شناسهٔ خبر: 74009211 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

نمونه‌برداری از آلاینده‌های محیطی با جاذب‌های تخصصی

متخصصان یک شرکت دانش بنیان موفق به تولید بومی جاذب‌های تخصصی برای نمونه‌برداری آلاینده‌های محیط کار و زیستی در کشور شدند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، محصول دانش‌بنیان بومی برای پایش آلاینده‌های محیط کار و محیط زیست، نیاز کشور به واردات این محصول را کاهش داده است.

محققان شرکت دانش‌بنیانی موفق به تولید بومی جاذب‌های تخصصی برای نمونه‌برداری آلاینده‌های محیط کار و محیط زیست شده است. این جاذب‌ها که پیش‌تر از خارج وارد می‌شدند، اکنون در قالب بیش از ۲۰ محصول متنوع با کیفیت بالا و مطابق با استاندارد‌های بین‌المللی در داخل کشور تولید می‌شوند.

الیمرا دارابی، مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان با بیان این‌که تولید این جاذب‌ها حاصل بیش از ۱۵ سال تجربه تخصصی در پایش آلاینده‌هاست، گفت: این شرکت تنها تولیدکننده داخلی جاذب‌هایی، چون زغال فعال، سیلیکاژل و XAD-۲ و XAD-۷ در اندازه‌های مختلف است و توانسته با بهره‌گیری از دانش بومی، بخش مهمی از نیاز آزمایشگاه‌ها و مراکز پایش صنعتی و زیست‌محیطی کشور را تأمین کند.

به گفته دارابی، این محصولات هم‌اکنون گواهینامه انطباق محصول مطابق با استاندارد ISO ۱۷۰۵۰ از شرکت IEC انگلستان را دریافت کرده‌اند و همچنین تأییدیه مرکز سلامت محیط کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را نیز اخذ کرده‌اند.

پاسخ بومی به یک نیاز راهبردی

مدیرعامل این شرکت در ادامه با اشاره به اهمیت راهبردی این محصول در صنایع کشور افزود: در شرایط تحریم و محدودیت‌های واردات، این جاذب‌ها نقشی کلیدی در تداوم فعالیت‌های ارزیابی کیفی محیط‌های کاری، صنایع شیمیایی، پتروشیمیایی و مراکز پژوهشی ایفا می‌کنند. ما تلاش کرده‌ایم نه‌تنها از منظر اقتصادی جایگزینی مؤثر برای محصولات خارجی ارائه دهیم، بلکه با ارتقای کیفیت ساخت، عمر مفید و دقت عملکرد، این محصولات را در سطح رقابت‌پذیر جهانی قرار دهیم.

به گفته وی، ساخت جاذب‌های سفارشی بر اساس نیاز مشتریان نیز در دستور کار شرکت قرار دارد و برخی محصولات تولیدشده در مسیر صادرات غیرمستقیم نیز قرار گرفته‌اند.

تخفیف ویژه برای مراکز پژوهشی

دارابی با اشاره به حمایت از فعالیت‌های علمی و دانشگاهی، تأکید کرد: شرکت آمادگی دارد تا با دانشگاه‌ها، مراکز تحقیقاتی و صنعت در قالب قرارداد‌های تأمین و توسعه فناوری همکاری کند.

وی همچنین از تولید روغن پمپ وکیوم برای دستگاه‌های پیشرفته‌ای مانند GC-MS و ICP-MS در این شرکت خبر داد که با قیمت ۴۰ درصد پایین‌تر از نمونه خارجی و کیفیت قابل رقابت، در اختیار مصرف‌کنندگان داخلی قرار گرفته است.

این شرکت دانش بنیان از سال ۱۳۹۶ به عضویت شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی درآمده و تمرکز خود را بر بومی‌سازی محصولات و خدمات راهبردی در حوزه پایش و سنجش آلاینده‌های صنعتی و زیست‌محیطی قرار داده است.