شناسهٔ خبر: 75286128 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

تولید ۲۰۵۰۰ تن گوشت قرمز و ۷۵ هزار تن شیر در خراسان شمالی

بجنورد-ایرنا- معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: سالانه ۲۰ هزار و ۵۰۰ تن گوشت قرمز و ۷۵ هزار تن شیر در این استان تولید می‌شود و از این لحاظ موفق به کسب رتبه دهم تولید گوشت قرمز در کشور شده است.

صاحب‌خبر -

مهدی شکاری روز یکشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: خراسان شمالی با تکیه بر ظرفیت‌های تولید گوشت قرمز، شیر و پرورش اسب اصیل ترکمن یکی از مناطق مهم دامپروری کشور است.

وی با اشاره به جایگاه دهم استان در تولید گوشت قرمز و شیر افزود: استان دارای ظرفیت‌های ویژه در پرورش دام سبک، سنگین، شتر و به ویژه اسب اصیل ترکمن است.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی تصریح کرد: این استان با داشتن بیش از ۲ میلیون و ۲۰۲ هزار رأس دام سبک و ۵۹ هزار و ۴۳۷ رأس دام سنگین، سالانه ۲۰ هزار و ۵۰۰ تن گوشت قرمز تولید می‌کند که نقش مهمی در تأمین پروتئین کشور دارد.

شکاری همچنین گفت: سالانه ۷۵ هزار تن شیر نیز در دامداری‌های استان تولید و روانه بازار می‌شود.

رتبه دوم پرورش اسب ترکمن

وی با اشاره به ظرفیت‌های خاص استان در پرورش شتر و اسب ادامه داد: خراسان شمالی با داشتن ۲ هزار و ۶۱۱ راس شتر، جایگاه ویژه‌ای در پرورش این دام دارد.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی بیان کرد: همچنین استان با دارا بودن هزار و 712 راس اسب اصیل ترکمن، رتبه دوم کشور را در پرورش این نژاد به خود اختصاص داده است.

وی پرورش این نژاد را یکی از مزیت‌های برجسته استان دانست و بر ضرورت حمایت از پرورش‌دهندگان آن تاکید کرد.

شکاری از برنامه‌های این سازمان برای توسعه زیرساخت‌های دامپروری و افزایش بهره‌وری در این بخش خبر داد و گفت: استان خراسان شمالی در تامین بخشی از نیازهای پروتئینی کشور جایگاه مهمی دارد و توسعه و حمایت از صنعت دامپروری در این منطقه باید با تلاش مضاعف دنبال شود.

وی افزود: سه هزار و ۸۰۰ واحد پرواربندی گوساله و بره در استان وجود دارد که ۸۲ درصد از آن فعال است.

ظرفیت این واحدهای دامی دارای مجوز صنعتی، نیمه‌صنعتی و روستایی بالغ بر ۲۰۷ هزار راس است که ۲ هزار و ۴۲۱ واحد با ظرفیت بیش از ۱۷۰ هزار راس فعال هستند.

خراسان شمالی با جمعیتی بیش از یک میلیون نفر که ۴۴ درصد آنها در مناطق روستایی سکونت دارند، ظرفیت بالایی برای توسعه دامپروری و تأمین پروتئین کشور دارد.