شناسهٔ خبر: 75204505 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

اختتامیه نخستین جشنواره بین‌المللی شعر پروانگی:

قزوه: شاعران پروانه‌ای از زخم‌هایشان سرودند

تهران-ایرنا- دبیر ادبی جشنواره بین‌المللی شعر پروانه‌ای با اشاره به اینکه شاعران پروانه‌ای از زخم‌هایشان سرودند، توضیح داد: شعرهایی که به دبیرخانه رسید، قوی و از دل برآمده بودند. حتی آنقدر سطح شعرها خوب بود که شاعری که پیش از این در چند جشنواره برگزیده شده بود، در میان آثار این جشنواره انتخاب نشد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار کتاب ایرنا، اختتامیه نخستین جشنواره بین‌المللی شعر پروانگی دوشنبه ۱۴ مهر در باغ کتاب برگزار شد.

دبیر ادبی جشنواره شعر پروانگی با بیان اینکه دبیری در سایر جشنواره‌های ادبی برایش مانند این جشنواره افتخارآمیز نبوده است، گفت: شاعرانی در این جشنواره شرکت کردند که از دل و از زخم‌ها و دردهایشان شعر سرودند.
اینجا از وزیر بهداشت و رئیس جمهور خواهش دارم از خانه ای.بی دیدار کنند و با مسائل آن‌ها آشنا شوند.

علیرضا قزوه با اشاره به اینکه همراه دیگر شاعران آثار رسیده به دبیرخانه را بررسی کرده است، توضیح داد: وقتی آثار را می‌خواندم تعجب کردم، زیرا شعرها قوی و از دل برآمده بودند. حتی آنقدر سطح شعرها خوب بود که شاعری که در چند جشنواره برگزیده شده بود، در میان آثار این جشنواره انتخاب نشد.

او با اشاره به اینکه آثار منتخب در این جشنواره در کتابی جمع‌آوری خواهدشد، ادامه داد: از هشت کشور آثاری به دست ما رسیده است.

شعر زبان گویای بیماران پروانه‌ای است

موسس و مدیرعامل خانه ای‌.بی ایران درباره تاثیر تحریم‌ها در دسترس‌پذیر بودن پانسمان مورد نیاز برای بیماران پروانه‌ای توضیح داد: تلاش کردیم که در دوران تحریم، بیماران پروانه‌ای دچار مشکلات چند برابر نشوند. ما سازمانی مردم نهاد هستیم و نباید سدی جلوی راه ما باشد، وظیفه ما این است که تحریم‌ها را دوربزنیم و پانسمان‌ها در اختیار بیماران قرار بگیرد.

حجت‌الاسلام حمیدرضا هاشمی گلپایگانی درباره تاثیر شعر بر شناخته شدن بیماری پروانه‌ای گفت: قرار شد با شعر هم با بیماران پروانه‌ای ارتباط داشته باشیم. شعر زبان گویایی دارد و درد و رنج بیماران در شعر بیان شده و تاثیر قابل توجهی بر جامعه دارد. این بیماری نباید انسان‌ها را زمین‌گیر کند. هر کدام از بیماران هنرمند و در زمینه شعر، موسیقی و صنایع دستی فعالیت دارد.

به گفته او ای‌بی معلولیت و محدودیت نیست، بلکه نوعی بیماری است.

قزوه: شاعران پروانه‌ای از زخم‌هایشان سرودند حجت‌الاسلام حمیدرضا هاشمی گلپایگانی موسس و مدیرعامل خانه ای‌.بی ایران

اسامی برگزیدگان،دبیران، داوران، و شاعران تقدیری نخستین دوره جشنواره بین المللی شعر پروانگی ( برای تهیه لوح تقدیر)

اسامی برگزیدگان

۱- میثم داودی

۲ـ رضا نیکوکار

۳ـ نجمه پورملکی

۴ـ محمد زارعی

۵ـ منیره سادات هاشمی

۶ـ معصومه صاحبی

۷ـ زهرا شعبانی

۸ـ فائزه زرافشان

۹ـ حسین دهرویه

۱۰ـ سید حسین ابراهیمی

۱۱-مصطفی توفیقی

۱۲-محسن کلهر

۱۳ـ اسماعیل نمازیان

۱۴ـ عماد الکثیری الغراوی

۱۵ـ طیبه عباسی

۱۶ـ هیلانه عطاء الله (سوریه)

۱۷ـ فاطمه آزادی منش (سوریه)

۱۸- سیده شریعت رضوی( علیگر، هند)

۱۹ـ فاطمه بتول سایوز( ترکیه)

۲۰ـ سیده کبری حسینی بلخی (افغانستان)

بیماران پروانه‌ای برگزیده:

زهرا پرویزی

زهرا موذنی

دانیال افتخاری

محمدرضا دانشی

دبیر اجرایی

علیرضا محمدی

اسامی داوران

داوران شعر فارسی

۱ـ علیرضا قزوه

۲ـ علی محمد مؤدب

۳ـ مصطفی محدثی خراسانی

۴ـ سید مسعود علوی تبار

داور اشعار ترکی، انگلیسی و اسپانیایی

یوشدا کامل

اسامی داوران اشعار اردو

۱- محمد عشرت صغیر (شاه جهان پور، هند)

۲ـ علی مزمل لاهوری ( پاکستان)

۳ـ عظمی زرین نازیه( پاکستان)

داور اشعار عربی

ریاض کریم عبد الله البدیری ( عراق)

اسامی شاعران تقدیری

۱- رقیه صباحت رضوی (هند)

۲ـ میترا ملک محمدی

۳ـ سید محمد رضا موسوی صابری(هند)

۴ـ اصغر مسعودی(رئیس خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در لاهور)

۵- سید تصور مهدی (هند)