شناسهٔ خبر: 74203186 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: برنا | لینک خبر

استاندار خوزستان: خروج ۴۴ روستای حمیدیه از تنش آبی / مخالف انتقال آب از سرچشمه‌های کارون هستیم

استاندار خوزستان در مراسم بهره‌برداری از پروژه آبرسانی غدیر، از تامین آب شرب ۴۴ روستای شهرستان حمیدیه خبر داد و بر ضرورت مدیریت منابع آبی در شرایط خشکسالی تاکید کرد. استاندار خوزستان در مراسم بهره‌برداری از پروژه آبرسانی غدیر، از تامین آب شرب ۴۴ روستای شهرستان حمیدیه خبر داد و بر ضرورت مدیریت منابع آبی در شرایط خشکسالی تاکید کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار برنا از اهواز، سید محمدرضا موالی‌زاده در مراسم بهره‌برداری از پروژه و تنش زدایی آبی از ۴۴ روستای حمیدیه غدیر که شنبه یازدهم مرداد ماه برگزار شد، با بیان اینکه آب یکی از نیازهای حیاتی و اساسی مردم است، اظهار کرد: پروژه آبرسانی غدیر با تلاش دست‌اندرکاران ذیربط به بهره‌برداری رسیده است. با توجه به توضیح های مسوولان، کیفیت و کمیت آب شرب این مناطق باید در سطح مطلوب حفظ و تقویت شود.

او با اشاره به شرایط خاص خشکسالی امسال، گفت: ما در وضعیت ویژه‌ای قرار داریم و باید همین میزان آب موجود را به بهترین شکل مدیریت کنیم. چند هفته پیش با پیگیری‌های انجام‌ شده، رها سازی آب کرخه با دبی ۵۵۰ متر مکعب بر ثانیه انجام شد که توانست بخشی از مشکل ها را حل کند و اگر در آینده امکان رهاسازی مجدد آب وجود داشته باشد، حتماً این کار را انجام خواهیم داد.

استاندار خوزستان به موضوع کشت شلتوک در استان اشاره و بیان کرد: در شورای تامین استان مصوب شد که کشت معیشتی شلتوک قابل قبول است، اما کشت تجاری آن به دلیل مصرف بالای آب و مشکل پساب قابل پذیرش نیست.

مقام عالی دولت چهاردهم در استان خوزستان با بیان اینکه کشت شلتوک امسال نسبت به سال‌های گذشته کاهش یافته، از همکاری کشاورزان تشکر کرد و هشدار داد که پساب کشت شلتوک می‌تواند کیفیت آب مناطق پایین‌دست را تا حد آب دریا کاهش دهد.

رییس شواری تامین استان خوزستان در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع انتقال آب کارون پرداخت و اعلام کرد: ما با انتقال آب از سرچشمه‌های کارون به خارج از حوضه آبریز موافق نیستیم و در شرایط فعلی که با کمبود آب مواجه هستیم، چنین اقدامی قابل قبول نیست.

موالی‌زاده در ادامه به وضعیت پرداخت مطالبه ها کشاورزان اشاره کرد و ادامه داد: ۹۰ درصد مطالبه گندمکاران و تمامی مطالبه کلزاکاران پرداخت شده؛ ۱۰ درصد باقی‌مانده مطالبه گندمکاران نیز به‌زودی پرداخت خواهد شد.

او با اشاره به موضوع بیمارستان حمیدیه، توضیح داد: محل فعلی پیش‌ بینی شده برای بیمارستان مناسب نیست و در حال بررسی گزینه‌های جایگزین از جمله استفاده از بخشی از پادگان هستیم و در سفرهای آینده به این شهرستان، موضوع را شخصا پیگیری خواهم کرد.

استاندار خوزستان ضمن اشاره به آتش‌سوزی‌های هورالعظیم یادآور شد: منشأ بیشتر این آتش‌سوزی‌ها در بخش عراقی است. در نشستی که در مرز چذابه برگزار شد، به مسوولان عراقی توضیح دادیم که ۹۰ درصد موارد، جهت باد به سمت ایران است و دود ناشی از آتش‌سوزی‌ها به طرف ما می‌آید.

مقام عالی دولت چهاردهم در استان خوزستان از توافق های انجام‌ شده برای مهار آتش‌سوزی‌ها خبر داد و افزود: با هماهنگی وزارت امور خارجه، سازمان محیط زیست، سازمان مدیریت بحران کشور و ستاد کل نیروهای مسلح، از هواپیمای آب‌ پاش برای مهار آتش استفاده شد البته این هواپیما پس از مدتی به دلیل مشکل فنی به تهران بازگشت، اما به‌ زودی مجدداً در استان مستقر خواهد شد و هر مرتبه ۴۰ هزار لیتر آب بر روی کانون‌های آتش می‌ریزد.

موالی زاده به موضوع خاموشی‌های برق اشاره کرد و گفت: با پیگیری‌های انجام‌ شده، سهمیه خاموشی خانگی استان از ۵۰۰ به ۲۰۰ مگاوات کاهش یافته است.

 استاندار خوزستان  در پایان اضافه کرد: خوزستان با توجه به شرایط ویژه‌ای مانند ریزگردها، آتش‌سوزی‌ها، گرما و شرجی، کمترین میزان خاموشی را در کشور دارد و در حال حاضر خاموشی‌ها به یک و نیم ساعت در روز محدود شده است.

استاندار خوزستان: خروج ۴۴ روستای حمیدیه از تنش آبی / مخالف انتقال آب از سرچشمه‌های کارون هستیم

استاندار خوزستان: خروج ۴۴ روستای حمیدیه از تنش آبی / مخالف انتقال آب از سرچشمه‌های کارون هستیم

استاندار خوزستان: خروج ۴۴ روستای حمیدیه از تنش آبی / مخالف انتقال آب از سرچشمه‌های کارون هستیم

انتهای پیام/