شناسهٔ خبر: 74612493 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

استاندار اعلام کرد:

استاندار کرمان: کارگروه تخصصی بهره‌وری آبیاری در استان تشکیل می‌شود

کرمان - ایرنا - استاندار کرمان گفت: کشاورزی استان با چالش راندمان (بازدهی و بهره‌وری) پایین مصرف آب مواجه است که از طریق کارگروه تخصصی متشکل از دولت و بخش خصوصی، راهبردهای لازم برای ارتقای این حوزه پیگیری خواهد شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا از روابط عمومی استانداری کرمان، محمدعلی طالبی روز شنبه در نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان به میزبانی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، یکی از محورهای برنامه تحرک‌بخشی به توسعه استان را «تحول در اقتصاد کشاورزی» عنوان کرد و افزود: کشاورزی با چالش‌های متعددی روبه‌رو است که مهمترین آن راندمان پایین مصرف آب است.

وی گفت: افزایش راندمان آبیاری، تغییر الگوی کشت، توسعه کشت‌های گلخانه‌ای، تنوع‌بخشی و ارتقای ارزش افزوده محصولات کشاورزی از مباحثی است که در این طرح باید دنبال شود.

استاندار کرمان تاکید کرد: با توجه به مصرف حدود ۶ میلیارد مترمکعب آب در بخش کشاورزی استان کرمان، سهم کشاورزی در اقتصاد استان باید بالاتر از وضعیت فعلی باشد و بعضی چالش‌ها ناشی از کمبود آب باید با افزایش بهره‌وری و راندمان مصرف جبران شود.

وی با اشاره به دستور کار شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان در زمینه اقتصادی کردن مصرف آب در بخش کشاوزی تصریح کرد: از طریق کارگروه تخصصی متشکل از دستگاه‌های مسئول دولتی و نمایندگان بخش خصوصی و اتاق بازرگانی، راهبردهای استان در حوزه ارتقای راندمان آبیاری و تغییر و اصلاح الگوی کشت در استان مورد پیگیری قرار می‌گیرد.

طالبی گفت: مهلت سه ماه برای تکمیل برنامه‌های قابل اجرا در استان گذاشته شده تا نیمه دوم سال بتوانیم این برنامه را با جدیت در استان دنبال کنیم.

وی با بیان اینکه با تنش‌های آبیاری کشاورزی در مناطق مختلف استان از جمله خرما در شرق، پسته در شمال و سایر محصولات کشاورزی در جنوب استان، مواجه هستیم ادامه داد: برنامه جامع می‌تواند همه این چالش‌ها را مورد توجه قرار دهد و با همکاری مناسب دستگاه‌ها و کشاورزان، سال‌های آینده مدیریت بهتری را در این فضا دنبال کنیم.

استاندار کرمان از بعضی محدودیت‌های قانونی در استفاده بهینه از منابع آب سخن گفت و بیان کرد: این موارد را باید از طریق نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی و دولت دنبال کنیم تا اصلاحات لازم صورت گیرد.

کارگروه تخصصی ارتقای بازدهی آبیاری در کرمان تشکیل می‌شود شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان نیز در این نشست بازمهندسی کشاورزی را مهم دانست و گفت: همه بر این موضوع اتفاق نظر دارند که کشاورزی استان کرمان با این روند مصرف آب، الگوی کشت و سایر مسائل موجود، دوام نمی‌آورد و دیر یا زود از صحنه اقتصاد استان خارج می‌شود.

سید مهدی طبیب‌زاده در یکصد و سیزدهمین نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان با موضوع “بررسی راهکارهای بازمهندسی کشاورزی در شمال استان کرمان با محوریت بهره‌وری آب” با اشاره به اینکه در مورد کشاورزی و بهره‌وری آب ذکر اعداد و ارقام قدری ملال آور شده است افزود: مدیران و کارشناسان مراکز تحقیقات کشاورزی همه با نظری یکسان بر طراحی مجدد در کشاورزی تاکید دارند.

وی با بیان اینکه آمار مربوط به کشاورزی کرمان متناقض و پراکنده است، گفت: این آمار قابل اتکا و تحلیل نیست؛ بنابراین خواستیم در یک منطقه به صورت پایلوت آمار دقیق کشاورزی را از طریق روش‌ها و فناوری‌های جدید به دست آورده و تحلیل کنیم تا الگوی کشت یا بازمهندسی که مد نظر داریم مبتنی بر داده های واقعی و بسیار دقیق باشد.

رئیس اتاق کرمان با اشاره به محدودیت‌های مالی دولت، بیان کرد: نمی‌توان انتظار داشت که با منابع دولتی کارها به انجام برسد بنابراین به دنبال مدل‌هایی هستیم که با تکیه بر ارزش افزوده ایجاد شده از درآمد آن بخش،  اعتبار را تامین کنیم.

وی ادامه داد: در بازمهندسی کشاورزی، واقعیت‌ها، ترندها (فراگیر شدن) و وضعیتی که در آینده باید باشد به صورت کامل و دقیق توضیح داده می‌شود تا با حرکت به سمت طراحی الگوی ویژه، اقتصاد استان بهره‌ور شود که این موضوع را از کشاورزی آغاز می‌کنیم.

طبیب‌زاده با تاکید بر اینکه برای تحقق این هدف تا پایان سال براساس نیاز به زیرساخت‌های لازم، اقتصادی پیش رونده به سمت توسعه پایدار مطرح و مصوباتی خواهد داشت گفت: از همه مهمتر برگزاری کارگاه‌های آموزشی و نشست‌های کارشناسی شورای گفت وگوست که دانشگاهیان، بخش خصوصی و مدیران دولتی حضور دارند و نتایج کارشناسی خوبی به دست می‌آید.