شناسهٔ خبر: 74566564 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

۷۰۰ هنرمند خدابنده‌ای در رشته‌های مختلف صنایع دستی فعالیت می‌کنند

زنجان -ایرنا- مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان گفت: حدود ۷۰۰ هنرمند در خدابنده در زمینه‌های چاقو، چرم، گلیم و زیورآلات سنتی فعالیت می‌کنند که تعداد آنها نسبت به قبل کاهش یافته است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا، سید میکائیل موسوی روز سه‌شنبه در دیدار مریم جلالی معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی با فرماندار خدابنده به وضعیت گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی شهرستان اشاره کرد و افزود:حدود ۱۲۰ نفر از این هنرمندان تحت پوشش بیمه قرار دارند و ما پیگیر هستیم تا با مساعدت مسئولین، تعداد بیشتری از هنرمندان را بیمه کنیم، زیرا بیمه، امیدبخش هنرمندان است.

وی در ادامه با بیان اینکه این شهرستان، منطقه‌ای مذهبی و فرهنگی است که آثار تاریخی و مذهبی ارزشمندی دارد، اضافه کرد: از جمله این آثار، زیارتگاه قیدار نبی است که مردم ارادت خاصی به این بقعه متبرکه دارند و در کنار آن مسجد جامع، یکی از مساجد تاریخی و ارزشمند مربوط به قرن پنجم هجری قرار دارد.

موسوی افزود: در حوزه گردشگری، غار زیبای شهرستان با نام کتله خور حدود دو کیلومتر در عمق زمین قرار دارد و با قندیل‌های دیدنی، یکی از جاذبه‌های مهم این شهرستان است همچنین شهر سهرورد شهر شیخ اشراق زادگاه حکیم بزرگوار شهید شیخ شهاب‌الدین سهروردی در این شهرستان از نقاط برجسته گردشگری این منطقه به شمار می رود.

وی اظهار داشت: در مجموع ۱۸۳ اثر در شهرستان خدابنده به ثبت رسیده است که از این میان، ۱۶۷ اثر غیرمنقول شامل بناها، آثار تاریخی، امامزاده‌ها و مساجد هستند.

موسوی گفت: ۶ اثر طبیعی شامل غار و چشمه‌های آب نمک و پنج اثر ناملموس شامل آواها، موسیقی‌ها و لالایی‌های سنتی در این شهرستان ثبت ملی شده‌اند، علاوه بر این، پنج اثر منقول تاریخی شامل اشیای کشف شده نیز در این شهرستان وجود دارد.



وی با بیان اینکه در حوزه پروژه‌ها، اعتباراتی برای مرمت و فعال‌سازی آثار تاریخی این شهرستان اختصاص یافته است، گفت: امسال برای مرمت مسجد جامع سُجاس و قیدار نبی (ع) به ترتیب پنج میلیارد ریال و ۱۵ میلیارد ریال اعتبار در نظر گرفته شده است و پروژه برق‌رسانی محور سلطانی کتله خور با اعتبار پنج میلیارد ریال در حال اجراست و امسال به بهره‌برداری خواهد رسید.

به گفته مدیر کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری زنجان، پروژه‌های زیرساختی گردشگری این شهرستان شامل فعال‌سازی ۳۰ بوم‌گردی، ساخت سوئیت‌ها و مهمان‌پذیرها و مجوزهای صادر شده برای مجتمع‌های گردشگری و سفره‌خانه‌هاست.

وی یادآور شد: همچنین، دو دفتر خدمات مسافرتی فعال و یک مجتمع گردشگری در این شهرستان در حال بهره‌برداری است که یکی از آنها امروز افتتاح می‌شود.

موسوی افزود: خدابنده یکی از پرجنب‌وجوش‌ترین شهرستان‌های زنجان است که به عنوان شهر جشنواره‌ها شناخته می‌شود و در تقویم رویدادهای استان، ۲۴ جشن برای آن ثبت شده است.

وی خاطرنشان کرد:این شهرستان در حوزه رستوران‌ها و آشپزی نیز شهرت دارد و در هر مکان، آشپزخانه‌های متنوع دیده می‌شود.

موسوی افزود: این شهرستان با تاریخ غنی، آثار فرهنگی و گردشگری و فعالیت‌های متنوع، جایگاه ویژه‌ای در استان زنجان دارد.