شناسهٔ خبر: 74242685 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

مدیرکل دامپزشکی مازندران:

گرما سلامت دام را شدیداً تهدید می‌کند/تهیه برق اضطراری برای مرغداری‌ها

مدیرکل دامپزشکی مازندران در پی افزایش دمای کم سابقه در مازندران، گفت: گرما سلامت دام را شدیداً تهدید می‌کند از این رو توصیه‌های بهداشتی باید مد نظر دامداران قرار گیرد.

صاحب‌خبر -

دکتر حمزه آقاپور کاظمی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به افزایش بی‌سابقه دمای هوا در مرداد امسال، هشدار داد: این پدیده سلامت دام، طیور و آبزیان را به شدت تهدید می‌کند. رعایت نکات بهداشتی و مدیریتی می‌تواند از گرمازدگی و تلفات ناشی از آن جلوگیری کند.

وی مهم‌ترین مسئله، تهویه و خنک‌سازی محیط پرورش دام و طیور دانست و افزود: استفاده از پنکه‌های سقفی، مه‌پاش و جریان‌دهی هوا از راهکارهای مؤثر برای کاهش دما خواهد بود از این روی دام‌ها نیز مانند انسان در هوای گرم به آب خنک و تمیز نیاز دارند و مصرف آب آن‌ها در این شرایط افزایش می‌یابد.

مدیرکل دامپزشکی مازندران با بیان اینکه بیشتر تلفات دامی ناشی از خود گرما نیست؛ بلکه بیماری‌های ثانویه عفونی و تنفسی عامل اصلی هستند، توضیح داد: تراکم دام‌ها در آغل‌های بدون تهویه، افزایش گازهای مضر ناشی از فضولات و رطوبت بالا، شرایط را برای شیوع بیماری‌ها مساعد می‌کند.

گرما سلامت دام را شدیدا تهدید می‌کند/تهیه برق اضطراری برای مرغداری‌ها

وی به دامداران توصیه کرد: از چرای دام در ساعات گرم روز خودداری کرده و تغذیه را به زمان‌های خنک‌تر موکول کنند.

آقاپور کاظمی همچنین به تشریح علائم استرس گرمایی در طیور پرداخت و گفت: کاهش تحرک، پرریزی، له‌له زدن، کاهش مصرف خوراک و افزایش مصرف آب از نشانه‌های هشداردهنده در پرندگان است.

وی دمای ایده‌آل برای پرورش جوجه‌ها را بین ۱۸ تا ۲۱ درجه سانتیگراد دانست و تأکید کرد: در فصول گرم سال باید فضای آبخوری‌ها را ۲۵ درصد افزایش و تغذیه به شب هنگام موکول شود.

گرما سلامت دام را شدیدا تهدید می‌کند/تهیه برق اضطراری برای مرغداری‌ها

آقاپورکاظمی با تاکید بر سرویس به موقع و آماده به کار بودن ژنراتور برق اضطراری گفت: پیشنهاد می‌شود ژنراتور برق اضطراری دوم برای مرغداری‌ها تهیه شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به تأثیر گرمای هوا بر آبزیان اشاره کرد و یادآور شد: در استخرهای پرورش ماهی، کاهش اکسیژن محلول در آب یک خطر جدی است و باید با افزایش هوادهی از تلفات جلوگیری کرد.

 مدیرکل دامپزشکی مازندران همچنین به تفاوت دمای مناسب برای آبزیان سردابی (۱۴ درجه) و گرمابی (۲۸ درجه) اشاره و خواستار نظارت دقیق پرورش‌دهندگان شد.

آقاپور کاظمی در پایان با تأکید بر لزوم برنامه‌ریزی برای ذخیره‌سازی آب سالم و عایق‌بندی تانکرهای آب، از دامداران و مرغداران خواست تا با رعایت اصول بهداشتی و مدیریتی، از خسارات ناشی از موج گرمای فعلی جلوگیری کنند.

انتهای پیام