شناسهٔ خبر: 75287749 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

محمد کاسبی درگذشت + بیوگرافی و سوابق

محمد کاسبی بازیگر برجسته سینما و تلویزیون ایران درگذشت.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا، یلدا کاسبی دخترِ زنده‌یاد محمد کاسبی امروز _یکشنبه بیستم مهر_ با اعلام خبر درگذشت پدرش، پیامی در اختیار روابط عمومی وزارت فرهنگ گذاشت. متن این پیام به شرح زیر است:

«به نام خداوند جان آفرین

رفتی و رفتن تو آتش نهاد بر دل
از کاروان چه ماند جز آتشی به منزل

اینک با قلبی شکسته و دلی آکنده از غم و اندوه، جانمان بر لب می‌رسد در این لحظه که باید از مسافری بگوییم که همسر و پدری مهربان بود، مردی مردانه بود.
غم، دل‌های‌مان را می‌فشارد در این زمان که باید به دوستان و آشنایان خبر بدهیم که محمد کاسبی، آن هنرمند فرهیخته، آن عزیز بهتر از جانمان، جان به جان آفرین تسلیم کرد و جهان فانی را به دیار باقی واگذاشت و رفت.
همدل شویم تا به حمد و دعایی بدرقه‌اش کنیم.
باشد که روحش در آسمان‌ها آرام گیرد.»

این بازیگر محبوب و مردمی پس از تحمل رنج بیماری در بیمارستان، امروز بیستم مهر درگذشت، مراسم تشییع آن هنرمند فقید، متعاقباً توسط خانواده ایشان اعلام می‌شود.

حال محمد کاسبی بازیگر سریال خوش رکاب وخیم شد | ستاره صبح

زندگی‌نامه محمد کاسبی

محمد کاسبی، بازیگر و کارگردان نام‌آشنای ایرانی، در ۴ خرداد ۱۳۳۰ در تهران به دنیا آمد. تحصیلات ابتدایی خود را در دبستان رازی و دوره متوسطه را در دبیرستان‌های الهی، فاتح و رستاخیز گذراند و در سال ۱۳۵۰ موفق به اخذ دیپلم شد. او از ۱۳ سالگی فعالیت هنری خود را با بازی در تئاترهای کاخ جوانان آغاز کرد و همان سال به اداره تئاتر تهران پیوست.

کاسبی در ابتدا در رشته پزشکی پذیرفته شد، اما به دلیل علاقه فراوان به هنر، آن را رها کرد. پس از پایان خدمت سربازی، در سال ۱۳۵۳ وارد دانشکده هنرهای دراماتیک شد و در رشته بازیگری و کارگردانی به تحصیل پرداخت. در دوران دانشجویی در نمایش‌هایی چون «یک نمایش طولانی»، «مِدا»، «مهتابی برای محرومین»، «در مه بخوان» و «بهترین بابای دنیا» نقش‌آفرینی کرد و هم‌زمان به فعالیت در عرصه دوبله نیز پرداخت.

سریال های محمد کاسبی از خوش رکاب تا سه در چهار

پس از پیروزی انقلاب اسلامی، کاسبی دو سال به عنوان مسئول واحد نمایش رادیو و گوینده فعالیت داشت. او از اعضای بنیان‌گذار حوزه اندیشه و هنر اسلامی (که بعدها به حوزه هنری معروف شد) و از پایه‌گذاران مرکز هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بود. نخستین فیلم تولیدشده در حوزه هنری، «توبه نصوح»، با همکاری او ساخته شد.

از آثار تلویزیونی ماندگار محمد کاسبی می‌توان به مجموعه‌های «خوش رکاب»، «خوش غیرت», «صاحبدلان», «رعنا», «سه دونگ سه دونگ» و «بچه مهندس» اشاره کرد.

در زمینه تئاتر نیز نمایشنامه‌هایی چون «زالو» و «بایگانی» از او به‌جا مانده است؛ نمایش دوم در تئاتر شهر اجرا شد و در جشنواره کتاب دفاع مقدس مورد تقدیر قرار گرفت. افزون بر این، او نگارش و کارگردانی فیلمنامه‌هایی همچون «شنا در زمستان», «قاصد», «شته‌ها», «راز سهراب» و «خانه» را بر عهده داشت.

سیمای جدید محمد کاسبی بازیگر سریال خوش رکاب بعد از بیماری در روز تولدش (عکس)

محمد کاسبی برای بازی در فیلم‌های «بدوک» (۱۳۷۰) و «دیوار» (۱۳۸۶) نامزد دریافت جایزه جشنواره فیلم فجر شد و با بازی در فیلم «پدر» (۱۳۷۴) توانست سیمرغ بلورین بهترین بازیگر را از آن خود کند.

از دیگر آثار سینمایی او می‌توان به فیلم‌های «مریم مقدس», «نفوذی», «آسمان هشتم» و «حمله به اچ ۳» اشاره کرد.

خانواده محمد کاسبی

زهرا اردستانی همسر محمد کاسبی و یلدا کاسبی دختر این بازیگر است.