شناسهٔ خبر: 73949665 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

نماینده مردم خرم‌آباد در مجلس:

راه‌اندازی کارخانه آسفالت؛ کاهش محرومیت خرم‌آباد در زمینه آسفالت است

نماینده مردم خرم‌آباد در مجلس شورای اسلامی گفت: کارخانه آسفالت با هدف کاهش محرومیت خرم‌آباد در زمینه آسفالت، راه‌اندازی شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا در لرستان، رضا سپهوند امروز _ شنبه بیست‌وهشتم تیر_ در جریان بازدید از کارخانه آسفالت شهرداری خرم‌آباد، ضمن قدردانی از تلاش‌های مدیریت شهری اظهار کرد: اقدامات صورت‌گرفته در شهرداری خرم‌آباد به‌ویژه در حوزه زیرساختی، بیانگر روحیه بالای خدمت‌رسانی در بین اعضای شورای اسلامی شهر و شهردار است.

وی افزود: این حرکت‌ها به‌خوبی نشان می‌دهد که مردم استان لرستان که پس از تهران بیشترین آمار اهدای شهید را در راه دفاع از نظام اسلامی داشته‌اند، همچنان با انگیزه در مسیر سازندگی کشور گام برمی‌دارند.

نماینده مردم خرم‌آباد در مجلس شورای اسلامی گفت: ما نیز در مجلس شورای اسلامی به‌ویژه از طریق ظرفیت‌های وزارت کشور، پیگیر مطالبات شهر هستیم از جمله همین پروژه کارخانه آسفالت که امروز با همراهی شهردار و معاونان وی بازدید شد و مراحل نهایی آن در حال انجام است و طبق وعده‌ها، قرار است تا ابتدای مهر به بهره‌برداری برسد.

وی بیان کرد: این کارخانه با هدف کاهش محرومیت خرم‌آباد در زمینه آسفالت، راه‌اندازی شده است؛ شهری که سال‌ها با نبود زیرساخت‌های مناسب در این حوزه روبه‌رو بوده و شهرداری نیز منابع کافی برای خرید آسفالت نداشته است.

سپهوند با اشاره به اصلاحات پیشنهادی در زمینه عوارض شهرداری‌ها و دهیاری‌ها خاطرنشان کرد: در لایحه بودجه ۱۴۰۴، موفق شدیم ساختار توزیع چهار درصد عوارض را تغییر دهیم؛ به‌طوری که اکنون ۵۰ درصد آن به خود استان‌ها اختصاص یافته و ۵۰ درصد باقی‌مانده با اولویت مناطق محروم توزیع می‌شود، با این حال، تلاش ما این است که طرحی را به تصویب برسانیم که کل عوارض کشور در یک صندوق متمرکز شود و سپس بر اساس سرانه جمعیت ملی، به استان‌ها اختصاص پیدا کند تا عدالت مالی در کشور برقرار شود.

وی در ادامه ضمن تقدیر از فعالیت‌های شهرداری و شورای شهر، بیان کرد: خدمات مجموعه مدیریت شهری، در مقایسه با عملکرد مجلس، ملموس‌تر و مستقیم‌تر در زندگی روزمره مردم مشاهده می‌شود، بنابراین، انتظار می‌رود در ماه‌های منتهی به انتخابات نیز، این روند خدمت‌رسانی پررنگ‌تر ادامه یابد.

وی گفت: تاکنون شاهد اقدامات مؤثر و قابل‌لمسی بوده‌ایم و از این جهت از شهردار، شورای شهر و مجموعه شهرداری خرم‌آباد تشکر می‌کنم.

لزوم حمایت از زیرساخت‌های مدیریت شهری / ضرورت راه‌اندازی کارخانه تفکیک زباله

رضا بیرانوند، از اعضای شورای اسلامی شهر با بیان اینکه شهرداری به‌درستی در مسیر برنامه‌ریزی حرکت کرده است، اظهار کرد: برخی پروژه‌های مدیریت شهری، نظیر احداث کارخانه آسفالت، از اهمیت راهبردی برخوردارند؛ چراکه این مجموعه‌ها می‌توانند با هزینه‌ای در حدود ۸۰۰ میلیون تا بیش از صد میلیارد تومان در مسیر خودکفایی شهر مؤثر باشند و از اتلاف منابع جلوگیری کنند.

وی افزود: توجه به قراردادها، مشارکت با بسیج در تأمین نیازمندی‌های شهری، و همچنین رسیدگی به زیرساخت‌هایی مانند مدیریت پسماند از جمله محورهای مهم مدیریت شهری است که باید مورد حمایت قرار گیرد.

این عضو شورا ادامه داد: پیگیری راه‌اندازی کارخانه تفکیک زباله و تولید کمپوست نیز ضرورتی انکارناپذیر است، چرا که مدیریت پسماند شهری جزئی جدانشدنی از زندگی شهروندان محسوب می‌شود، انتظار می‌رود با همراهی مسئولان استانی و ملی، این مهم نیز به سرانجام برسد.

شاهین بیرانوند، دیگر عضو شورای شهر خرم‌آباد گفت: شهرداری منابع محدودی دارد و بخشی از آن صرف خرید شن و ماسه می‌شود؛ حال آنکه با راه‌اندازی کارخانه‌های تولیدی، می‌توان علاوه بر تأمین نیاز داخلی، در هزینه‌ها صرفه‌جویی کرد و درآمدزایی داشت.

وی بیان کرد: با توجه به اینکه صنایع بازیافتی و تولید کمپوست از اولویت‌های توسعه صنعتی هستند، حمایت از این پروژه‌ها در اولویت قرار گیرد.

این عضو شورا خاطرنشان کرد: در برخی کشورها، از زباله برای تولید برق نیز استفاده می‌شود و با پیشرفت فناوری، این حوزه قابلیت سرمایه‌گذاری دارد.

وی گفت: سرمایه‌گذاری در چنین طرح‌هایی نه‌تنها مانع هدر رفت منابع می‌شود، بلکه برای سال‌ها به‌عنوان زیرساختی ماندگار باقی می‌ماند.

وی با اشاره به نوسانات درآمدی شهرداری تصریح کرد: درآمد شهرداری‌ها غالباً ناپایدار و وابسته به منابعی همچون عوارض ساخت‌وساز است و اگر بخواهیم مدیریت شهری بر ریل درآمد پایدار قرار گیرد، باید پروژه‌هایی مانند کارخانه‌های تولید آسفالت، شن و ماسه، و تفکیک زباله در اولویت باشند.

وی بیان کرد: این اقدامات می‌توانند آینده مالی شهرداری را تثبیت کرده و خدمات‌رسانی به شهروندان را بهبود بخشند.

وی ضمن قدردانی از مجموعه شهرداری، به‌ویژه شهردار خرم‌آباد، بیان کرد: این‌گونه اقدامات زیربنایی باید با حمایت همه‌جانبه مسئولان تداوم یابد و زمینه‌ساز توسعه پایدار شهری شود.

شهرداری خرم‌آباد نیازمند تجهیز فوری ناوگان راه‌سازی، امدادی و حمل‌ونقل عمومی است

حجت احمدی‌پور، عضو شورای شهر خرم‌آباد اظهار داشت: در کنار همه تلاش‌هایی که مجموعه شورا و شهرداری انجام داده‌اند، چند مطالبه فوری و جدی نیز وجود دارد که امیدواریم با رایزنی‌های نمایندگان استان در مجلس در سطوح ملی به سرانجام برسد.

وی افزود: یکی از مهم‌ترین کمبودهای شهرداری، تجهیزات راهسازی و امدادرسانی نظیر لودر، کمپرسی، بولدوزر، پیکور، دستگاه فینیشر و به‌ویژه آمبولانس است.

عضو شورای شهر خرم‌آباد گفت: شهرداری به‌دلیل فقدان این تجهیزات ناچار است با هزینه‌های بسیار بالا آن‌ها را اجاره کند، به‌طوری‌که روزانه مبالغی بین ۱۰ تا ۲۰ میلیون تومان صرف اجاره دستگاه‌ها می‌شود. این در حالی است که می‌توان با صرف ۷ تا ۸ میلیارد تومان برخی تجهیزات ضروری را خریداری کرد و به شکل پایدار در اختیار شهرداری قرار داد.

این عضو شورا ادامه داد: وضعیت فعلی حتی در مواقع اضطراری مانند حمل پیکر اموات، مشکلات جدی ایجاد کرده، چرا که آمبولانس‌های شهرداری کافی نیستند و خانواده‌ها در شرایط سخت دچار سرگردانی می‌شوند لذا تهیه چند دستگاه آمبولانس و تجهیز ناوگان امدادی، از ضروری‌ترین اولویت‌هاست.

یونس امرایی، عضو شورای شهر خرم‌آباد خاطرنشان کرد: در موضوع کارخانه آسفالت، امروز خرم‌آباد شاهد اتفاقی مثبت است که شهرداری با رویکرد خودکفایی، آن را در مسیر راه‌اندازی قرار داده است.

وی با اشاره به ضرورت رفتن به سمت درامدهای پایدار در شهر گفت: کارخانه شن و ماسه، کارخانه آسفالت و در آینده نزدیک کارخانه تولید قطعات بتنی، مصداق واقعی تبدیل شهرداری به یک بنگاه اقتصادی خدمات‌رسان است؛ بنگاهی که هم در راستای خدمات‌رسانی بهتر به شهروندان گام برمی‌دارد و هم با ایجاد درآمد پایدار، استقلال مالی خود را تقویت می‌کند.

این عضو شورا تصریح کرد: با راه‌اندازی کامل این مجموعه‌ها، شهرداری دیگر نیازی به وابستگی به بخش خصوصی نخواهد داشت، هم نیازهای عمرانی شهر تأمین می‌شود و هم امکان فروش محصولات نظیر بتن و جدول به سایر دستگاه‌ها یا شهروندان فراهم می‌شود.