به گزارش شهرآرانیوز، در بمباران رژیم اسرائیل علیه تنها کلیسای کاتولیک غزه، دستکم سه نفر جان خود را از دست دادند و «گابریل رومانِیی» (Gabriel Romanelli) کشیش آرژانتینی زخمی شد.
این حمله دولت «خاویر میلی» رئیسجمهوری آرژانتین را در یک چالش دیپلماتیک بیسابقه قرار داد: برای نخستین بار از زمان روی کارآمدن میلی و ایجاد اتحاد نامحدود و پیوند ناگسستنی بوئنوسآیرس و تلآویو، وزارت امور خارجه آرژانتین «نگرانی جدی» خود نسبت به اقدام نظامی اسرائیل را ابراز کرد؛ بدون اینکه انگشت اتهام را به سمت متحد خود به عنوان مسئول مستقیم آنچه اتفاق افتاده، نشانه بگیرد.
در بیانیه وزارت امور خارجه آرژانتین آمده است: دولت آرژانتین نگرانی خود را به مقامهای (رژیم) اسرائیل منتقل کرده و اطمینان دارد که کمکهای لازم به پدر رومانیی و همچنین اعضای جامعه آسیبدیده ارائه خواهد شد.
خاویر میلی از زمان روی کار آمدن به عنوان رئیسجمهوری این کشور آمریکای جنوبی در سال ۲۰۲۳، سیاست همسویی بیقید و شرط با رژیم «بنیامین نتانیاهو» را حفظ کرده است. وی در فوریه ۲۰۲۴ (بهمن- اسفند ۱۴۰۲) به عنوان اولین مقصد بینالمللی خود از سرزمینهای اشغالی بازدید کرد و پس از آغاز جنگ علیه غزه نیز حمایت از «حق دفاع از خود» رژیم صهیونیستی را ابراز و محکومیتهای دیپلماتیک تلآویو توسط سازمانهای بینالمللی را رد کرد.
رئیسجمهوری آرژانتین همچنین در گفتوگو با شبکه خبری سیانان آمریکا اطمینان داد که «اسرائیل حتی یک مورد افراط هم در نوار غزه انجام نمیدهد».
وی بارها تاکید کرده است که متحدان اصلی بینالمللی دولت آرژانتین، آمریکا و رژیم صهیونیستی هستند. این در حالی است که وضعیت در غزه همچنان رو به وخامت است و به گفته مقامهای فلسطینی، ارتش اسرائیل در جریان حملات خود بیش از ۸۰۰ مسجد را ویران کرده است. در این شرایط، کلیسای خانواده مقدس به عنوان آخرین پناهگاه بشردوستانه برای صدها نفر عمل میکرد.
به این ترتیب، واکنش به حمله به کلیسایی که توسط یک کشیش آرژانتینی اداره میشود، نشاندهنده شکاف بیسابقهای بین لفاظیهای رسمی و اقدام دیپلماتیک دولت بوئنوس آیرس است.

گابریل رومانیی، ۵۳ ساله متولد بوئنوس آیرس، ماهها مکالمات روزانهای با پاپ فرانسیس فقید داشت و شخص او تماسهای شبانه خود را با پاپ برای اطلاع از وضعیت پناهندگان در غزه فاش کرد. پس از مرگ پاپ فرانسیس، پاپ لئو چهاردهم به این رابطه ادامه داد و «غم عمیق» خود را از این حمله ابراز و درخواست خود را برای «آتشبس فوری» تکرار کرد.
بیانیه رسمی آرژانتین اگر چه مختصر بود (فقط سه پاراگراف)، اما از اهمیت ویژهای برخوردار است، زیرا اولین بیانیه عمومی دولت آرژانتین است که اقدام نظامی اسرائیل را، هرچند به شکلی ظریف، زیر سوال میبرد.
منبع: ایسنا