به گزارش خبرگزاری آنااز وزارت جهاد کشاورزی، مظفر روستایی افزود: با توجه به شرایط اقلیمی و استمرار خشکسالی، برای داشتن مزارع پربازده و پایدار تحت هر شرایط آبوهوایی، ضروری است کشاورزان به توصیههای فنی موسسه تحقیقات دیم توجه ویژهای داشته باشند.
رئیس موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور، نخستین عامل موفقیت در اراضی دیم را رعایت تاریخ کاشت مناسب دانست و اظهار داشت: در مناطق سردسیر کشور، زمان مناسب کشت پاییزه گندم و جو از اول تا پایان مهرماه است و کشاورزان باید قبل از بارندگی موثر و بهصورت خشکهکاری اقدام کنند.
وی درباره اهمیت استفاده درست از کودهای پایه، گفت: کودهای اوره و فسفات باید هنگام کاشت و بهصورت جایگذاری در زیر بذر مصرف شوند تا جذب موثرتری داشته باشند.
روستایی هشدار داد که مصرف بیش از حد بذر در واحد سطح میتواند به کاهش عملکرد منجر شود.
این مقام مسئول تصریح کرد: میزان بذر مناسب گندم و جو بسته به رقم و اقلیمهای مختلف بین ۱۰۰ تا ۱۷۰ کیلوگرم در هکتار متغیر است و استفاده بیش از اندازه بهویژه در سالهای خشکسالی، باعث کاهش مقاومت مزرعه در برابر کمآبی میشود.
وی ادامهداد: در اقلیم گرمسیر، میزان بذر مصرفی گندم و جو از ۱۰۰ تا ۱۵۰ کیلیو گرم است.
رئیس موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور با بیان این که عمق کاشت نیز از عوامل تعیینکننده در سبز شدن و پنجهزنی است، گفت: عمق مناسب برای گندم و جو حدود چهار تا پنج سانتیمتر توصیه میشود.
وی تصریح کرد: از پودر کردن بیش از حد خاک باید جلوگیری کرد، زیرا این امر خطر فرسایش بادی را افزایش میدهد.
روستایی درباره معرفی ارقام دیم به کشاورزی نیز گفت: تاکنون ۱۳۲ رقم گندم، جو، نخود، عدس و گیاهان روغنی متناسب با اقلیمهای مختلف کشور معرفی شدهاند که ویژگی مشترک همه آنها تحمل به خشکی و پایداری در برابر تغییرات اقلیمی است.
وی با اشاره به اهمیت تناوب زراعی افزود: کشت حبوبات در زمینهای آیش، علاوه بر افزایش پایداری تولید، موجب ذخیره حدود ۵۰ کیلوگرم ازت خالص در خاک برای محصول بعدی میشود و این موضوع تاثیر چشمگیری در افزایش عملکرد گندم سال بعد دارد.
انتهای پیام/