«یوسف کوناک» روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، با قدردانی از مردم ارومیه و عوامل برگزاری جشنواره بینالمللی غذاهای سنتی و محلی این شهر، افزود: میهماننوازی و احترام مردم ارومیه ستودنی است و این رفتار، نشان از فرهنگ اصیل و غنی این منطقه دارد.
وی با بیان اینکه من پیام سلام مردم شهر «وان» ترکیه را برای مردم ارومیه آوردهام، گفت: در این جشنواره با ارائه غذاهای محلی وان شامل کره، عسل، قایماق (سرشیر)، نان آردی و دیگر خوراکیهای سنتی، تلاش کردم بخشی از فرهنگ غذایی این منطقه را معرفی کنم.
کوناک با اشاره به سابقه طولانی ارتباط خود با ایران گفت: بیش از ۲۰ سال است که به ایران سفر میکنم اما حضور در این نمایشگاه و قرار گرفتن در کنار آشپزها و مردم ارومیه تجربهای متفاوت و دلنشینتر از همیشه بود.
این آشپز باسابقه که بیش از نیم قرن در شهر وان به تهیه و آموزش صبحانههای محلی اشتغال دارد، ادامه داد: از شهروندان ارومیه دعوت میکنم برای چشیدن طعم واقعی صبحانه محلی وان به این شهر سفر کرده و از نزدیک با فرهنگ غذایی آن آشنا شوند.
وی فضای برگزاری جشنواره بینالمللی غذاهای سنتی و محلی ارومیه را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: مسئولان و دستاندرکاران میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی امکانات لازم را بهخوبی فراهم کردهاند و همکاری مردم نیز بسیار چشمگیر است.
کوناک ضمن قدردانی از حضور خبرگزاری جمهوری اسلامی در غرفه کشور ترکیه افزود: از تلاشهای شما و پوشش خبری مطلوب این رویداد سپاسگزارم.
او با اشاره به نقش فرهنگی این جشنواره خاطرنشان کرد: چنین رویدادهایی اشتراکات فرهنگی میان دو کشور ایران و ترکیه را به نمایش میگذارند و عامل نزدیکی و دوستی بیشتر ملتها هستند.

این کارآفرین که عهدهدار غرفه ترکیه در جشنواره بود، گفت: این برنامهها زمینه تعامل سازنده میان همسایگان را فراهم میکنند و فرصت آشنایی با تنوع فرهنگی و غذایی هر کشور را به وجود میآورند.
« کوناک» در خصوص آشپزها و غذاهای ارومیه ای گفت: ارومیه، آشپزهای توانمندی دارد و علاوه براین غذاهای خوبی همانندآبگوشت، سوپ و خورشت و دیگر غذاهای متنوع دارد.
وی با تحسین آشپزهای ارومیهای گفت: ارومیه آشپزهای توانمندی دارد و غذاهای متنوعی چون آبگوشت، سوپ، خورشها و دیگر خوراکهای محلی آن از کیفیت بالایی برخوردار است. در واقع، نه تنها غذاهای ارومیه بلکه خوراکهای ایرانی در سراسر جهان زبانزد هستند.
به گزارش ایرنا، چهارمین جشنواره و نمایشگاه بینالمللی غذاهای سنتی و محلی ارومیه با حضور گسترده اقوام ایرانی و نمایندگانی از چند کشور خارجی، در فضایی صمیمی و فرهنگی از ۲۹ مهر تا ۲ آبان در سالن شماره ۳ پارک جنگلی برگزار شد. این رویداد با هدف معرفی ظرفیتهای خوراکی، گردشگری و فرهنگی ایران و منطقه، فرصتی فراهم کرد تا طعمها و آیینهای غذایی ملل مختلف در کنار یکدیگر به نمایش گذاشته شود.
در این دوره از جشنواره، علاوه بر استانهای مختلف ایران، کشورهایی چون ترکیه، جمهوری آذربایجان، عراق، ارمنستان و افغانستان نیز با ارائه غذاهای سنتی و محلی خود حضور یافتند.
در حاشیه این جشنواره، برنامههای متنوعی همچون کارگاههای آموزشی، پخت زنده غذا، نمایش آیینهای محلی، موسیقی سنتی و عرضه محصولات بومی و صنایعدستی نیز برگزار شد. هدف اصلی این جشنواره، تقویت گردشگری خوراک، حمایت از کارآفرینان حوزه غذا و پاسداشت میراث ناملموس فرهنگی ایران و منطقه بود.
این رویداد که با استقبال گسترده مردم، گردشگران و فعالان حوزه گردشگری و صنایعدستی همراه شد، جلوهای از همزیستی و همافزایی ملتها و اقوام را به نمایش گذاشت.
