به گزارش خبرگزاری برنا از اصفهان، مرتضی نصوحی با بیان اینکه کمبود وقت برای بررسی گزارشها، نامهها، صورتجلسات و حضور در بسیاری از جلسات برای دریافت گزارشهای امور انجام شده از مشکلات کلیدی مدیران در تمام ادارات و سازمانها است، گفت: این مهم بهویژه برای پروژههای پژوهشی مصداق دارد.
وی افزود: بعد از تأملی در این رابطه، بهویژه که از سمت اداره پژوهش این طرح پیشنهاد میشد، راه حلی مبنی بر ارائه کاربست (استخراجشده از پروژههای پژوهشی) و پیرو آن مطالعه و تدوین «کاربست» در دستور کار قرار گرفت و برای این مدل کاربستها بهطور اختصاصی عنوان «ترنم دانش» در نظر گرفته شد. چنانکه کاربستها و در واقع ترنم دانشها را میتوان به مثابه یک نمودار، نقشه، گراف، جدول و یا جمله استخراج شده مهم، تأثیرگذار و توضیحدهنده از یک پروژه پژوهشی در نظر گرفت.
مدیر پژوهش، خلاقیت و فناوریهای نوین شهرداری اصفهان با اشاره به بعضی نتایج و شواهد اثربخشی برای این طرح گفت: از بازخورد نخستین شمارههای ترنم دانش (پس از ارسال نامه و پیوست کردن طرح کاربست در آن نامهها) متوجه شدیم با توجه به یک صفحهای بودن طرحهای ترنم دانش، طرح موردتوجه دریافتکنندگان قرار گرفته است. همچنین در نمایشگاههای برگزارشده در دانشگاهها، نمایشگاه هفته پژوهش، طرحهای ترنم دانش در غرفهای مجزا ارائه شد و رضایت و تشویق مراجعان را به دنبال داشت.
وی ادامه داد: در صحبتها و نوشتار شهردار و اعضای شورا، با دفاع کردن از پروژههای پژوهشی مشخص میشود که اثربخشی نسبیِ ترنم دانشها محقق شده است؛ ترنم دانشها بهدلیل طراحی بصری جذاب و ساده میتوانند اطلاعات پیچیده را بهصورت قابل فهم و جذاب برای عموم ارائه دهند، همچنین بهعنوان ابزاری مؤثر برای ارتباط با ذینفعان مختلف از جمله شهروندان، مقامات محلی و دیگر سازمانها عمل کنند و با ارائه اطلاعات بهصورت بصری برای شهروندان، این امکان را فراهم میسازند که مردم با پروژهها و در واقع با خدمات مدیریت شهری بیشتر آشنا شوند.
وی اظهار کرد: تصمیمگیرندگان میتوانند با استفاده از ترنم دانشها، دادهها و نتایج پژوهشها را سریعتر و آسانتر تحلیل کنند، انتشار اطلاعات بهصورت ترنم دانش میتواند به افزایش شفافیت در فعالیتهای شهرداری و پژوهشهای انجام شده کمک کند، ارائه کاربستها در قالب ترنم دانش از پروژههای پژوهشی به شکل جذاب، میتواند به جلب سرمایهگذاریهای بیشتر، اعم از خصوصی یا دولتی کمک کند.
نصوحی با بیان اینکه ترنم دانشها در شبکههای اجتماعی بیشتر مورد توجه قرار میگیرند و میتوانند به راحتی به اشتراک گذاشته شوند، گفت: ترنم دانشها همچنین میتوانند اطلاعات کلیدی را بهصورت خلاصه و متمرکز ارائه دهند که برای مخاطبان، این زمانسنجی بسیار مفید است.
وی طرح ترنم دانش را بهعنوان یک طرح اصلاحگر و فرایندساز معرفی کرد و گفت: گرچه برای بهترشدن این شیوه اجرا، همواره در تبادل نظر، تعامل و اندیشه با دوستان و همکاران هستیم و بر آن هستیم تا رفتهرفته آن را تقویت کنیم و چهبسا وقتی تعداد طرحها زیاد شد، به شکل کتابی منتشر کنیم.
وی با بیان اینکه این طرح راهکار مؤثری برای برجستهسازی اقداماتِ پژوهشی برای واحدهای پژوهش در تمام ادارهها و سازمانها از جمله شهرداریها در اصفهان و دیگر کلانشهرها خواهد بود، گفت: تاکنون ۱۴ شماره از کاربست پروژههای پژوهشی تحت عنوان ترنم دانش، تدوین، طراحی و منتشر شده است و این روند همچنان ادامه دارد.
انتهای پیام