شناسهٔ خبر: 73978514 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان:

۱۰۰۰ واحد درمانی و ۶۴۱ خانه بهداشت در هرمزگان فعال هستند

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، گفت: در حال حاضر حدود ۱۰۰۰ واحد ارائه‌دهنده خدمت بهداشتی شامل خانه‌های بهداشت، پایگاه‌های بهداشت و مراکز جامع سلامت در استان فعال هستند. جذب نیروهای متخصص جدید در حوزه بهداشت برای اجرای کامل برنامه‌هایی چون پزشک خانواده ضرورت دارد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا از هرمزگان، یحیی میرزاده ظهر امروز _ سی‌ام تیر_ در جمع خبرنگاران با اشاره به نزدیک شدن روز خبرنگار (۱۷ مرداد)، ضمن قدردانی از تلاش‌های خبرنگاران بر نقش مهم آن‌ها در آگاهی‌بخشی و اطلاع‌رسانی تأکید و اظهار کرد: در سطح استان هرمزگان، نزدیک به ۱۰۰۰ واحد ارائه دهنده خدمت که شامل خانه‌های بهداشت، پایگاه‌های بهداشت و مراکز جامع سلامت فعال هستند. همچنین، ۶۴۱ خانه بهداشت در استان با ۱۰۵۴ نفر بهورز مشغول خدمت‌رسانی به روستاها هستند.

وی افزود: در حال حاضر حدود ۴ هزار و ۷۰۰ نفر پرسنل حوزه بهداشت هستند که شامل پزشک، دندانپزشک، ماما و کارشناسان مراقب سلامت، پرستار کارشناس تغذیه بهداشت روان بهداشت محیط و بهداشت حرفه‌ای هستند که خدمات سلامت را به سطح استان ارائه می‌کنند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گفت: طی سال‌جاری تاکنون ۲۲۷ هزار و ۸۲۷ واکسن در سطح استان تزریق شده است.

میرزاده خاطرنشان کرد: از میان دریافت‌کنندگان خدمات بهداشتی استان هرمزگان ۱۱۱ هزار نفر جزو اتباع بیگانه شامل اتباع مجاز و غیر مجاز هستند و خدمات بهداشتی برای اتباع غیر مجاز نیز در مراکز ارائه می‌شود.

وی افزود: در سال گذشته (۱۴۰۳)، بیش از ۱۷ میلیون خدمت بهداشتی به حدود ۲ میلیون و ۶۹۸ هزار و ۳۸۲ نفر مراجعه‌کننده ارائه شد. این خدمات شامل مراقبت‌های دوران بارداری، واکسیناسیون، مراقبت‌های نوزادان و سایر خدمات بهداشتی بوده است. همچنین در سه ماهه ابتدایی سال جاری (۱۴۰۴)، حدود ۴ میلیون و ۸۷۳ هزار و ۴۴۴ خدمت به ۸۸۷ هزار و ۸۲۰ نفر مراجعان خدمات ارائه شده است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان تصریح کرد: به برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع نیز اشاره کرد و گفت: این برنامه از سال ۱۳۸۴ در استان هرمزگان اجرایی شده و اهدافی نظیر افزایش دسترسی به خدمات سلامت، مدیریت و ساماندهی نظام ارجاع، کاهش هزینه‌های درمانی مردم و افزایش کارایی بهره‌وری نظام سلامت و ارتقای کیفیت خدمات را دنبال می‌کند، در این برنامه، مراجعه‌کنندگان ابتدا به خانه‌های بهداشت یا مراکز جامع سلامت مراجعه کرده و در صورت نیاز به خدمات تخصصی، از طریق نظام ارجاع به کلینیک‌ها یا بیمارستان‌ها هدایت می‌شوند.

وی همچنین با اشاره به کمبود نیرو در حوزه بهداشت استان بیان کرد: برای اجرای کامل برنامه پزشک خانواده در استان به تعداد بیشتری از پزشکان، دندان‌پزشکان، کارشناسان تغذیه، سلامت روان و سایر نیروهای متخصص نیاز داریم، در سال جاری، ۱۲۰ نیروی جدید جذب شده‌اند و در ۶ ماه اخیر، نزدیک به ۳۰۰ نیرو به مراکز بهداشتی استان اضافه شده‌اند که تا حد زیادی مشکلات نیروی انسانی در مراکز برطرف شده است.

میرزاده در پایان از تلاش‌های وزارت بهداشت برای تقویت زیرساخت‌ها و جذب نیروی انسانی در استان هرمزگان قدردانی کرد و بر اهمیت همکاری بین‌بخشی و مشارکت مردم در ارتقای سلامت جامعه تأکید کرد.