شناسهٔ خبر: 75482607 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

موسسه تحقیقات بذر و نهال کشور : پروانه های صنفی مجوز تولید نهال به شمار نمی روند

کرج - ایرنا - کارشناس مسوول نهال موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال گفت: پروانه های صنفی صرفا تایید کننده نوع فعالیت هستند و مجوز تولید نهال محسوب نمی شوند بنابراین مرجع اخذ مجوز تولید نهال موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال است.

صاحب‌خبر -

"سیدمجید بنی فاطمه" روز جمعه در گفت و گو با ایرنا افزود: برای تولید نهال استاندارد لازم است که انجام آزمایش های دوره ای آب و خاک با هدف تعیین میزان حاصلخیزی خاک، تایید عدم وجود عوامل خاکزی محدود کننده ،رعایت فاصله دوره تناوب کاشت، رعایت فاصله ایمنی نهالستان از باغ ها و مزارع همجوار و اصول بهداشت نهالستان ، استفاده از منبع آب سالم، ضدعفونی تمام ادوات مورد استفاده در نهالستان با دقت انجام گیرد.

وی کنترل بهداشت حریم نهالستان که اطمینان از کنترل علفهای هرز در محدوده نهالستان ، حذف بقایای گیاهی و عدم کشت محصولات سبزی و صیفی است ، استفاده از پایه مناسب با رقم تولیدی را از دیگر ملزومات برای تولید نهال استاندارد عنوان کرد .

بنی فاطمه گفت: همچنین رعایت استانداردهای کاشت نهال در واحد سطح مانند کاشت تک ردیفه یا ۲ ردیفه و حداقل فاصله بین خطوط ۸۰ تا ۱۲۰ سانتیمتر به همراه رعایت فاصله در خط برای تولید نهال استاندارد ضروری است.

وی تاکید کرد: تامین پیوندک از باغ های مادری دارای مجوز یا باغ های تهیه پیوندک شخصی مورد تایید و مبارزه با علفهای هرز از دیگر نکات مورد توجه برای تولید نهال استاندار می باشد .

کارشناس مسوول نهال موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال گفت: در ایام جابه جایی نهال، تولیدکننده موظف است آمار و اطلاعات تولید نهال خود را پس از تایید نهایی تعداد نهال استاندارد، به تفکیک رقم و نوع پایه با حضور کمیته فنی نهال استان با تکمیل فرم های مربوطه جهت درخواست شناسه به موسسه ارسال کند.

وی اضافه کرد: بهترین زمان الصاق شناسه، پس از توقف رشد و قبل از جابجایی نهال از نهالستان است بنابراین تولید کننده نهال موظف است پس از دریافت شناسه نسبت به الصاق شناسه با توجه به شیوه نامه الصاق شناسه عمل کند.

موسسه تحقیقات بذر و نهال کشور : پروانه های صنفی مجوز تولید نهال به شمار نمی روند

بنی فاطمه تاکید کرد: اطلاع رسانی، معرفی ارقام و محصولات تولیدی در قالب بنر، بروشور، کاتالوگ،رعایت استانداردهای نهال در زمان عرضه، تامین نهال رقم گرده افشان در زمان فروش، تاکید بر اخذ گواهی بهداشت نباتی از سازمان حفظ نباتات قبل از عرضه نهال و صدور فاکتور فروش نیز باید مورد توجه قرار گیرد .

وی بیان داشت: با توجه به ضرورت رعایت اصول فنی در جریان برداشت نهال زمان مناسب کندن نهال، عدم آسیب رسیدن به ریشه و ساقه، جداسازی نهال های غیراستاندارد( نهال با ریشه پیچ خورده، زخمی، ساقه کج و معوج، دارای خمیدگی، ریشه نامتوازن و نرکها)و تمیز کردن خاک و ضد عفونی کردن ریشه های نهال نیز از دیگر نکات ضروری است.

کارشناس مسوول نهال موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر ونهال گفت: الزام به صدور فاکتور فروش برای خریداران نهال ، فروش نهال در جایگاه های توزیع نهال که توسط استان ها مشخص شده یا در نهالستان خود با رعایت اصول بسته بندی و تحویل نهال با نصب شناسه بر روی نهال ها مشخص شده دراین زمینه مورد تاکید قرار می گیرد .

وی نصب بنر معرفی نهالستان دارای مجوز در ورودی نهالستان که بصورت هم شکل برای تمام نهالستان ها طراحی شده را الزامی دانست و اظهار داشت:تولید کنندگان باید برای آگاهی خریداران را محل نهالستان مجوز دار را معرفی کنند.

وی افزود: همچنین لازم است مدیریت های جهاد کشاورزی هم جایگاه های مشخصی را با هماهنگی شهرداری و سایر دستگاه ها برای عرضه نهال شناسه دار داشته باشند.

بنی فاطمه گفت: تولیدکننده نهال باید خصوصیات تولیدات خود شامل نوع پایه و رقم را به درستی معرفی کند چراکه تولید نهال تولید نهال سالم، اصیل، استاندارد، شناسه دار و دارای مجوز از موسسه زمینه ساز پیشرفت و ضامن صنعت باغبانی و در نتیجه افزایش امنیت غذایی در کشور می باشد.