شناسهٔ خبر: 75434722 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

جشنواره غذاهای سنتی ارومیه بهانه‌ای برای توسعه صنعت گردشگری

ارومیه - ایرنا - چهارمین جشنواره و نمایشگاه بین‌المللی غذاهای سنتی و محلی ارومیه در سالن شماره سه نمایشگاه‌های بین‌المللی پارک جنگلی ارومیه شامگاه دوشنبه آغاز به‌کار کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا چهارمین جشنواره و نمایشگاه بین‌المللی غذاهای سنتی و محلی ارومیه با حضور آشپزان و هنرمندان آذربایجان غربی آغاز بکار کرد.

سرپرست معاونت سیاسی و اجتماعی استاندار آذربایجان غربی و فرماندار ارومیه در آیین گشایش این نمایشگاه گفت: آذربایجان غربی نه تنها رنگین‌کمان اقوام و ادیان بلکه سرزمین رنگ‌ها و طعم‌ها هم بوده که در کنار تاریخ کهن خود یک فرهنگ غنی را در خود جای داده و این غذاها نیز به‌عنوان بخشی از تاریخ استان، حاصل تجربه و هنر بانوان این دیار است.

رسول مقابلی اضافه کرد: غذاها در عین حال که یک خوردنی محسوب می‌شوند بیانگر هویت و تاریخ و سبک زندگی مردمان این دیار نیز هستند و این جشنواره فرصتی برای معرفی ظرفیت‌های فرهنگی و تاریخی بوده که به تقویت فرهنگی اقوام و مردمان شهرهای مختلف استان و نیز رونق اشتغال نیز کمک می‌کند.

وی اظهار کرد: امروزه غربی‌ها با کمک رسانه‌ها به‌دنبال آن هستند که فرهنگ خود را به بقیه دیکته کنند؛ در مقابل برگزاری این جشنواره‌ باعث معرفی ظرفیت‌های تاریخی و گردشگری استان شده و مانعی در برابر این تهاجم فرهنگی است.

جشنواره غذا ارومیه

مقابلی با بیان اینکه آذربایجان غربی با تنوع قومیتی خود یکی از جلوه‌های وحدت در کشور است، خاطرنشان کرد: آذربایجان غربی الگوی وحدت برای ایران اسلامی است و مردم این استان از اقوام و مذاهب مختلف با صلح و آرامش در کنار هم زندگی می‌کنند.

سرپرست معاونت سیاسی و اجتماعی استاندار آذربایجان غربی گفت: جشنواره غذا نمایش مهربانی، همدلی و هم‌افزایی بین مردم استان است که باید آنها را قدر دانسته و ارج نهیم. باید تلاش شود تا با برگزاری چنین جشنواره‌هایی، آذربایجان غربی در بحث اقتصاد گردشگری و صنایع خلاق بیش از پیش بدرخشد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی نیز در مراسم افتتاح این جشنواره اظهار کرد: گردشگری یکی از سهل‌الوصول‌ترین و راحت‌ترین راه‌ها برای توسعه اقتصادی بوده و تحقق آن نیازمند تقویت زیرساخت‌های گردشگری با جذب سرمایه‌گذاری داخل و خارجی است.

مرتضی صفری با بیان اینکه در این استان بیش از یک هزار و ۸۰۰ اثر ثبت ملی و پنج اثر ثبت جهانی وجود دارد، افزود: اما آنگونه که باید و شاید در شناساندن این ظرفیت‌ها اقدام نشده است و بنابراین با برگزاری انواع جشنواره‌ها درصدد هستیم این ظرفیت‌ها را به همگان معرفی کنیم‌.

وی ادامه داد: امسال انواع جشنواره‌های مختلف از جمله جشنواره موسیقی و علمی شمس و مولانا و تخم آفتابگردان خوی، جشنواره انگور سیاه میرآباد، انگور سیاه سردشت، جشنواره بادام قوشچی، جشنواره انگور ارومیه در سطح استان برگزار شد.

صفری با بیان اینکه برگزاری این جشنواره‌ها باعث رونق و توسعه اقتصادی استان می‌شود، خاطرنشان کرد:یکی از توصیه‌های استاندار این است که در کنار اجرای پروژه‌های عمرانی به تامین نشاط اجتماعی نیز توجه شود که برگزاری جشنواره‌های مختلف، باعث تحقق این امر می‌شود.

به گزارش ایرنا چهارمین جشنواره و نمایشگاه بین المللی غذاهای سنتی و محلی ارومیه از ۲۹ مهر تا ۲ آبان در سالن شماره ۳ پارک جنگلی پذیرای علاقه‌مندان است.