شناسهٔ خبر: 75048584 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

عمر ناوگان آتش‌نشانی اصفهان ۵ سال بیشتر از استاندارد جهانی است

اصفهان - ایرنا - مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان اعلام کرد: متوسط عمر ناوگان خودروهای ما ۱۲ سال برآورد می‌شود در حالی که استاندارد جهانی آن هفت سال است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا، امید باقری روز شنبه در نشست خبری افزود: بر همین اساس خرید، بهسازی و به‌روز رسانی تجهیزات و وسایل خود را تا سال ۱۴۱۰ در دستور کار داریم تا به شاخص‌های استاندارد جهانی نزدیک شویم.

وی با اشاره به استفاده از تجهیزات جدید در این سازمان گفت: با اجرای رزمایش سازمان آتش‌نشانی در روز هفتم مهر، رونمایی از هفت فناوری جدید از جمله ربات کاوشگر زیرسطحی، پهباد و نردبان ۶۴ متری را خواهیم داشت.

وی ادامه داد: علاوه بر آن، سامانه شناسایی و رصد تجهیزات خودروهای آتش‌نشانی مبتنی بر فناوری نوین نیز طراحی شده است تا موقعیت لحظه‌ای تجهیزات و خودروها قابل مدیریت باشد.

مدیرعامل سازمان به بهره‌برداری از سِت(دست) لباس هوشمند آتش‌نشانی اشاره و اضافه کرد: این ست با هدف پایش سلامت فردی آتش‌نشانان، موقعیت‌یابی و ایجاد ارتباط در شرایط بحرانی طراحی شده است تا پایداری عملکرد نیروها در مأموریت‌ها تضمین شود.

وی اظهار داشت: در اصفهان ۲۸ ایستگاه آتش نشانی وجود داردو برنامه‌ ما افزایش آنها به ۳۲ ایستگاه تا سال آینده است.

باقری گفت: سازمان آتش‌نشانی اصفهان در سال ۱۴۰۳ بیش از ۱۶ هزار عملیات امداد، نجات و اطفاء حریق انجام داد که شامل هفت هزار و ۹۰۰ حادثه، پنج هزار و ۶۰۰ حریق و بیش از ۲ هزار و ۸۰۰ خدمات ایمنی بود.

وی ادامه داد: بررسی تماس‌های شهروندان با آتش‌نشانی در نیمه نخست امسال نشان می‌دهد که بیش از ۵۷ درصد از آنها حادثه، ۳۰ درصد حریق و ۱۳ درصد خدمات ایمنی بوده است.

مدیرعامل آتش نشانی، نجات جان پنج هزار و ۳۵۰ شهروندان از حوادث، افزایش ۳۴ درصدی نجات‌یافتگان نسبت به مدت‌ زمان سال گذشته و کاهش میانگین رسیدن آتش‌نشانان به محل حریق و حادثه به ۲۴۵ ثانیه را از دیگر فعالیت‌های سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان در بهار و تابستان امسال برشمرد.

باقری اظهار کرد: بر اساس آمار مقایسه‌ای ۶ ماه نخست سال‌های ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴، در برخی حوزه‌ها همچون محبوس شدن شهروندان در آسانسور رشد ۱۲۶ درصدی ثبت شده و در مقابل، مواردی مانند وقوع حریق در فضای سبز و درختان با کاهش ۳۵ درصدی همراه بوده است.

به گفته وی، بیشترین محل شروع حریق در کاربری‌های مسکونی مربوط به آشپزخانه‌ها با ۲۹ درصد و پس از آن اتاق خواب با ۲۳ درصد، پشت‌بام با ۲۲ درصد، سالن پذیرایی و تراس نیز به ترتیب با ۱۵ و ۱۱ درصد را به خود اختصاص داده‌اند.

باقری با بیان‌اینکه توسعه ایستگاه‌ها و آموزش عمومی شهروندان ۲ رکن اصلی کاهش حوادث است، خاطرنشان کرد: گرچه حجم مأموریت‌ها در حال افزایش است، اما با تکمیل پروژه‌های هوشمندسازی و تقویت زیرساخت‌ها، تلاش می‌کنیم تا سرعت واکنش و ایمنی عملیاتی در سطح مطلوب حفظ شود.

مدیرعامل آتش نشانی اصفهان، کمبود نیروی متخصص از دیگر دغدغه‌های جدی این سازمان عنوان کرد و هشدار داد: با وجود تلاش شبانه‌روزی نیروهای عملیاتی، در صورت وقوع چند حادثه همزمان، پاسخگویی کامل برای تمام مناطق شهر با محدودیت مواجه خواهد شد.

به گفته وی، بخشی از حوادث ناشی از ناایمن بودن ساختمان‌ها، کارگاه‌های صنعتی فاقد مجوز ایمنی و انبارهای غیرمجاز در مجاورت بافت‌های مسکونی است که بدون برخورد قاطع، این روند ادامه خواهد داشت.

باقری در عین حال تاکید کرد: حضور بی‌مورد شهروندان در محل حادثه یکی از چالش‌های ما هنگام امدادرسانی است که جلوگیری از این امر به همراهی نهادهای انتظامی نیاز دارد.

همچنین معاون امداد سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان نیز در جلسه امروز درباره موارد ایمنی بازار میدان «نقش جهان» اصفهان گفت: موارد مخاطره‌آمیز این بازار شناسایی و به دستگاه‌های مرتبط تکلیف شده است تا اقدامات اصلاحی را انجام دهند.

علیرضا ایمانیان افزود: کل بازار اصفهان حدود هشت کیلومتر طول دارد و بازدید و مستندسازی وضعیت ایمنی مغازه‌ها در چند سال اخیر انجام شده و به مرور در حال تکمیل است.

به گزارش ایرنا، اصفهان در حال حاضر ۲۸ ایستگاه آتش‌نشانی در ۱۵ منطقه شهرداری دارد.