شناسهٔ خبر: 75209232 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

رئیس اداره عشایر استان بیان کرد

تولید سالانه ۴۰۰ تن گوشت قرمز/خشکسالی مستمر مهم‌ترین چالش عشایر قم

رئیس اداره عشایر استان قم از تولید سالانه ۴۰۰ تن گوشت قرمز توسط جامعه عشایری خبر داد و گفت: خشکسالی مستمر در استان، مهم‌ترین چالش عشایر محسوب می‌شود که منجر به کمبود علوفه در مراتع و گرانی نهاده‌های دامی و در نهایت افزایش هزینه تولید گوشت قرمز شده است.

صاحب‌خبر -

علی زنگنه در گفت‌وگو با ایسنا به مناسبت روز روستا و عشایر اظهار کرد: جامعه عشایر استان قم بیش از هزار نفر جمعیت دارد و نقش مهمی در تولیدات دامی استان ایفا می‌کند، بر اساس سرشماری مبنایی سال گذشته، جامعه عشایر استان قم شامل ۳۵۸ خانوار با جمعیتی بالغ بر یک‌هزار و ۲۸۲ نفر است. این عشایر با دارا بودن ۵۶ هزار رأس دام سبک و ۴ هزار رأس دام سنگین، سهم قابل توجهی در تولیدات دامی استان دارند.

رئیس اداره عشایر استان قم افزود: تولیدات دامی عشایر شامل دو بخش مصرفی و فروش فرآورده است؛ فرآورده‌هایی مانند ماست، پنیر، کره و کشک که مجموعاً به ۲۱۵ تن می‌رسد؛ همچنین تولید گوشت قرمز از دام‌های سبک و سنگین این جامعه عشایری سالانه بالغ بر ۴۰۰ تن برآورد می‌شود.

زنگنه با بیان اینکه اداره امور عشایر استان قم سیاست خود را بر ارائه خدمات زیربنایی و حمایتی متمرکز کرده است، گفت: این خدمات شامل تأمین آب، ترمیم راه‌های دسترسی و ایلراه عشایری و تأمین و توزیع نهاده‌های دامی است، همچنین در راستای بهبود معیشت عشایر و تنوع‌بخشی به فعالیت‌های اقتصادی آن‌ها، اقدامات متعددی صورت گرفته است.

وی با اشاره به لزوم شناسایی چالش‌ها و راهبردهای تنوع بخشی و بهبود شرایط معیشت عشایر، بیان کرد: در جهت نیل به این اهداف با توانمندسازی شرکت تعاونی عشایری شهید بهشتی قم، ارائه آموزش‌های مهارتی و کاربردی، تامین اعتبار و ارائه تسهیلات ارزان قیمت در راستای خرید نهاده و علوفه دامی، بهسازی جایگاه دام، پرواربندی بره و همچنین تامین و ارائه جو به صورت مدت دار گام‌های مثبتی برداشته است.

رئیس اداره عشایر استان قم بیان کرد: دستاوردهای اداره امور عشایر استان قم شامل توسعه زیرساخت‌ها، ارتقای کسب‌وکارهای خانگی، ارائه آموزش‌های فنی و مهارتی و توزیع به‌هنگام نهاده‌های دامی است. با این حال، خشکسالی مستمر در استان، مهم‌ترین چالش عشایر محسوب می‌شود که منجر به کمبود علوفه در مراتع و گرانی نهاده‌های دامی و در نهایت افزایش هزینه تولید گوشت قرمز شده است.

وی با اشاره به ویژگی منحصر به فرد جامعه عشایر استان قم نسبت به سایر استان‌ها، یادآور شد: اقلیم استان قشلاقی است، به‌گونه‌ای که عشایر بین ۷ تا ۸ ماه از سال در داخل استان سکونت دارند و از استان‌های مجاور به این منطقه کوچ نمی‌کنند.  

زنگنه با بیان اینکه جامعه عشایری قم شامل طایفه مستقل کلکوهی، ایل شاهسون و ایل زند است، بیان کرد: عشایر این استان دارای گوسفند نژاد کلکویی هستند، نژادی استثنایی در کشور که مقاومت بالایی در برابر بیماری‌ها دارد و با حداقل تغذیه، تولید قابل توجهی ارائه می‌دهد.

رئیس اداره عشایر استان قم در پایان بیان کرد: در زمینه خدمات دامپزشکی، علاوه بر برنامه‌های اداره امور عشایر، با همکاری اداره کل دامپزشکی استان، سالانه طرح‌های واکسیناسیون رایگان دام عشایر اجرا می‌شود تا از شیوع بیماری‌های دامی پیشگیری و کنترل صورت گیرد.

انتهای پیام