شناسهٔ خبر: 75438054 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: آنا | لینک خبر

رئیس قوه قضائیه در سفر استانی به ایلام مطرح کرد:

از تأکید بر عدالت تا گفت‌وگو با دانشجویان/ تأخیر در رسیدگی به پرونده‌ها ضایع کردن حق مردم است

رئیس قوه قضاییه در جریان چهل‌وپنجمین سفر استانی خود به ایلام، ضمن حضور در جمع قضات و کارکنان دستگاه قضایی این استان، خدمت صادقانه به مردم را «بهترین عبادت» دانست و تأکید کرد که رفتار عادلانه، تسریع در رسیدگی‌ها و برخورد نیکو با مراجعان از اصلی‌ترین مطالبات مردم از قوه قضاییه است. محسنی اژه‌ای همچنین در چهاردهمین دیدار خود با دانشجویان، در جمع دانشگاهیان دانشگاه ایلام حاضر شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری آنا، حجت‌الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضاییه، در جریان سفر به استان ایلام، در جمع قضات و کارکنان دادگستری این استان حضور یافت و طی سخنانی بر ضرورت اهتمام ویژه به رفع مشکلات مردم تأکید کرد.

وی با بیان اینکه مردم دژ مستحکم در برابر دشمنان هستند افزود: امروز بهترین عبادت، خدمت به این مردم است؛ باید فرصت خدمت را مغتنم بشماریم و سختی کار و مشکلات موجود نباید ما را از خدمت بی‌منت به مردم باز دارد.

رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: مردم از ما توقعات زیادی ندارند؛ آنها از ما می‌خواهند که با اخلاق نیکو با آنان برخورد کنیم، کارشان را در سریع‌ترین زمان ممکن انجام دهیم و در رسیدگی به پرونده‌ها عادلانه و بر اساس قانون عمل کنیم.

محسنی اژه‌ای با اشاره به لزوم رعایت عدالت در همه سطوح کاری گفت: عدالت باید در رفتار، گفتار و تصمیمات ما به بهترین وجه متجلی باشد. اگر گزارشی به دست ما رسید و در ارجاع یا بررسی آن تأخیر کردیم و حقی ضایع شد، باید بدانیم که مدیون هستیم. همچنین اگر رفتار ما مانع از بیان مطالب یا دفاعیات طرفین شد، مسئولیت شرعی و قانونی متوجه ماست.

وی افزود: اگر کیفرخواست‌های صادره از دادسراها به کرات در دادگاه‌ها نقض یا منجر به صدور حکم تبرئه می‌شود، لازم است آسیب‌شناسی دقیق و جامع صورت گیرد تا ایرادات کار شناسایی و برطرف شود.

رئیس دستگاه قضا تأکید کرد: باید شنونده گلایه‌های مردم باشیم و در جهت رفع آنها نهایت تلاش خود را انجام دهیم.

در این مراسم، پیش از سخنان رئیس قوه قضاییه، شاهرخیان معاون مالی، پشتیبانی و امور عمرانی قوه قضاییه، گزارشی از اقدامات انجام‌شده در راستای رفع مسائل معیشتی قضات و کارکنان ارائه کرد.

همچنین علیمحمدی، رئیس‌کل دادگستری استان ایلام، در سخنانی ضمن تشریح عملکرد مجموعه قضایی استان، گفت: تعداد ۷۵۰۰ پرونده مسن و معوق سال ۱۴۰۱ تا پایان سال ۱۴۰۲ به ۲۲۰ فقره کاهش یافته است.

وی افزود: نرخ دادرسی الکترونیک در ایلام به ۹۶ درصد و میزان اتقان آراء به ۸۵ درصد رسیده است. همچنین میزان صلح و سازش در شوراهای حل اختلاف استان به ۴۸ درصد افزایش یافته است.

علیمحمدی ادامه داد: طی سه سال گذشته، ۲۰۹ سفر به حوزه‌های قضایی استان انجام شده و بازدیدهای متعددی از واحدهای تولیدی و صنعتی با هدف رفع مشکلات تولیدکنندگان صورت گرفته است.

وی افزود: بازدید مستمر از زندان‌های استان در روزهای پنجشنبه از دیگر برنامه‌های ثابت مجموعه قضایی ایلام است.

گفتنی است در این مراسم، نمایندگان قضات، کارکنان اداری، شوراهای حل اختلاف و سازمان‌های تابعه قوه قضاییه در استان ایلام نیز به بیان دیدگاه‌ها و پیشنهادات خود پرداختند.

در ادامه سفر استانی، رئیس قوه قضاییه در چهاردهمین حضور خود در جمع دانشجویان کشور، در دانشگاه ایلام حاضر شد و به گفت‌وگو با دانشجویان پرداخت. این برنامه بخشی از چهل‌وپنجمین سفر استانی رئیس دستگاه قضا است که با هدف بررسی میدانی مشکلات و تعامل مستقیم با اقشار مختلف مردم انجام می‌شود.

انتهای پیام/