شناسهٔ خبر: 75194176 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: آنا | لینک خبر

در پاسخ به آنا

بقایی: ایران انزواپذیر نیست و تهران-مسکو از همه ظرفیت‌های همکاری استفاده می‌کنند/ آغوش وطن به روی همه ایرانیان باز است

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در خصوص لازم‌الاجرا شدن معاهده راهبردی تهران-مسکو و همچنین اجبار آمریکا به اخراج برخی از هموطنان‌مان توضیحاتی تکمیلی ارائه داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری آنا، «اسماعیل بقایی» سخنگوی دستگاه دیپلماسی در نشست خبری روز دوشنبه ۱۴ مهر ۱۴۰۴ و در جمع اصحاب رسانه، پاسخگوی یکی از سوالات خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری آنا بود.

 پرسش و پاسخ خبرنگار آنا به این شرح است: 

آیا هم‎زمانی اعلام لازم‌الاجرا شدن معاهده راهبردی ایران-روسیه با فعال شدن مکانیسم اسنپ‌بک مفهوم خاصی دارد یا این بخشی از یک برنامه از‌ پیش تعیین‌شده بود؟ این معاهده چه تأثیری در معکوس کردن روند انزوای تحمیلی غرب بر ایران دارد؟

بقایی در پاسخ به این سوال گفت: معاهده ایران و فدراسیون روسیه که در دی ماه ۴۰۳ امضا و بعد از طی مراحل تشریفات تصویب و در نهایت در  ۱۰ مهر لازم‌الاجرا شد، یک روند قانونی عادی بود که به صورت اتفاقی همزمان شد با تحولات در نیویورک و موضوع موسوم به بازگرداندن قطعنامه های شورای امنیت.

وی ادامه داد: اما اینکه بحث انزوا را مطرح کردید؛ باید بگویم که جمهوری اسلامی ایران قطعا کشوری انزواپذیر نیست. شما در نظر داشته باشید که سابقه تحریم‌های ایران برمی‌گردد به دهه ۱۹۵۰ میلادی و متعاقب ملی شدن صنعت نفت. در واقع، از آن زمان کشور ما درگیر تحریم‌های ظالمانه بود. در آن زمان بهانه آنها تلاش ایران برای ملی شدن صنعت نفت اعلام شد، چیزی که الان برای همه مضحک به نظر می‌رسد و بعد بهانه‌های دیگری برای تداوم تحریم‌های ما جور کردند.

به گفته سخنگوی دستگاه دیپلماسی، در این هفتاد الی هشتاد سال، ایران با تمام وجود با اتکا به دارایی‌های درونی خود به مسیرش ادامه داده است. در حال حاضر هم موافقت نامه‌های دو جانبه ما با همه کشورها به قوت خود باقی هست . همکاری‌های ما با همه طرف‌ها با جدیت پیگیری خواهد شد.

بقایی در تکمیل این بحث گفت: ایران و روسیه رابطه حسنه دارند و هر دو کشور مصمم هستند به استفاده از همه ظرفیت‌هایی که در روابط دو جانبه وجود داره از جمله بر مبنای مشارکت جامعه راهبردی.  بنابراین فارغ از تحولات بین المللی و منطقه‌ای هر دو کشور مصمم هستند به تداوم همکاری‌ها.

درخصوص تفاهمی که با آمریکا درباره استرداد شماری از هم‌وطنان حاصل شده، شایعات و حواشی‌ای مطرح شد و شاهد فضاسازی‌هایی از سوی برخی جریان‌های رسانه‌ای بودیم. واکنش شما به این فضاسازی چیست؟

بقایی در پاسخ به این سوال گفت: ما با لفظ «استرداد» موافق نیستیم، زیرا این افراد به دلیل برخورد تبعیض‌آمیز دولت آمریکا مجبور به ترک این کشور شده بودند وحتی برخی از این افراد چند دهه در آمریکا اقامت داشتند.

وی در ادامه افزود: جمهوری اسلامی ایران همواره استقبال کرده است که هموطنان هر زمان اراده کنند بتوانند به وطن بازگردند. پس موضوع تفاهم در میان نیست. اقدامات آمریکا شامل محدودیت‌ها و برخوردهای ناشایست با این افراد بود که از نظر حقوق بشر و حقوق بین‌الملل نقض تعهدات دولت آمریکا محسوب می‌شود، اما نهایتاً این افراد بنا به رضایت و خواست خود تصمیم به بازگشت به وطن گرفتند.

سخنگوی وزارت خارجه در نهایت گفت: تاکنون ۵۳ نفر از این اتباع ایرانی به وطن بازگشته‌اند و آغوش ایران همواره به روی ایرانیان خارج از کشور باز است.

<div id="video-display-embed-code_988944"><script type="text/JavaScript" src="https://ana.ir/fa/news/play/embed/1002212/988944?width=400&height=300"></script></div>

 

انتهای پیام/