شناسهٔ خبر: 75484780 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: انتخاب | لینک خبر

سازمان جهانی بهداشت: ۱۵ هزار نفر باید از غزه برای مداوا خارج شوند

سازمان جهانی بهداشت در پیامی اعلام کرد که اولین گروه از بیماران بدحال از نوار غزه، پس از توقف درگیری‌ها، به منظور دریافت درمان به کشور‌های دیگر منتقل شده‌اند. وی همچنین اشاره کرد که حدود ۱۵ هزار بیمار در غزه همچنان در انتظار تخلیه برای دریافت درمان هستند.

صاحب‌خبر -
 ایرنا: سازمان جهانی بهداشت در پیامی اعلام کرد که اولین گروه از بیماران بدحال از نوار غزه، پس از توقف درگیری‌ها، به منظور دریافت درمان به کشورهای دیگر منتقل شده‌اند.
 
 «تدروس آدهانوم گبریسوس» مدیرکل سازمان جهانی بهداشت در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) تائید کرد که این سازمان رهبری عملیات تخلیه پزشکی ۴۱ بیمار بدحال و ۱۴۵ نفر از همراهانشان را از غزه بر عهده داشته است.
 
وی همچنین اشاره کرد که حدود ۱۵ هزار بیمار در غزه همچنان در انتظار تخلیه برای دریافت درمان هستند.
 
مدیرکل سازمان جهانی بهداشت در این پیام بار دیگر از کشورها خواست تا با نشان دادن همبستگی، تمامی راه‌ها را برای تسریع روند تخلیه پزشکی از غزه باز کنند.
 
بنا بر گزارش‌ها، بخش قابل توجهی از بیمارانی که توسط سازمان جهانی بهداشت از غزه منتقل شده‌اند، کودکان هستند.
 
 سازمان جهانی بهداشت (WHO) پیش تر برآورد کرد که برای بازسازی سیستم بهداشتی غزه به حداقل هفت میلیارد دلار نیاز است.
 
این سازمان روز پنجشنبه اعلام کرد که برای احیای سیستم بهداشتی غزه، این مبلغ ضروری است.
 
تدروس آدهانوم گبریسوس مدیر کل سازمان جهانی بهداشت، در نشستی خبری اظهار کرد: «هیچ بیمارستان کاملاً فعالی در غزه وجود ندارد.»
 
وی افزود: «تنها ۱۴ بیمارستان از مجموع ۳۶ بیمارستان در این منطقه فعالیت می‌کنند و به شدت با کمبود داروهای ضروری، تجهیزات و پرسنل بهداشتی مواجه هستند.»
 
او همچنین تأکید کرد که هزینه کل بازسازی سیستم بهداشتی غزه حداقل هفت میلیارد دلار خواهد بود.
 
مدیرکل سازمان جهانی بهداشت همچنین وضعیت قحطی در غزه را «فاجعه‌بار» خواند و اعلام کرد: کمک‌های بشردوستانه‌ای که وارد نوار غزه می‌شود «ناکافی» است و منجر به بهبود وضعیت در این سرزمین قحطی‌زده فلسطینی نشده است.
 
وی به خبرنگاران گفت: گرسنگی همچنان وجود دارد، زیرا از زمان آغاز آتش‌بس، غذای کافی وارد نوار غزه نشده است و وضعیت همچنان وخیم است.
 
توافق آتش بس در غزه روز یکشنبه به طور جدی به بوته آزمایش گذاشته شد زیرا رژیم اسرائیل در اقدامی ناگهانی شهر رفح در جنوب غزه را بمباران کرد.
 
این درحالی است که برخی گزارش‌ها می‌گویند که آمریکا به تل آویو فشار آورده تا آن را از برخی تصمیم‌ها مانند بستن گذرگاه‌ها و ممانعت از ورود کمک‌های انسانی به غزه منصرف کند.
 
رژیم صهیونیستی بعد از انجام حملات هوایی گسترده علیه مناطق مختلف در غزه و اتهامات متقابل میان تل آویو و جنبش حماس مبنی بر نقض توافق، یکشنبه شب اعلام کرد که آتش بس در غزه را از سر گرفته است.
 
آویخای ادرعی سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی در این باره در بیانیه‌ای اعلام کرد که در پی نقض توافق از سوی حماس و بعد از انجام حملات دقیق، با دستور مقامات سیاسی آتش بس را از سرگرفتیم.
 
وی گفت: به اجرای آتش بس ادامه می‌دهیم و به هرگونه نقض توافق پاسخ سختی خواهیم داد.
 
روزنامه «القدس العربی» روز دوشنبه به نقل از یک منبع آگاه فلسطینی نوشت که آغاز مذاکرات مرحله دوم توافق آتش‌بس در غزه با توجه به کارشکنی‌های رژیم صهیونیستی، با مشکلاتی مواجه است.
 
این منبع گفت: اسرائیل اوایل این هفته در جریان تماس‌های میانجی‌گران، این شرط را اعلام کرد که ابتدا باید اجساد باقی مانده اسرای خود در غزه را به طور کامل دریافت و پس از آن با ورود به مرحله دوم مذاکرات موافقت کند اما این شرط اسرائیل با مخالفت گروه‌های فلسطینی مواجه شد و آنها از میانجی‌گران خواستند تا از دولت آمریکا بخواهند که به تعهدات خود پایبند باشد و اسرائیل را به اجرای توافقات وادار کند.
 
مرحله دوم توافق آتش‌بسی که در شهر شرم‌الشیخ مصر امضا شد، بر آغاز مذاکرات مرحله دوم برای بررسی آینده نوار غزه و نهادی که مسئولیت اداره غزه را بر عهده خواهد گرفت و نیز سرنوشت سلاح‌های مقاومت در غزه تأکید دارد.
 
القدس العربی همچنین نوشت که هیأت حماس بر ضرورت اجرای کامل مرحله نخست توافق آتش‌بس از جمله گسترش ورود کمک‌های بشردوستانه، غذایی، پزشکی و سوخت، ورود تجهیزات سنگین برای کمک به بازگشایی جاده‌ها و آواربرداری و مصالح ساختمان‌سازی جهت کمک به بازسازی زیرساخت‌ها و تعمیز خطوط آب تمرکز خواهد کرد.
 
جنبش حماس روز پنجشنبه ۱۷ مهر ۱۴۰۴ با صدور بیانیه‌ای به طور رسمی دستیابی به توافق پایان جنگ در نوار غزه و تبادل اسرا را اعلام کرد.
 
ارتش رژیم صهیونیستی نیز ظهر جمعه ۱۸ مهر ۱۴۰۴ به صورت رسمی از اجرایی شدن آتش‌بس در نوار غزه خبر داد و اعلام کرد: براساس توافق، نیروهای اسرائیلی در مناطق خاصی از نوار غزه مستقر خواهند ماند و رفت و آمد از جنوب به شمال نوار غزه از طریق خیابان الرشید و جاده صلاح الدین مجاز خواهد بود.
 
این درحالی است که رژیم صهیونیستی همچنان به کارشکنی در اجرایی شدن مفاد مرحله اول آتش بس و نقض مکرر آن ادامه می‌دهد.