محققان برای نخستینبار با استفاده از تحقیقات مبتنی بر شواهد، توصیههای غذایی برای درمان یبوست را بازنویسی کردهاند و نشان دادهاند که کیوی سبز بیشترین تأثیر در درمان این بیماری دارد.
به گزارش نیواطلس، محققان King’s College London ۷۵ کارآزمایی تصادفی کنترلشده را بررسی کردند تا مشخص شود کدام غذاها، نوشیدنیها یا مکملها در درمان یبوست مزمن مؤثرتر هستند. یافتهها توسط انجمن تغذیه بریتانیا (BDA) تأیید شده و میتواند راهنمایی برای پزشکان و افراد برای مدیریت بهتر علائم باشد.
طبق گزارش محققان، کیوی سبز با شواهد علمی قوی، مؤثرترین میوه برای رفع یبوست است. این میوه با جذب آب حجیمتر میشود، آنزیم اکتینیدین موجود در آن به هضم پروتئین کمک میکند و ساختار کریستالی خاصش تولید مخاط در روده را افزایش میدهد تا حرکت مدفوع آسانتر شود. همچنین ممکن است با کاهش باکتریهای تولیدکننده متان، یبوست را کاهش دهد.
برای یبوست مزمن، محققان توصیه میکنند روزانه ۲ تا ۳ کیوی به مدت حداقل چهار هفته مصرف شود. پوست میوه بیشترین فیبر را دارد، اما حتی بدون پوست نیز اثر مفید دارد.
سایر توصیههای جدید شامل مصرف ۰.۵ تا ۱.۵ لیتر آب غنی از مواد معدنی روزانه برای ۲ تا ۶ هفته و مکمل منیزیم به میزان ۰.۵ تا ۱.۵ گرم در روز برای حداقل چهار هفته است (البته برای افراد مبتلا به بیماری کلیوی توصیه نمیشود). نان چاودار نیز در فهرست قرار گرفته، اما مصرف روزانه ۶ تا ۸ برش برای سه هفته ممکن است دشوارتر از افزودن چند کیوی به صبحانه باشد.
محققان در مجموع ۵۹ توصیه از ۷۵ مطالعه استخراج کرده و با تیمی از متخصصان شامل رژیمشناسان، تغذیهشناسها، گاستروانترولوژیستها و پزشکان عمومی مشورت کردهاند. آنها تأکید کردند که کیفیت مطالعات موجود پایین است و تحقیقات بیشتری برای مدیریت یبوست از طریق رژیم غذایی لازم است.
ایرینی دیمیدی، نویسنده ارشد در این باره گفت: «یبوست مزمن میتواند تأثیر زیادی بر زندگی روزمره فرد داشته باشد. برای اولین بار، راهنماییهایی ارائه شده که نشان میدهد چه تغییرات غذایی میتواند واقعاً کمک کند و کدام توصیهها فاقد شواهد کافی هستند.»
انتهای پیام/