به گزارش ایسنا، منوچهر حبیبی، روز چهارشنبه دوم مهر، در نشست بررسی توسعه کشت و فرآوری چغندر قند در استان، با اشاره به افزایش سطح زیرکشت چغندر قند در غرب استان، بر لزوم برنامهریزی برای فرآوری این محصول تاکید کرد و گفت: نیازمند احداث کارخانجات جدید قند در استان هستیم.
وی با بیان اینکه سامانه گرمسیری یکی از دستاوردهای مهم سفر مقام معظم رهبری به استان است که زمینه توسعه پایدار کشاورزی در غرب کشور را فراهم کرده، گفت: منابع آبی این طرح پایدار است و حداقل تا ۲۰ سال آینده قابل اتکاست و این مزیت بزرگ باعث افزایش انگیزه کشاورزان برای کشت محصولات اقتصادی بهویژه چغندر قند شده است.
استاندار کرمانشاه افزود: افزایش تولید چغندر قند علاوه بر ایجاد ارزش افزوده برای کشاورزان، جایگاه استان را در تولید این محصول استراتژیک به رتبههای برتر کشور ارتقاء داده است.
وی با تأکید بر ضرورت ایجاد کارخانجات سوم و چهارم قند در استان، اظهار کرد: با روند رو به رشد کشت چغندر قند ناگزیریم کارخانجات جدید را راهاندازی کنیم. این موضوع در سفر رئیسجمهور نیز مطرح شد و استان آمادگی کامل برای جانمایی و اجرای این پروژهها را دارد.
حبیبی همچنین توسعه و افزایش ظرفیت کارخانجات موجود بیستون و اسلامآبادغرب را نیز یک اقدام کوتاهمدت و ضروری دانست و از مدیران این واحدها خواست این موضوع را در اولویت کاری خود قرار دهند.
وی در ادامه خواستار هماهنگی و همکاری بیشتر با کارخانجات قند خارج از استان شد و گفت: سال گذشته بخشی از محصول کشاورزان استان توسط کارخانجات استانهای دیگر جذب شد و امسال نیز لازم است این همکاری تداوم یابد تا هیچ محصولی روی زمین نماند.
حبیبی با بیان اینکه توسعه کشت و فرآوری چغندر قند میتواند به طور جدی در افزایش درآمد کشاورزان، تغییر شاخصهای اقتصادی استان و رونق بخشهای مختلف مؤثر باشد، افزود: با عزم و همکاری همه دستگاهها، استان کرمانشاه میتواند در این بخش به توفیقات بیشتری دست یابد.
توسعه کشت چغندر قند در کرمانشاه/ تولید ۱.۵ میلیون تن محصول در سال
سعید کریمی رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه نیز در این نشست گفت: با حمایتهای ویژه استاندار و استقبال کشاورزان، کشت چغندر پاییزه و بهاره در استان رشد چشمگیری داشته است.
وی با اشاره به جایگاه ویژه کرمانشاه در تولید چغندر قند در کشور، افزود: تولید چغندر به دلیل اقتصادی و تجاری بودن مورد استقبال گسترده کشاورزان قرار گرفته و در حال حاضر حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن محصول چغندر در استان تولید میشود که ارزش افزودهای بالغ بر دو همت برای کشاورزان به همراه داشته است.
کریمی خاطرنشان کرد: انتقال کشت از بهاره به پاییزه در مناطق گرمسیری استان، نقش مهمی در بهرهگیری از آب سبز و افزایش بهرهوری داشته است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه در ادامه از پیگیری جدی برای احداث کارخانههای سوم و چهارم قند در استان خبر داد و گفت: با حمایت استاندار و مسئولان بهزودی شاهد کلنگزنی واحدهای جدید خواهیم بود.
در حال حاضر دو کارخانه قند، یکی در بیستون و دیگری در اسلام آبادغرب در استان کرمانشاه فعال است.
انتهای پیام