شناسهٔ خبر: 75047415 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی شهرداری اصفهان:

۴۰ درصد نیروهای آتش‌نشانی اصفهان دارای مدارک بین‌المللی غواصی هستند

مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان با اشاره به چندمهارتی‌بودن نیروهای عملیاتی این سازمان گفت: ۴۰ درصد از نیروهای سازمان آتش‌نشانی اصفهان دارای مدارک بین المللی غواصی از کشور ایتالیا هستند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا، آتشپاد دوم امید باقری امروز _شنبه پنجم مهر_ در نشست خبری با خبرنگاران اظهار کرد: نیروهای عملیاتی سازمان دارای شناسنامه شغلی چند مهارتی هستند، این در حالی است که ۴۰ درصد از نیروهای سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان دارای مدارک بین‌المللی غواصی از کشور ایتالیا هستند.

وی با اشاره به برگزاری همایش مدیران عامل سازمان آتش‌نشانی سراسر کشور در اصفهان با حضور ۱۲۰ مدیر در اصفهان آفرود: کارگاه استراتژیک و فرماندهی عملیات ذیل این همایش برگزار شد که بزرگترین همایش در نوع خود در کشور قلمداد می‌شود.

مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان ادامه داد: برای نخستین بار نمایشگاهی در تاریخ آتش‌نشانی برگزار کردیم و در راستای نوآوری و تکنولوژی از پهپاد و ربات آتش‌نشان رونمایی شد.

باقری با بیان اینکه عظیم‌ترین رژه خودرویی آتش‌نشانی اصفهان روز گذشته در شهر اصفهان برگزار شد و بر این اساس پهپادها و ربات‌ها به ناوگان افزوده و این تجهیزات در قالب جنگ هوشمند با آتش به ناوگان اضافه شد، گفت: دو روز آینده مانور بی‌نظیری با بهره‌مندی از پهپاد و ربات در شهر برگزار و ۷ پروژه هوشمند و تکنولوژی‌های جدید این سازمان نیز رونمایی می‌شود.

وی با اشاره به برگزاری دو امدادی از ایستگاه شمارهخ یک آتش‌نشانی تا ایستگاه ۵ این سازمان در میدان بزرگمهر توسط آتش‌نشانان یادآور شد: المپیاد آبرسانی نیز با حضور مدیران شهری برگزار شد.

مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان ادامه داد: سال ۱۴۰۳، ۱۶ هزار و ۳۸۳ عملیات امداد و نجات، اطفا حریق و خدمات ایمنی انجام شده است.

باقری با اشاره به گشت‌ها و بازدیدهای پیشگیرانه در راستای کاهش حوادث در شهر اصفهان تصریح کرد: در شش ماه نخست سال جاری ۹ هزار و ۷۸۳ عملیات امداد و نجات و اطفا حریق انجام و کاهش ۱۴ درصدی آمار آتش سوزی ثبت شده است.

وی گفت: به ۲۸ ایستگاه آتش‌نشانی شهر اصفهان، اجرای ارزیابی ریسک در حوزه استحفاظی را اعلام کردیم که در قالب گشت ایمنی انجام شود تا موارد ریسک به نهادها و ارگان‌ها اعلام شود.

مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان گفت: با افزایش ۴۱ درصدی آمار حوادث روبه‌رو بودیم که مهم‌ترین علت آن قطعی برق بوده و محبوس شدن در آسانسور افزایش ۱۲۶ درصدی داشته است.

باقری اظهار کرد: در شش ماه نخست سال جاری ۲۰۱ هزار مورد تماس تلفنی با ۱۲۵ داشتیم که با تعامل دوسویه کاهش ۳۶ درصدی آمار تماس‌ها را رقم زدیم، همچنین در این مدت ناجی ۵ هزار و ۳۵۰ شهروند شهر و شاهد کاهش ۳۳ درصدی آمار فوت شدگان و افزایش ۳۴ درصدی آمار نجات یافتگان بودیم.

وی با اشاره به منحنی حریق و مدت زمان رسیدن به حریق و حادثه گفت: میانگین زمان رسیدن به حریق و حادثه در سال ۱۴۰۳، ۲۵۵ ثانیه بوده است که در شش ماه ابتدای سال ۱۴۰۴ این عدد به ۲۴۵ ثانیه رسیده و این در حالی است که شاخص استاندارد رسیدن به حریق ۳ تا ۵ دقیقه است، زیرا پس از آن رفتار حریق متفاوت می‌شود.

مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان با اشاره به ۵۸۰ نیروی عملیاتی سازمان آتش‌نشانی گفت: ایستگاه‌های ۴، ۵، ۶، ۱۵ و ۷ بیشترین حریق و حوادث شهر را به خود اختصاص دادند و در نمودار فراوانی حریق و حوادث، ماه اردیبهشت ۱۴۰۴ بیشترین تعداد حریق با ۱۸۸۸ مورد بوده است.

باقری افزود: جامعه‌شناسی شهر اصفهان در ۱۵ منطقه انجام شده است تا متوجه شویم، علت وقوع حریق و حوادث زیاد در بعضی از نقاط چیست؛ در این راستا سطح فرهنگ، سواد و وضعیت مالی ارزیابی و رصد شده است.

وی با تاکید بر اینکه فراتر از وظایف سازمان در قالب مسئولیت اجتماعی طرح‌ها و اقداماتی را انجام می‌دهیم، یادآور شد: ساعت ۱۹ بیشترین فراوانی حریق و ساعت ۱۷ بیشترین فراوانی حادثه در شهر را داریم.

تا افق ۱۴۱۰ آموزش ایمنی برای تمام شهروندان اصفهانی ارائه می‌شود

مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان با تاکید بر اینکه در شش ماه نخست سال جاری، بیشترین حادثه به محبوس شدن در آسانسور با ۳۳۳۲ مورد اختصاص داشته است که با افزایش ۱۲۶ درصدی نیز روبه‌رو بودیم، گفت: ۳۸۹ مورد محبوس در اماکن، ۳۷۵ مورد حوادث ساختمانی، ۷۱۰ مورد مهار و نجات حیوانات و ۱۵۹ مورد سقوط درخت داشتیم.

باقری با اشاره به کاهش ۱۷ درصدی آمار حریق در اماکن تجاری ادامه داد: در بخش آموزش شاخص‌ها تعریف شده است ک در این راستا سند استراتژیک و راهبردی سازمان آتش‌نشانی ذیل برنامه راهبردی شهرداری اصفهان تدوین شده است.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه جمعیت اصفهان اکنون بیش از ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار نفر است، برای افق ۱۴۱۰ هدف گذاری کرده‌ایم که تا آن زمان کل شهر اصفهان آموزش‌های لازم ارائه شود، همچنین تا افق ۱۴۱۰ آموزش‌ها برای یک چهارم شهر اصفهان مرور شود.

مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان با بیان اینکه کاهش ۱۰ درصدی آمار حریق درخت و فضای سبز شهر را شاهد بوده‌ایم، گفت: ۲۹ درصد حریق‌ها در منزل مسکونی از آشپزخانه‌ها آغاز می‌شود، همچنین بیشترین آمار تصادفات به ۱۲ شب و یک بامداد اختصاص دارد و ۳۸ درصد تصادفات منجر به فوت در شب رخ داده است.

باقری از تدوین سند تکنولوژی سازمان آتش‌نشانی خبر داد و گفت: بر این اساس هدف گذاری کرده بودیم که سال جاری ربات و پهپاد آتش‌نشان و پهپاد کاوشگر را به ناوگان اضافه کنیم و موفق به انجام آن شدیم، همچنین اضافه شدن ربات غواص را برای سال ۱۴۰۵ در نظر گرفته بودیم که این اقدام سال جاری تحقق یافت.

وی خاطرنشان کرد: سند هوش مصنوعی تدوین شده است که هفتم مهر از آن رونمایی می‌شود، بر این اساس هسته فناورانه با حضور ۳۰ خبره و نخبه شکل گرفته است، همچنین تعامل دو سویه با ۳۰ شرکت دانش بنیان و ۲۰ دانشگاه داریم.

مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان با تاکید بر اینکه این سازمان به سمت علمی بودن حرکت کرده است، گفت: اولین سازمان آتش‌نشانی در کشور هستیم که پهپاد و ربات آتش‌نشان را به عنوان یک تکنولوژی به کمک آوردیم.

وی تصریح کرد: گروه تخصصی علت یابی حریق سازمان آتش‌نشانی اصفهان حرف اول را در غرب آسیا می‌زند، به دلیل اینکه تنها آزمایشگاه علت‌یابی حریق در اصفهان فعال است و ۲۰ نفر اکیپ تخصصی داریم.

نردبان ۶۴ متری اصفهان، بلندترین نردبان دنیا، رونمایی می‌شود

باقری با اشاره به کسب رتبه برتر در زمینه ارزیابی ریسک بناهای تاریخی از سوی یونسکو توسط سازمان آتش‌نشانی اصفهان گفت: نردبان ۶۴ متری را به عنوان یکی از تجهیزات جدید که بلندترین نردبان دنیا محسوب می‌شود، خریداری کردیم که رونمایی آن نیز انجام خواهد شد که قیمت این نردبان ۲۴۰ میلیارد تومان می‌باشد.

وی با اشاره به اینکه ربات کاوشگر یا غواص تا عمق ۷۰ متری جستجو، پایش و اعلام وضعیت می‌کند، ادامه داد: نمایشگاه مجازی یکی از هفت پروژه هوشمند سازی است که یکی از غرفه‌های آن را به اصحاب رسانه اختصاص خواهیم داد.

مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان با اشاره به غیر حضوری شدن دو خدمت این سازمان مانند بررسی و تایید نقشه‌های اعلام اطفا تصریح کرد: اینترنت اشیا نیز اجرایی شده است؛ تنها سازمان آتش‌نشانی در کشور هستیم که گروه آواربرداری را به صورت کامل تشکیل دادیم و مجهز به سگ‌های مرده و زنده‌یاب هستیم.

باقری با اشاره به کسب گواهینامه در زمینه استاندارد فضاهای بازی و بادی که منجر به کاهش حوادث در این بخش افزود: نظام پیشنهادات سازمان آتش‌نشانی رتبه برتر در شهرداری را کسب کرده و مدیریت دانش نیز اجرایی شده است.

ارزیابی ریسک بازار اصفهان با همکاری یونسکو انجام شد

وی با تاکید بر اینکه ترسی از انجام کارهای نو نداریم و ریسک آن را می‌پذیریم تا از اقدامات و موارد نو در جهان دور نمانیم، افزود: ارزیابی ریسک بازار اصفهان انجام شده است، در این راستا در قالب یک پروژه بین‌المللی با همکاری یونسکو موارد مخاطره آمیز بازار اصفهان احصا و به همه ارگان‌ها اعلام شده است.

مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان خاطرنشان کرد: ارزیابی حوادث فرونشست در مناطق مختلف را انجام می‌دهیم و نتیجه آن را برای مدیریت بحران و شهرداری ارسال می‌کنیم تا تمهیدات لازم اندیشیده شود.

باقری با تاکید بر اینکه در راستای ارتباط با شهرهای خواهرخوانده اقدامات انجام شده است، گفت: از جمله این اقدامات می‌توان به ارتباط با شهرهای شیان و فلورانس اشاره کرد، در ادامه نیز ارتباطات بین‌المللی تقویت می‌شود.

وی با بیان اینکه با انجمن آماری دنیا در حوزه آتش نشانی برای انتقال تجربیات ارتباط داریم و بیشتر نیز خواهد شد، تصریح کرد: در آینده در راستای ارتقای دانش بین‌الملل، اعزام نیروها به خارج کشور را نیز خواهیم داشت.

باقری با اشاره به اینکه پهنه‌بندی حریق شهر توسط سازمان با همکاری اساتید بین المللی انجام شده است، افزود: در این راستا ۳۲ معیار تدوین شده است که یکی از آن‌ها معابر کم عرض شهر اصفهان است، زیرا معابر کم عرض یکی از موانع در امدادرسانی بوده و برای حل این مشکل تمهیداتی اندیشیده شده است.

وی با اشاره به اینکه اولویت سازمان موضوعات پیشگیرانه پیشگیرانه است، که ارزیابی ریسک یکی از این موارد محسوب می‌شود، اظهار کرد: ارزیابی ریسک در ۲۸ ایستگاه به صورت روزانه در دست انجام است.

مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان با بیان اینکه به‌روزترین ستاد فرماندهی را دارا هستیم، گفت: عمر ناوگان خودرویی آتش نشانی اصفهان ۱۲ سال است که استاندارد جهانی ۷ سال بوده و در این راستا بر اساس افق ۱۴۱۰ پیش‌بینی شده است که به شاخص استاندارد با اجرای اقداماتی همچون نوسازی، بهسازی و خریداری ناوگان جدید دست پیدا کنیم.

باقری اظهار کرد: پروژه عدالت مکانی تدوین شده است و بر اساس شعاع دسترسی و عملیات و با تاکید بر اینکه زیر ۱۴ دقیقه در محل حادثه حاضر شویم، ایستگاه‌ها جانمایی شده است..

وی یادآور شد: ۴ ایستگاه آتش‌نشانی در سطح شهر در دست ساخت است و تا پایان سال ۱۴۰۵ تعداد ایستگاه‌های آتش‌نشانی به ۳۲ ایستگاه خواهد رسید.

مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان با اشاره به آمادگی‌های سازمان آتش نشانی در جنگ دوازده‌روزه و با تاکید بر اینکه باید پارامترها مختص جنگ ارزیابی شود افزود: آموزش‌های لازم بر اساس استانداردهای جهانی به فرماندهان ارائه شده است، از نظر تجهیزات و امکانات هم در وضعیت خوبی هستیم اما می‌طلبد که از نظر تجهیزات سازمان را تقویت کنیم که پیگیر این موضوع هستیم.

باقری ادامه داد: در ۱۲ روز جنگ ایستگاه‌های آتش‌نشانی شهر اصفهان با قدرت ایستادند و بیش از ۹۰ درصد نیروها به صورت داوطلبانه در ایستگاه‌ها حضور داشتند.

وی از طراحی موقعیت سه بعدی کوه صفه خبر داد گفت: تمامی موارد ایمنی را با بازدید از پاساژهای قدیمی شهر اعلام و ابلاغ می‌کنیم، در این راستا ارتباط خوبی با نهادهای بالادستی داریم و برای ایمن کردن شهر اصفهان از این تعامل بهره‌مند می‌شویم.

باقری با اشاره به اهمیت فعالیت واحد سلامت روان در سازمان آتش‌نشانی گفت: شناسنامه سلامت روان نیروها تکمیل شده است.