به گزارش خبرگزاری سلامت، دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در پاسخ به اینکه آیا محدود کردن غذا و حذف گوشت، تخممرغ و حبوبات پس از زایمان برای سلامتی مادر و نوزاد مفید است؟، مطرح کرد: نیاز مادر شیرده به کالری حدود 500 کیلوکالری بیشتر از دوران قبل از بارداری است. بنابراین، برای تأمین این مقدار کالری، مادر شیرده باید مواد غذایی مقوی شامل انواع چربی های سالم (مصرف در حد تعادل روغن زیتون و کلزا) و پروتئین را که لازم است به مقدار کافی در این دوران استفاده شود، مصرف کند.
همچنین در دوران شیردهی نیاز به پروتئین در شش ماهه اول و دوم شیردهی روزانه 25 گرم افزایش می یابد. بنابراین حذف کردن منابع مهم پروتئینی با ارزش مانند تخم مرغ، انواع گوشت ها (گوشت های قرمز و سفید) و حبوبات در دوران شیردهی ممکن است نیاز کافی به پروتئین را در این دوران برای مادر تامین نکند و در نهایت سبب کاهش تولید شیر توسط مادر شود.
از طرف دیگر مادر شیرده اگر به اندازه مورد نیاز انرژی و پروتئین را به دلیل حذف و یا محدود کردن مواد غذایی مصرف نکند، ممکن است مبتلا به سو تغذیه شود و در چنین شرایطی مادر به دلیل تخلیه ذخایر بدنی خود و احساس ضعف، خستگی و بی حوصلگی توان مراقبت از کودک را نخواهد داشت.
لذا، در صورت تغذیه نادرست و ناکافی در دوران شیردهی، مادر و شیرخوار متضرر می شوند و مادر با عوارضی همچون پوکی استخوان، مشکلات دندانی، ضعف سیستم ایمنی و کمخونی مواجه خواهد شد.