به گزارش ایرنا، حمیدرضا رحیمدل، روز سهشنبه در بازدید جمعی از اصحاب رسانه از سازمان مدیریت پسماند و سازمان سیما ، منظر و فضای سبز شهری شهرداری یزد افزود: اگر مردم مشارکت نکنند قطعا باعث مشکل در آینده می شود و تفکیک زباله از مبدا در منازل باعث بازیافت ۲۰ درصدی زباله ها می شود .
وی ادامه داد: برای اولین بار طرح جامع مدیریت پسماند در یزد اجرا شد و تا پیش از این بدلیل نداشتن طرح جامع ، امکان استفاده از اعتبارات ملی نبود که خوشبختانه در حال حاضر خرید یکی از دستگاههای کارخانه کمپوست با کمک این اعتبارات انجام شد.

رحیمدل در پاسخ به سئوال خبرنگار ایرنا در مورد نبود مخزن جمع آوری زباله در سطح شهر، اظهار داشت: استقرار مخزن زباله باعث افزایش زباله می شود و این در حالیست که حذف آن باعث شد ۸۰۰ گرم زباله به دلیل برنامه ریزی و جمع آوری یک در میان به ۵۰۰ گرم برسد.
وی افزود: یزد در کشور، اولین شهر بدون مخزن زباله است و خوشبختانه با مشارکت مردم شاهد بازیافت بخش زیادی از زباله ها هستیم همچنین افزون بر یکصد زباله گرد بصورت شبانه در حال پایش زباله هستند که تفکیک از مبدا را نابود می کنند .
۲۰ هزار خانوار یزدی در طرح هوشمند بازپس پسماند مشارکت دارند
رییس سازمان مدیریت پسماند شهرداری یزد نیز در جمع اصحاب رسانه گفت: تفکیک از مبدا با مشارکت شهروندان باید انجام شود و ۱۰۰ خانوار در یزد تولید کمپوست خانگی دارند که برای مصارف گل و گیاه استفاده می شود همچنین یزد شهر پیشرو در خشکاله است که برای خوراک دام استفاده می شود.

محمد رضا برزگر خانقاه افزود: ۷۰ درصد پسماندها مواد عالی است لذا تفکیک از مبدا در دستور کار قرار گرفت و امسال نیز ادامه دارد تا بازیافت و فراوری این مواد عالی همچنان ادامه پیدا کند و اکنون ۲۰ هزار خانوار یزدی در طرح هوشمند بازپس پسماند مشارکت دارند.
وی ادامه داد: روزانه هزار تن پسماند ساختمانی تولید می شود که سه محل در یزد برای تخلیه مشخص شده است اما گاها تخلیه نخاله ها در سطح محلات و شهر باعث مشکلاتی برای مردم می شود .
رییس سازمان مدیریت پسماند شهرداری یزد در پاسخ به سئوال خبرنگار ایرنا در مورد جمع آوری سگهای ولگرد نیز گفت: مرکز جمع آوری سگهای ولگرد با ظرفیت ۹۰۰ قلاده راه اندازی شد که در حال حاضر ۷۰۰ قلاده در این مرکز وجود دارد و طی چند سال گذشته افزون بر ۷ هزار قلاده سگ جمع آوری شده است.

رییس سازمان مدیریت پسماند شهرداری یزد نیز در جمع اصحاب رسانه ، گفت:درخواست داریم تا مردم پسماند غذایی خود را به کمپ سگ های ولگرد و یا این سازمان تحویل دهند تا به صورت اصولی اقدام شود وگرنه چرخه جمع آوری ناقص بوده و دوباره شاهد تجمع سگهای ولگرد بویژه در این مناطق خواهیم بود.
سجاد احمدی راد ،مدیر کارخانه کمپوست شهرداری یزد نیز در این بازدید گفت: ساماندهی، مراقبت و عملیات اجرایی مربوط به جمع آوری ذخیره سازی ، جداسازی حمل و نقل بازیافت پردازش و دفع پسماندهای عادی و عفونی از جمله وظایف سازمان پسماند است .

فخرالسادات خامسی عضو شورای شهر و نماینده این شورا در هیئت مدیره سازمان پسماند شهرداری یزد نیز در این بازدید گفت: معاونت خدمات شهری، پیشانی خدمات شهری است و هر چقدر مردم از این سازمان ناراضی باشند باعث نارضایتی بیشتر از شهرداری می شود .
رییس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری یزد هم در جمع خبرنگاران گفت: ۹۸۱ هکتار فضای سبز شهری در اختیار ما است و با جمعیت ۶۵۰ هزار نفری به ازای هر نفر ۱۵ متر مربع فضای سبز شهری داریم که استاندارد آن ۲۰ متر است .

محمد سعید کاشفی افزود: شبانه روز مشغول خدمت رسانی به شهروندان یزد هستیم و شرایط آب و هوای بسیار سختی را در چند سال گذشته تجربه کردیم و شهر یزد به عنوان شهر کویری و دارای شرایط آب و هوای مختص خود، شرایط خاصی را در فضای سبز دارد.