شناسهٔ خبر: 75296386 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

بازگشت و صیانت از ۳۰ همت بیت‌المال در کردستان

بازرس کل استان کردستان: مجموعه اقدامات بازرسی کل استان منجر به بازگشت و صیانت از بیت‌المال به ارزش ۳۰ هزار میلیارد تومان در سال گذشته شده که مربوط به وصول یا تسریع در وصول وجوه و حقوق دولتی و شناسایی و بازگرداندن اراضی ملی و دولتی به بیت‌المال است.

صاحب‌خبر -

بازگشت و صیانت از ۳۰ همت بیت‌المال در کردستان

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، عیسی هواسی، بازرس کل استان کردستان، در نشستی خبری از تحقق ۲۴ همت اثربخشی مالی در حوزه اراضی ملی و منابع طبیعی طی یک سال گذشته خبر داد و گفت: حقوق دولتی معادن، مالیات‌ها و مطالبات بانکی نیز حدود ۶ همت بازگشت منابع مالی صورت گرفته است.این مهم زمانی محقق می‌شود که مطالبات به‌حق مردم با جدیت و استمرار پیگیری گردد.

هواسی با اشاره به بازدید از شرکت آب و فاضلاب عنوان کرد: در همین جلسات، شهروندی نسبت به پرداخت چندباره وجه بابت خرابی کنتور اعتراض داشت که پس از بررسی و با احراز اینکه خرابی به فصل یخ‌زدگی مربوط نبوده، مبلغ ۵۶۰ هزار تومان در همان محل به حساب وی بازگردانده شد.


راه‌اندازی ۴۷ کیلومتر فیبر نوری در کمتر از دو هفته

بازرس کل استان کردستان به پروژه متوقف‌مانده شبکه دیتا در شهرک صنعتی سرنجیانه اشاره کرد و افزود: این پروژه به دلیل اختلاف اداری دو سال متوقف بود که با پیگیری ما، در کمتر از دو هفته، ۴۷ کیلومتر فیبر نوری شامل ۳۷ کیلومتر از مسیر داکت‌های موجود و ۱۰ کیلومتر حفاری جدید، با هزینه‌ای بالغ بر ۷ میلیارد تومان اجرا شد و شبکه دیتا به‌طور کامل راه‌اندازی گردید.

هواسی از مشارکت فعال سازمان بازرسی استان در ۱۹ برنامه بازرسی کلان‌محور ملی در سال گذشته خبر داد و افزود: یکی از مهم‌ترین محورهای این برنامه‌ها، احیا، بازسازی و نوسازی بافت‌های فرسوده شهری بود.

وی در این رابطه توضیح داد: در شهر سنندج نیز بیش از ۵۰ درصد مساحت شهری در محدوده بافت فرسوده قرار دارد که رقمی بالاتر از میانگین کشوری است.

وی با اشاره به پیچیدگی پرونده‌های اراضی، نمونه‌ای از پشتکار کارشناسان را برشمرد و گفت: در یک پرونده شاخص، یک تیم ۸ نفره به مدت ۴۵ روز به بررسی کامل سوابق ثبتی از سال ۱۳۱۶ پرداختند تا اختلاف بر سر ۳۸ هکتار از اراضی ملی حل شود.

هواسی مبارزه با فساد را اساس تقویت سرمایه اجتماعی خواند و تأکید کرد: در این زمینه هیچ خط قرمزی وجود ندارد و هرجا سوءاستفاده مستقیم از موقعیت و منافع مردم مشاهده شود، برخورد قاطع و بدون ملاحظه صورت می‌گیرد.

حل معضل آب شرب بانه با بسیج ۳۵ دستگاه بیل مکانیکی

هواسی با اشاره به معضل سال‌هاي تأمین آب شرب شهرستان بانه، از تشکیل قرارگاه نظارتی ویژه با همکاری نهادهای نظارتی، اجرایی و امنیتی خبر داد و اعلام کرد: با بررسی‌های میدانی مشخص شد تجهیزات مورد نیاز پروژه از جمله لوله، پمپ و اتصالات در انبارهای برخی شرکت‌های منطقه موجود است که بلافاصله دستور استفاده از این اقلام صادر شد.

وی افزود: با فراخوان تمامی بیل‌های مکانیکی استان، کار جمعی و منسجمی با محوریت سازمان بازرسی، دستگاه قضایی و اداره‌کل اطلاعات شکل گرفت که نتیجه آن به کارگیری همزمان بیش از ۳۵ دستگاه بیل مکانیکی و تبدیل این پروژه به یکی از پروژه‌های مهم استان بوده است.

بازرس کل استان کردستان از اقدامات سازمان در حوزه صیانت از منابع طبیعی خبر داد و گفت: از دیگر محورهای نظارتی سازمان، جلوگیری از تغییر کاربری غیرمجاز اراضی زراعی و باغی و صیانت از منابع طبیعی و جنگل‌هاست که در یکی از پرونده‌های شاخص، حدود ۹۳۰ هکتار از اراضی جنگلی و منابع طبیعی استان که در معرض تخریب و تصرف قرار داشت، شناسایی و با ورود به‌موقع سازمان بازرسی، از ادامه تخریب و تغییر کاربری آنها جلوگیری شد.

وی درباره عملکرد سازمان بازرسی در حوزه رسیدگی به شکایات مردمی بیان کرد: در سال گذشته در مجموع، دو هزار و ۵۱۴ فقره شکایت به‌صورت رسمی در سامانه ثبت و رسیدگی شده و این عدد، غیر از شکایات و مراجعات مردمی حضوری است که در قالب برنامه‌های هفتگی سازمان بازرسی در دستگاه‌های اجرایی انجام می‌شود. در هر یک از این برنامه‌ها معمولاً بین ۳۰ تا ۴۰ نفر از شهروندان به صورت حضوری مشکلات خود را مطرح می‌کنند.


سد ژاوه بعد سال‌ها هنوز آب‌گیری نشده است


بازرس کل استان کردستان با اشاره مصداقی از حیف و میل بیت‌المال بیان کرد: حیف بیت‌المال تنها به معنای برداشت یا تصرف غیرقانونی نیست، بلکه بدین معنی است که دستگاه اجرایی برنامه نداشته باشد، کار‌ها بدون مطالعه و آینده‌نگری پیش برود و تصمیم‌ها در فضای روزمره‌گی و بی‌تدبیری گرفته شود. نمونه پروژه سد ژاوه است که بعد سال‌ها هنوز آب‌گیری نشده است. فقط حجم آبی که در این مدت از دست رفته و از سطح سد عبور کرده، رقم بسیار سنگینی است. این سد قرار بود ۱۲۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان را آبیاری کند. وضعیت کنونی به منزله خسارت مضاعف در بخش آب، در کشاورزی، در فرصت‌های اشتغال و توسعه است.

وی افزود: حیف بیت‌المال زمانی رخ می‌دهد که ما بدون برنامه‌ریزی بلندمدت و نگاه توسعه‌ای حرکت کنیم. برای نمونه، از ۳۰ سال پیش تاکنون حدود ۸ درصد از آب‌های سطحی کشور در استان کردستان جریان دارد، اما مجموع حجم ذخیره سد‌های ما شامل ۲۷ سد در مراحل مختلف بهره‌برداری و تکمیل فقط حدود ۳ میلیارد متر مکعب است.

هواسی یادآور شد: مجموعه اقدامات بازرسی کل استان منجر به بازگشت و صیانت از بیت‌المال به ارزش ۳۰ هزار میلیارد تومان در سال گذشته شده که مربوط به وصول یا تسریع در وصول وجوه و حقوق دولتی و شناسایی و بازگرداندن اراضی ملی و دولتی به بیت‌المال است.