استفانوس فوشیو، مدیر مرکز هماهنگی سیستمهای غذایی سازمان ملل، هشدار داد که سیستم غذایی در نوار غزه با آسیب بیسابقهای مواجه است.
وی بیان کرد: بین ۷۸ تا ۹۱ درصد از زمینهای کشاورزی، مزارع و گلخانههای غزه در اثر جنگ آسیب دیدهاند و منجر به کاهش شدید تولید کشاورزی محلی شده است که سنگ بنای امنیت غذایی در نوار غزه بود.
فوشیو در مصاحبهای با شبکه الجزیره در حاشیه اجلاس جهانی توسعه اجتماعی در دوحه گفت: برآوردهای اخیر نشان میدهد که حدود ۳۷ درصد از زمینهای کشاورزی آسیبدیده قابل بازسازی هستند.
مدیر مرکز هماهنگی سیستمهای غذایی سازمان ملل، عنوان کرد: این فرصتی برای آغاز تلاشهای فوری برای بازسازی سیستم غذایی محلی و تضمین پایداری زنجیرههای تأمین مواد غذایی در غزه است.
وی تأکید کرد که ادامه جریان کمکهای بشردوستانه، غذایی و سوختی به نوار غزه از اولویتهای اصلی است.
مقام سازمان ملل بر لزوم بازگشایی کامل گذرگاههای غزه و فراهم کردن شرایط مناسب برای اطمینان از ورود منظم تدارکات تأکید کرد تا سازمانهای بشردوستانه بتوانند عملیات خود را بدون وقفه انجام دهند.
- بیشتر بخوانید:
- هشدار کمیته آمریکایی به شرکتهای جهانی درمورد همدستی در سیستم آپارتاید رژیم صهیونیستی
- رژیم صهیونیستی به دنبال کنترل بیشتر رسانهها
فوشیو، توضیح داد که آنچه در حال حاضر وارد غزه میشود، نیازها و همچنین مقادیر و انواع توافق شده را برآورده نمیکند، زیرا کمکها محدود به کربوهیدراتها و کالاهای تولیدی است، در حالی که ورود پروتئینهای حیوانی مانند گوشت و ماهی ممنوع است.
وی افزود: این امر بحران سوءتغذیه را تشدید میکند و سلامت جمعیت، بهویژه کودکان و بیماران را تهدید میکند.
مقام سازمان ملل تصریح کرد که سازمان ملل، به نمایندگی از سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو)، با شرکای بینالمللی خود برای تهیه طرحی جهت احیای سیستم غذایی غزه در مرحله پس از جنگ همکاری میکند، اما این تلاشها با کمبود بودجه قابلتوجهی مواجه هستند.
فوشیو، گفت: فائو درخواست بینالمللی برای تأمین ۷۵ میلیون دلار بهمنظور حمایت از طرح ۲۰۲۵ خود صادر کرده است، اما آنچه تاکنون تأمین شده است از ۱۰ درصد این مبلغ تجاوز نمیکند، که این امر مانع اجرای برنامههای احیایی، ارتقای تولید محلی و حمایت از معیشت کشاورزان میشود.
انتهای پیام/