به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ گاهی نقل و انتقال پول بینالمللی دردسرهای زیادی دارد؛ به خصوص برای ایرانیها. تحریمها، دسترسی محدود به سیستمهای مالی جهانی و قوانینی که مدام دستخوش تغییر میشوند هم این فرآیند را از همیشه دشوارتر کردهاند. اما در سال ۲۰۲۵ با ظهور راههای جایگزین دیجیتالی، حالا سریعتر، امنتر و راحتتر میتوان این کار را انجام داد. ما در این مقاله به سراغ معرفی مناسب ترین و امن ترین روش های نقل و انتقال پول بین الملی برای ایرانی ها خواهیم رفت.
چرا انتقال پول بینالمللی برای ایرانیها چالشبرانگیز است؟
برای اکثر افراد در در سراسر دنیا انتقال پول بینالمللی به راحتی باز کردن حساب بانکی است. اما برای کاربران ایرانی انجام این کار به خاطر موانع سیاسی، اقتصادی و فنی اغلب پیچیده میشود.
یکی از بزرگترین مشکلات تحریمهای بینالمللی است که مانع ارتباط بانکهای ایرانی با شبکههای مالی سایر نقاط دنیا میشود (از جمله سیستمهای SWIFT). در نتیجه روشهای بانکداری سنتی نظیر انتقال وجه یا قابل دسترس نیستند یا به شدت محدود هستند. علاوه بر این، پلتفرمهایی نظیر PayPal، Venmo، Zelle و حتی بسیاری از ولتهای (Wallet) دیجیتالی به دلیل ریسک انطباق (پتانسیل آسیب رساندن به یک سازمان به دلیل عدم رعایت قوانین) مانع دسترسی کاربران ایرانی میشوند.
یک چالش دیگر تبدیل ارز و نوسانات ارزش پول است. تورم شدیدا روی ارزش ریال ایران تاثیر گذاشته که یعنی حتی اگر انتقال از نظر فنی امکانپذیر باشد، احتمال دارد ارزش آن تا زمان رسیدن به مقصد کاهش پیدا کند.
در نهایت باید بگوییم که خطرات قانونی و احتمال بسته شدن حسابها، دائما کاربران ایرانی را تهدید میکنند. اگر سعی کنید با استفاده از هویت جعلی یا حسابهای واسطه تحریمها را دور بزنید، ممکن است سرمایهتان را از دست بدهید.
روشهای امن و رایج نقل و انتقال پول برای ایرانیها
علیرغم تمام این چالشها، کاربران ایرانی برای انتقال پول امن و مقرونبهصرفه هنوز چند روش پیش رو دارند. ما در ادامه روشهای امن و رایج نقل و انتقال پول برای ایرانیها را معرفی خواهیم کرد:
ارزهای دیجیتال
در سال ۲۰۲۵ کاربردیترین و امنترین راه جهت انتقال پول برای ایرانیان رفتن به سراغ رمز ارزها است؛ به خصوص استیبلکوینها نظیر Tether (USDT). در نتیجه شما میتوانید با خرید تتر در ایران کارتان را راه بیندازید. این ارزهای دیجیتال به داراییهای دنیای واقعی مانند دلار آمریکا وابسته هستند و ارزشی پایدار و قابل اعتماد برای پرداختهای فرامرزی فراهم میکنند.
نحوه انجام این کار به شرح زیر است:
-
واریزکننده میتواند برای تبدیل ریال به تتر به سراغ یک صرافی قابلاطمینان برود.
-
سپس میتوان با استفاده از شبکههای بلاکچین نظیر TRC-20 که کارمزد کمی میگیرند (معمولا حدود ۰.۳ درصد)، تتر را انتقال داد.
-
USDT وارد ولت گیرنده میشود و شخص دریافتکننده میتواند از طریق صرافیهای کریپتویی محلی آن را به ارز محلی خود تبدیل کند یا به سراغ مبادله همتا به همتا (P2P) برود.
اگر تازهکار هستید، بد نیست ابتدا نگاهی به لیست استیل کوین ها بیدازید و آنها را مقایسه کنید تا ببینید کدام مورد از نظر کارمزد و پشتیبانی توسط صرافی برایتان مناسبتر است.
دلایل محبوبیت زیاد این روش:
-
سرعتعمل (تراکنشها اغلب در عرض چند دقیقه انجام میشوند)
-
مقرونبهصرفه بودن (کارمزد کم نسبت به انتقال پول از طریق بانک)
-
ناشناس بودن (نیازی به حساب بانکی نیست)
-
در دسترس بودن حتی در داخل ایران
وبمانی
WebMoney یک پلتفرم پرداخت دیجیتالی دیگر است که هنوز در سال ۲۰۲۵ به کاربران ایرانی دسترسی میدهد. این پلتفرم برعکس پیپال و اسکریل، دسترسی کاربران ایرانی را مسدود نکرده و برای استفاده از آن نیازی به کارتهای اعتبادی بینالمللی برای تشکیل حساب کاربری نیست.
مزایا:
-
قابلیت ساخت اکانت با شماره موبایل ایران
-
پشتیبانی از ارزهای متعدد (شامل USD، EUR و حتی بیتکوین)
-
تراکنشهای سریع و گزینههای تبدیل ارز داخلی
هرچند باید بگوییم که وبمانی به صورت ثابت ۰.۸ درصد کارمزد انتقال میگیرد که نسبت به کارمزد برخی از رمز ارزها بالاتر است. بهتر است از این روش برای تراکنشهای کوچک و متوسط استفاده شود.
پرفکت مانی
Perfect Money یکی دیگر از پلتفرمهای محبوب میان فریلنسرها و تریدرهای ایرانی است. این پلتفرم که به انعطافپذیری معروف است، به کاربران اجازه میدهد بدون نیاز به تایید هویت ارزهای مختلفی (نظیر USD و بیتکوین) را ذخیره، ارسال یا دریافت کنند.
مزایا:
-
ثبتنام راحت از داخل ایران
-
کارمزد پایین نسبت به پیپال و اسکریل
-
قابلیت تبدیل آسان به ارزهای دیجیتال
پرفکت مانی یک ابزار کاربردی برای کسانی است که میخواهند مبلغ متوسطی بدون دردسر انتقال دهند یا قصد دارند کارهایشان را به صورت ناشناس انجام دهند. هرچند، وجوه را نمیتوان با استفاده از کارتهای نقدی جهانی یا پیپال برداشت کرد.
واسطههای قابلاعتماد یا سرویسهای انتقال پول
یکی از روشهای سنتی که مورد استفادهی بسیاری از ایرانیان قرار میگیرد، رفتن به سراغ واسطهها است. برخی کسب و کارهای ایرانی که در ترکیه، امارات یا اروپا قرار دارند، میتوانند انتقال پول را با استفاده از شبکههای غیررسمی به راحتی انجام دهند.
نحوه انجام این کار به شرح زیر است:
-
شما معادل ریالی پول را در ایران به حساب محلی یا دفتر صندوق واسطه پرداخت میکنید.
-
شریک بینالمللی واسطه، مبلغ معادل را به دلار آمریکا، یورو یا ارز محلی برای گیرنده در خارج از کشور ارسال میکند.
این سرویسها عملکرد سریعی دارند و بسیار مورد استفاده قرار میگیرند و گاهی هزینه انتقال پول با آنها کمتر از بانک تمام میشود. هرچند باید ریسک اعتماد و صحت انجام کار را به جان بخرید. به همین دلیل هم توصیه میکنیم به سراغ واسطههایی بروید که میتوانید به آنها اطمینان کنید.
نکات امنیتی و قانونی مهم برای کاربران ایرانی
در خصوص نقل و انتقال پول باید همیشه امنیت و رعایت قوانین را مدنظر داشته باشید. این نکته به خصوص برای کاربران ایرانی که تحت تاثیر تحریمهای بینالمللی هستند، اهمیت زیادی دارد.
-
پلتفرمهای دارای مجوز و معتبر را انتخاب کنید: فقط از پلتفرمهایی استفاده کنید که به شفافیت و رعایت مقررات شناخته میشوند. برای مثال اگر میخواهید از ارزهای دیجیتال استفاده کنید، میتوانید به سراغ یک صرافی ارز دیجیتال ایرانی معتبر بروید و از تایید هویت ۲ مرحلهای و بخش پشتیبانی خوب آن بهره ببرید. اصلا به سمت پلتفرمهایی که رفتار مشکوک دارند (نظیر استفاده از ID جعلی یا VPN برای باز کردن حسابهای کاربری خارجی) نروید. در این شرایط معمولا اکانتتان مسدود خواهد شد و سرمایهتان را از دست خواهید داد.
-
دقت به کارمزد شبکه و زمانهای انتقال: پلتفرمها و شبکههای مختلف ساختار دریافت کارمزد متفاوتی دارند. برای مثال انتقال تتر از طریق TRC-20 ارزانتر از ERC-20 است. همیشه پیش از تایید تراکنش، کارمزد را چک کنید تا متضرر نشوید.
-
از نگهداری پول زیاد در ولتهای آنلاین خودداری کنید: حتی اگر از پلتفرم مطمئنی استفاده میکنید، بهتر است برای طولانیمدت پول زیادی را در ولت آنلاینتان نگه ندارید. اگر میخواهید دارایی دیجیتالتان را برای بازه زمانی طولانی نگه دارید، از ولتهای فیزیکی یا روشهای ذخیرهسازی سرد قابلاعتماد (روشهایی برای نگهداری ارزهای دیجیتال به صورت آفلاین که در برابر تهدیدات آنلاین مانند هک و حملات سایبری امنیت بالایی دارند) استفاده کنید.
-
بررسی سیاستها و محدودیتهای کشور: اگر گیرنده در یک کشور تحریمشده قرار داشته باشد، ممکن است پول فریز شده یا با تاخیر به مقصد برسد. مطمئن شوید که پلتفرم مقصد از روش و ارز شما پشتیبانی کند.
-
برای افزایش حریم خصوصی از رمزگذاری و VPN استفاده کنید: با این که انتقال از طریق ارز دیجیتال به صورت ناشناس انجام میشود، باز هم رمزگذاری کردن اطلاعات کیف پول یک تصمیم عاقلانه به نظر میرسد. همچنین باید از یک اینترنت مطمئن استفاده کنید و در صورت نیاز به سراغ VPNهای قابلاطمینان بروید.
-
از روشهای متنوع استفاده کنید: بهتر است بسته به کشور مقصد، هدف و فوریت انتقال، به سراغ روشهای مختلف بروید. برای مثال پیشنهاد میکنیم برای کارهای شخصی از رمز ارزها استفاده کنید و برای خرید یا دریافت پرداختی فریلنسی به سراغ وبمانی و پرفکت مانی بروید.
جمعبندی
نقل و انتقال پول بین الملی برای ایرانی ها دیگر مثل سابق غیرممکن نیست، اما باید حسابی محتاط باشید و با دقت تصمیمگیری کنید. ایرانیان میتوانند با استفاده از ارزهای دیجیتال نظیر تتر، سرویسهایی مثل وبمانی و پرفکت مانی یا واسطههای مطمئن، بسیاری از موانع را دور بزنند. هرچند باید برای انتخاب روش مناسب درک درستی از هزینه و ریسک داشته باشید. در سال ۲۰۲۵ انتقال پول بینالمللی با تمرکز روی امنیت، شفافیت و انطباق قانونی آسانتر از همیشه شده است؛ فقط باید ابزار انتقال را درست انتخاب کنید.