شناسهٔ خبر: 75454050 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

رییس دانشگاه کردستان: ادبیات منطقه گروس بیجار تکمیل‌کننده فرهنگ و ادب ایرانی است

سنندج - ایرنا - رییس دانشگاه کردستان گفت: ادبیات فولکور از جمله ترانه‌ها و منظومه‌های شفاهی منطقه گروس بیجار، گنجینه ارزشمند و بی‌بدیل از فرهنگ کردی است که تکمیل کننده پازل فرهنگ و ادب ایرانی است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا، عادل سی و سه مرده روز چهارشنبه در اولین همایش ملی مطالعات گروس در دانشگاه کردستان اظهار کرد: تدوین دانشنامه کردستان شناسی در دانشگاه کردستان آغاز شده است و مقالات ارائه شده در این همایش در این دانشنامه تبیین می‌شود.

وی افزود: در کنار اهمیت فرهنگی بیجار، این شهرستان یکی از پهناورترین و خنک‌ترین دشت‌های کشور است و سالانه گندم مورد نیاز نزدیک به ۲ میلیون نفر از مردم کشور را تامین و در سال، حدود ۱۵۰ میلیون دلار صرفه جویی ارزی در کشور ایجاد می‌کند.

سی و سه مرده ادامه داد: این همایش فرصتی است برای بازاندیشی گذشته و وضعیت حال حاضر و ظرفیت آینده سرزمینی است که ریشه در تاریخ شاخ و برگ در فرهنگ و هنر دارد.

وی یادآور شد: هدف اصلی این همایش فراهم آوردن نظریات پژوهشگران و صاحب نظران درباره تاریخ، زبان، ادبیات، مردم شناسی، جغرافیا، کشاورزی، تنوع زیستی و هنر و توسعه پایدار منطقه گروس است.

رییس دانشگاه کردستان تاکید کرد: توسعه متوازن بدون شناخت ظرفیت‌های فرهنگی و اجتماعی هر منطقه ممکن نیست و دانشگاه از اوایل امسال مراحل عملی تهیه و تدوین دانشنامه شناسی را شروع کرده است و مقالات ارائه شده در این همایش در دانشنامه جامعه کردستان شناسی مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

سی و سه مرده افزود: منطقه گروس به عنوان دروازه شرق کردستان در طول تاریخ همواره از یکی از مراکز تمدنی ادبی و فرهنگی تاثیرگذار همواره یکی از مراکز ادبی فرهنگی تاثیر گذار منطقه کردی بوده است

وی با بیان اینکه دانشگاه کردستان وظیفه خود می داند که دین خود را به این منطقه ادا کند، افزود: به زودی رشته کارشناسی علوم کامپوتر در دانشکده بیجار راه اندازی می‌شود.

دبیر علمی همایش هم گفت: از ابتدای همایش در صدد طرحی نو بودیم تا یک همایش علمی محض نباشد و همایش را به میان مردم ببریم و دغدغه‌مندان را با راهکارهای توسعه استان درگیر کنیم.

بهرام نصراللهی زاده با بیان اینکه پنچ پیش نشست مجازی و حضوری برگزار شد، افزود: ۷۱ مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شده بود که ۵۵ مقاله یعنی ۷۷ درصد مورد پذیرش داوران قرار گرفت.

وی یادآور شد: ۴۱ مقاله در قالب سخنرانی و ۱۴ مقاله بصورت پوستر ارائه می شود و مجموعه مقالات ارسالی در قالب کتاب تدوین و در اختیار علاقمندان قرار می‌گیرد.

نصراللهی زاده ادامه داد: برای تداوم توسعه شهرستان بیجار نیازمند نهادسازی هستیم که این ایده در پژوهشکده کردستان‌شناسی مطرح شده تا مطالعات گروس در این پژوهشکده مورد برسی یافته های جدید باشد و به جامعه علمی کشور عرصه شود.