به گزارش روز یکشنبه ایرنا از شبکه خبری اسکای، میخائیل خدورکوفسکی چهره شناخته شده منتقد کرملین که به لندن تبعید شده است، در مصاحبهای با این رسانه انگلیسی گفت که هرگونه توافق پوتین با ترامپ احتمالا شامل واگذاری بخشهایی از سرزمین اوکراین به روسیه است.
خدورکوفسکی تشریح کرد: «پوتین میخواهد کل دونباس یعنی حتی آن بخشهایی که هنوز تصرف نکرده است را هم بدست آورد». وی در عین حال مدعی شد که رئیس جمهور روسیه احتمالا به منظور «بیثبات کردن اوضاع» در سایر نقاط اوکراین به دنبال کسب دستاوردهای ارضی بیشتر در شرق باشد.
این چهره منتقد کرملین همچنین در مورد گمانهزنیها درباره دیدار ترامپ و پوتین در مجارستان، نسبت به درک راهبرد رهبران دو کشور آمریکا و روسیه ابراز تردید کرد و گفت: «من مدتی است که در درک پوتین و اینکه واقعا به دنبال چیست، دچار تردید شدهام و در مورد ترامپ هم هرگز هیچ ایدهای نداشتم و تلاشی هم برای درک او نکرده ام».
این مالک سابق غول نفتی «یوکوس» که بیش از یک دهه را در زندانهای روسیه گذرانده، نسبت به توان دیپلماتیک بریتانیا در واکنش به اقدامات کرملین انتقادات تندی مطرح و استدلال کرد که وزارت امور خارجه بریتانیا تخصص عمیقی که زمانی در مورد روسیه داشته را از دست داده است و اکنون آمادگی لازم برای تاثیرگذاری بر مسکو یا حمایت موثر از مخالفان آن را ندارد.
وی سپس از ایوت کوپر وزیر امور خارجه بریتانیا خواست تا نقش لندن را نه تنها در حمایت از اوکراین، بلکه در تعامل فعال با مخالفان روس به عنوان یک اهرم استراتژیک علیه پوتین تقویت کند.
به گزارش ایرنا، دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا پنجشنبه (۲۴ مهر) پس از هشتمین تماس تلفنی خود با ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه از بهمن ۱۴۰۳ تاکنون، این تماس را بسیار سازنده خواند و گفت که با همتای روسی خود توافق کرده است که طرفین برای پایان دادن به جنگ اوکراین، با یکدیگر دیدار و گفتوگو خواهند کرد.
رئیس جمهوری آمریکا تصریح کرد: من و رئیس جمهور روسیه در یک مکان توافق شده، بوداپست مجارستان، دیدار خواهیم کرد تا ببینیم آیا میتوانیم به این جنگ «ننگین» بین روسیه و اوکراین پایان دهیم یا خیر.