شناسهٔ خبر: 75591357 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

نخستین جشنواره برداشت کیوی در رودسر برگزار شد

نخستین جشنواره برداشت کیوی شهرستان رودسر امروز (پنجشنبه) با حضور استاندار گیلان و جمعی از مسئولان، و فعالان بخش کشاورزی و اقشار مختلف مردمدر روستای حسین‌آباد برگزار شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا از گیلان، نخستین جشنواره برداشت کیوی شهرستان رودسر امروز_پنجشنبه هشتم آبان با حضور هادی حق‌شناس، استاندار گیلان، جمعی از مسئولان و فعالان بخش کشاورزی و اقشار مختلف مردم در روستای حسین‌آباد برگزار شد.

هادی حق‌شناس، استاندار گیلان، در این جشنواره با قدردانی از فعالان بخش کشاورزی و برگزارکنندگان این رویداد، اظهار کرد: صنایع تبدیلی و تکمیلی، حلقه مفقوده ارزش‌افزوده در کشاورزی استان هستند و توسعه آن‌ها می‌تواند موجب کاهش ضایعات و افزایش بهره‌وری شود.

وی با تأکید بر لزوم استانداردسازی محصولات صادراتی افزود: اگر در دو سال آینده محصولات ما، از جمله کیوی، فاقد شناسنامه و کد QR باشند، بسیاری از کشورها از پذیرش آن‌ها خودداری خواهند کرد. تجربه برگشت بخشی از فلفل دلمه‌ای صادراتی نشان داد که تولید ما باید بر اساس اصول علمی و استانداردهای جهانی باشد.

استاندار گیلان با اشاره به رشد زیرساخت‌های سردخانه‌ای در استان خاطرنشان کرد: شاید دو دهه پیش تصور ایجاد ۲۰۰ هزار تن ظرفیت سردخانه دشوار بود، اما امروز با همت سرمایه‌گذاران و حمایت‌های بانکی، این هدف محقق شده و حتی از ظرفیت تولید برخی محصولات فراتر رفته است.

حق‌شناس از افزایش قابل توجه صادرات استان خبر داد و خاطرنشان کرد: روزانه بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ کامیون بار از گیلان صادر یا وارد می‌شود و هدف‌گذاری ما افزایش این رقم به ۸۰۰ کامیون است. علاوه بر آن، با همکاری شرکت‌های هواپیمایی، در حال برنامه‌ریزی برای راه‌اندازی خط هوایی باری از فرودگاه رشت به عمان هستیم تا صادرات هوایی نیز فعال شود.

وی با بیان اینکه پروژه راه‌آهن رشت–آستارا یکی از اولویت‌های مهم توسعه است، تصریح کرد: تاکنون ۹۰ کیلومتر از مسیر آزادسازی شده که ۷۰ کیلومتر آن در شش ماه گذشته انجام شده است، لذا امیدواریم در آینده نه‌چندان دور با تکمیل این مسیر، امکان صادرات مستقیم ریلی از گیلان به مقاصد بین‌المللی فراهم شود.

نخستین جشنواره برداشت کیوی در رودسر برگزار شد

استاندار گیلان با اشاره به رشد گردشگری و ورود گردشگران خارجی به استان گفت: تاکنون بیش از ۵۰ هزار گردشگر خارجی وارد گیلان شده‌اند و ضریب اشغال هتل‌ها نسبت به سال گذشته ۲۰ درصد افزایش پیدا کرده است.

حق‌شناس با اشاره به همکاری دانشگاه گیلان در حوزه به‌نژادی و افزایش بهره‌وری محصولات کشاورزی افزود: دانشگاه کشاورزی گیلان سه رقم جدید برای توسعه باغات معرفی کرده که موجب افزایش بهره‌وری در واحد سطح می‌شود. با این روند، می‌توان کشاورزی استان را به بخشی سودآور و پایدار تبدیل کرد.

وی اضافه کرد: با توسعه صنایع تبدیلی، استانداردسازی محصولات، تکمیل زیرساخت‌های سردخانه‌ای و حمل‌ونقل، گیلان آماده است تا محصولات خود را با ارزش افزوده بیشتر به بازارهای جهانی عرضه کند و کشاورزی استان به محور اصلی اقتصاد پایدار تبدیل شود.

صالح محمدی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان نیز در این مراسم اظهار کرد: برگزاری جشنواره‌های کشاورزی، نمادی از شکرگزاری نسبت به نعمت‌های الهی همچون خاک حاصلخیز و آب فراوان گیلان است و به تقویت روحیه احترام به منابع آب، زمین، خاک، گیاه و طبیعت کمک می‌کند.

وی افزود: جشنواره برداشت کیوی در شهرستان رودسر با هدف معرفی ظرفیت‌های بخش کشاورزی استان و همچنین افتتاح نخستین کارخانه صنایع تبدیلی مرتبط با کیوی برگزار شد. این کارخانه با تولید محصولاتی نظیر پاستیل کیوی و برگه خشک میوه، گامی مؤثر در جهت ایجاد ارزش افزوده برای محصولات باغی استان است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان خاطرنشان کرد: امیدواریم با تداوم برگزاری این‌گونه جشنواره‌ها، زمینه برای ارتقای آموزش‌های فرهنگی، اقتصادی و زیست‌محیطی فراهم شود و همه اقشار جامعه در فرآیند توسعه کشاورزی مشارکت فعال داشته باشند.

محمدی ابراز امیدواری کرد جشنواره‌های مشابهی در سایر شهرستان‌های گیلان برای معرفی محصولات کشاورزی و پاسداشت تلاش کشاورزان برگزار شود تا فرهنگ شکرگزاری و توجه به تولید داخلی در سراسر استان نهادینه شود.