شناسهٔ خبر: 75165783 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

دبیر اندیشکده حکمرانی و قانونگذاری استان کرمانشاه:

حکمرانی باید مبتنی بر عقلانیت و شفافیت باشد

کرمانشاه - ایرنا - دبیر اندیشکده حکمرانی و قانونگذاری استان کرمانشاه گفت: امروز کشور بیش از هر زمان به حکمرانی عقلانی، داده‌محور و شفاف نیاز دارد تا با فاصله گرفتن از تصمیم‌گیری‌های احساسی و غیرکارشناسی، زمینه کارآمدی، پاسخگویی و اعتماد عمومی در نظام اجرایی فراهم شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، شهرام فتاحی روز شنبه در آیین معارفه دبیر اندیشکده حکمرانی و قانونگذاری استان کرمانشاه در استانداری اظهار داشت: اندیشکده‌های حکمرانی در استان‌ها فرصتی ارزشمند برای پیوند دادن تجربه، دانش و خرد جمعی هستند و می‌توانند نقش بازوی مشورتی و کارشناسی برای دستگاه‌های قانونگذار و اجرایی را ایفا کنند.

جلوگیری از آزمون و خطا در حکمرانی با استفاده از ظرفیت نخبگان

او با بیان اینکه یکی از چالش‌های حکمرانی در کشور، گرفتار شدن در چرخه بروکراسی فشل و تصمیم‌گیری‌های جزیره‌ای است، افزود: امید است این اندیشکده بتواند به عنوان یک جمع نخبگانی، فضای تعامل، گفت‌وگو و هم‌فکری میان دانشگاهیان، مدیران اجرایی و تصمیم‌گیران ملی را فراهم آورد.

فتاحی تأکید کرد: کشور در مقطع کنونی نیازمند حکمرانی‌ای است که با نگاه آسیب‌شناسانه به تجربه ۴۷ سال گذشته بنگرد و با پرهیز از آزمون و خطا، مسیر عملیاتی و آینده‌نگرانه‌ای را در پیش گیرد.

دبیر اندیشکده حکمرانی و قانونگذاری استان کرمانشاه با اشاره به یکی از اهداف اصلی ایجاد این نهاد گفت: یکی از کارویژه‌های مهم اندیشکده‌ها جلوگیری از تصویب قوانین کلی و غیرمنطبق با واقعیت‌های محلی است. قانونگذاری باید با درک دقیق از ظرفیت‌ها، نیازها و اقتضائات هر استان انجام شود تا قابلیت اجرا و اثربخشی داشته باشد.

او تصریح کرد: اندیشکده‌های حکمرانی با رویکرد بومی‌سازی مباحث پژوهشی و مشورتی، می‌توانند به نمایندگان مجلس و مدیران استانی در تدوین و اصلاح قوانین کمک کنند و با ارائه راهکارهای عملی، شکاف میان پژوهش و تصمیم‌سازی را کاهش دهند.

حکمرانی داده‌محور، شفاف و مردمی؛ لازمه اعتماد و کارآمدی

فتاحی با تأکید بر اینکه حکمرانی باید از احساسات و هیجانات فاصله بگیرد و مبتنی بر داده، عقلانیت و شفافیت باشد، گفت: فقدان شفافیت در تصمیم‌گیری‌ها در سال‌های گذشته در برخی حوزه‌ها موجب شکل‌گیری زمینه‌های فساد شده و اکنون باید با حکمرانی هوشمند و پاسخگو، این چرخه را اصلاح کرد.

او افزود: نظام جمهوری اسلامی متکی بر خدا و مردم است و هیچ تکیه‌گاه خارجی ندارد، از این رو جلب اعتماد و دلجویی از مردم تنها از مسیر حکمرانی کارآمد و عادلانه ممکن است.

فتاحی اظهار داشت: مردم، علی‌رغم برخی نارضایتی‌ها، همچنان نظام و کشور را از خود می‌دانند و این مسئولیت کارگزاران اجرایی و مدیران را دوچندان می‌کند تا در خدمت به آن‌ها نهایت دقت، صداقت و کارآمدی را به کار گیرند.

دبیر اندیشکده حکمرانی و قانونگذاری استان کرمانشاه در پایان با قدردانی از همراهی نخبگان، مدیران دانشگاهی و مسئولان استانی گفت: این اندیشکده تلاش دارد به محفل نخبگانی تبدیل شود که با تکیه بر خرد جمعی و تحلیل علمی، راهکارهای عملیاتی برای بهبود وضعیت حکمرانی و قانون‌گذاری در استان ارائه دهد.