فراروـ سوپ یکی از محبوب ترین پیشغذاهای دنیاست که در بسیاری از رستورانها به صورت پیشغذا و غذای اصلی در انواع و طعمهای گوناگون سرو میشود. سوپ همچنین به دلیل داشتن سبزیجات، مرغ، حبوبات و مواد لبنی مثل شیر و خامه ارزش غذایی بالایی دارد و میتواند جایگزین مناسبی برای غذای اصلی بهخصوص وعده شام باشد. با فرا رسیدن فصل پاییز و سرد شدن تدریجی هوا میتوانید تهیه سوپ را که غذایی گرم و دلچسب برای این فصل است، در برنامه غذایی خانواده قرار بدهید. سوپ شیر یکی از انواع سوپهای مجلسی و پر طرفدار است که در بیشتر رستورانها به عنوان پیشغذا سرو میشود. این سوپ به دلیل داشتن شیر و مواد مغذی برای بدن بسیار مفید است. سوپ شیر دستورهای پخت متفاوتی دارد و به روش های گوناگون سرو می شود. این سوپ شیر که می خواهیم آموزش آن را با شما به اشتراک بگذاریم، بسیار متفاوت است و دستور چخت ویژه ای دارد و بدون شک شیفته طعم و مزه آن خواهید شد. اگر دوست دارید این سوپ خوشمزه را با روشی آسان در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با طرز تهیه این سوپ شیر متفاوت همراه ما باشید.
مواد لازم برای تهیه سوپ شیر
جو پرک: 1 پیمانه
هویج: 1 عدد
پیاز: 1 عدد
کرفس: 3 شاخه
گوشت چرخ کرده: 300 گرم
روغن زیتون: 3 قاشق غذاخوری
شیر: 2 پیمانه
خامه صبحانه: 3 قاشق غذاخوری
آب مرغ یا قرص استاک: 3 پیمانه
اسفناج خرد شده: 100 گرم
آرد: 1 قاشق غذاخوری
کره: 2 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل: به میزان لازم
طرز تهیه
برای درست کردن این سوپ خوشمزه ابتدا پیاز، هویج و ساقه کرفس را به صورت نگینی خرد کنید و همراه با روغن زیتون داخل یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت اجاق گاز کمی تفت بدهید تا سبزیجات حالت شیشسه ای پیدا کند. حالا گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و همراه با سبزیجان و کمی نمک و فلفل حدود 5 دقیقه تفت بدهید. در مرحله بعد جو پرک را که از قبل خیس داده اید به مواد داخل قابلمه اضافه کنید و هم بزنید و آب مرغ را روی مواد بریزید. درب قابلمه را ببندید و حدود نیم ساعت زمان بدهید تا سبزیجات و گوشت و جو پرک بپزد. در این فاصله کره را داخل ماهی تابه بریزید و روی حرارت اجاق گاز قرار بدهید تا آب شود، سپس آرد را به آن اضافه کنید و خیلی فوری هم بزنید. حالا ترکیب کره و آرد تفت داده داخل قابلمه سوپ بریزید و هم بزنید. اجازه بدهید سوپ 5 دقیقه دیگر بجوشد. حالا شیر و خامه به دمای محیط رسیده را با هم مخلوط و به سوپ اضافه کنید و خیلی فوری هم بزنید تا نبرد. در مرحله آخر اسفناج خرد شده را به سوپ اضافه کنید و اجازه بدهید سوپ 15 دقیقه دیگر بجوشد و جا بیفتد. در این مرحله سوپ شیر خوشمزه و متفاوت ما آماده سرو است، نوش جان.
نکات مهم
ـ همانطور که میدانید اسفناج سبزی بسیار پرخاصیتی است که سرشار از ویتامینها و مواد مغذیای است که برای تقویت سیستم ایمنی بدن جلوگیری از سرطان، سلامت پوست و مو و استحکام استخوانها مفید است. این سبزی مغذی میتواند بهترین دارو برای درمان یبوست بهویژه در افراد میانسال و کهنسال باشد. در شستن اسفناج باید به این نکات توجه داشته باشید که اسفناج حاوی شنریزه است؛ بنابراین آن را چند دقیقه در آب ولرم خیس کنید تا شنهای آن تهنشین شود و در آخر بهتدریج از اسفناجهای رویی بردارید و با آب سرد آبکشی کنید تا شنهای تهنشین شده دوباره به اسفناجها نچسبند. هرگز اسفناج را پس از خرد کردن نشویید تا مواد مغذی آن خارج نشود. اسفناج را به مقدار مورد نیاز بپزید و هیچوقت آن را به صورت پخته شده نگهداری نکنید. هنگام خرید اسفناج برگهای لطیف و تازه آن را انتخاب کنید؛ زیرا برگهای درشت و تیرهرنگ برای پخت غذا مناسب نیستند، همچنین اسفناج را باید در اندازههای چهار سانتیمتری خرد کنید. درصورتیکه اسفناج ریزتر خرد شود، له و بد شکل خواهد شد.
ـ روغن زیتون به دلیل ارزش غذایی بالایی که دارد، در رژیم غذایی بسیاری از افراد از جایگاه ویژهای برخوردار است. اما از آنجا که قیمت روغن زیتون خالص بالاست، معمولاً در هنگام عرضه در بازار با روغنهای معمولی مخلوط میشود. درنتیجه از کیفیت آن کاسته میشود؛ بنابراین کسانی که به دنبال خرید روغن زیتون هستند، اغلب میپرسند که چطور روغن زیتون اصل را تشخیص بدهیم. البته تشخیص خالص بودن روغن زیتون کار چندان سادهای نیست. با این حال کارشناسان برای تشخیص روغن زیتون اصل سه روش را به شرح ذیل ارائه دادهاند:
1- برای انتخاب روغن مرغوب بهتر است که اول آن را ببویید. روغن زیتون خوب باید بوی میوه زیتون، سیب یا علف تازه بدهد که مربوط به نوع زیتون یا زمان برداشت آن است؛ بنابراین اگر بوی فلز احساس کردید، بدانید که روغن نامرغوب یا فاسد است.
2- روش دوم برای تشخیص روغن زیتون اصل این است که آن را بچشید. اگر 1 قاشق روغن زیتون را در دهان خود بریزید و در دهان بچرخانید و با استشمام هوا آن را فرو بدهید، باید بعد از چند لحظه در گلوی خود تلخی و تندی شدیدی احساس کنید. به نحوی که گلوی شما بسوزد. در بعضی موارد افراد به دلیل تندی بیش از حد روغن به سرفه میافتند. درست پس از 1 دقیقه مزه تلخی و تندی از بین میرود و خوشمزه میشود. ضمن اینکه فرد با خوردن این روغن در دهان خود احساس چربی نمیکند. با خوردن روغن زیتون اصل در ابتدای زبان احساس شیرینی و در انتهای آن احساس تلخی و سوزش خواهید داشت.
3- روش بعدی برای تشخیص روغن زیتون اصل رنگ آن است. رنگ روغن زیتون باید زرد مایل به سبز باشد. البته رنگ روغن زیتون معیار مناسبی برای تعیین کیفیت روغن نیست؛ زیرا بهراحتی میتوان در آن تقلب کرد.