نشست علنی امروز (چهارشنبه، ۲۵ تیر ماه) مجلس شورای اسلامی به ریاست محمدباقر قالیباف رئیس قوه مقننه با حضور بیش از دو سوم از نمایندگان برگزار شد.
بررسی صلاحیت حقوقدان شورای نگهبان از بین افراد معرفی شده از سوی رئیس قوه قضاییه در دستور کار نمایندگان قرار داشت که از میان شش نفر کاندید معرفی شده از سوی رئیس قوه قضاییه، هادی طحاننظیف، غلامرضا مولابیگی و سیدبهزاد پورسید به عنوان اعضای شورای نگهبان انتخاب شدند.
پورسید: همکاری شورای نگهبان با مجلس شورای اسلامی موجب تصویب قوانین کارآمد برای رفع مشکلات مردم خواهد شد
سیدبهزاد پورسید در تشریح روزمه علمی و کاری خود گفت: به لحاظ تحصیلاتی علمی فارغ التحصیل لیسانس و فوق لیسانس دانشگاه شهید بهشتی بوده، در دانشگاه حقوق ادامه تحصیل دادم، همچنین دارای مدرک دکترا هستم، به لحاظ سابقه کاری از سال ۱۳۷۳ در مرکز پژوهشهای مجلس به عنوان مدیر کل پژوهشی مشغول به فعالیت بودم. در سال ۱۳۹۱ به عنوان قاضی قوه قضائیه مشغول به فعالیت شده، در پژوهشگاههای حقوقی نیز فعالیت داشته، به مدت سه سال با نظر قالیباف در معاونت قوانین مشغول به فعالیت بودم.
پورسید ادامه داد: در سال گذشته به قوه قضاییه بازگشته و ادامه فعالیت دادم، با نظر قوه به عنوان کاندیدای شورای نگهبان انتخاب شده و حدود ۱۲ سال جزء هیأت تنقیح قوانین مصوبات دولت مشغول به فعالیت بودم، بیش از ۱۵ الی ۱۶ سال در مجلس و ۱۳ الی ۱۴ سال در قوه قضائیه فعالیت داشتم.
وی افزود: شورای نگهبان نقش اساسی در رفع ایرادات قوانین مجلس شورای اسلامی دارد، انطباق مصوبات با قانون اساسی و شرع دارای حساسیت ویژهای است، این جایگاه خطیری محسوب میشود، فعالیت در شورای نگهبان به صورت جمعی است برنامه یک نفر اهمیت زیادی ندارد، اما به جهت اینکه اعتقاد دارم قانون اساسی شأن مجلس شورای اسلامی را بسیار بالا درنظر گرفته است و انحصار قانونگذاری برعهده مجلس شورای اسلامی است، ارتباط قوه مقننه با شورای نگهبان باید به صورت دوسویه باشد، هرچه ارتقاء مجلس توجه کنیم ارکان نظام جمهوری اسلامی را تقویت خواهیم کرد، حضور در شورای نگهبان دارای اهمیت ویژهای است، آشنایی با موازین و قوانین و نمایندگان میتواند کمک کننده رفع ابهامات مصوبات مجلس باشد.
پورسید ادامه داد: با توجه به تجربه کاری؛ امیدوارم در شورای نگهبان نقش موثری در همکاری با مجلس را ایفا کنم، شورای نگهبان در رفع ابهامات و ایرادات مصوبات میتواند نقش موثری داشته باشد. با توجه به همکاری با مراکز پژوهشی و مرکز پژوهشهای مجلس داشتم، این ارتباط میتواند در تصویب قوانین موثر باشد. قطعا شورای نگهبان در قانون گذاری کمک شایانی خواهد داشت.
وی بیان کرد: آنچه اهمیت دارد در نظام جمهوری اسلامی همکاری سه قوه است که قطعا در تصویب قوانین موثر خواهد بود، بی تردید شورای نگهبان در قانون گذاری نقش موثری را خواهد داشت؛ همکاری شورای نگهبان با مجلس شورای اسلامی موجب تصویب قوانین کارآمد برای رفع مشکلات مردم خواهد شد.
صابر: همکاری مجلس و شورای نگهبان در حقوق اساسی مردم موثر خواهد بود
محمدرضا صابر، در تشریح سوابق کاری و برنامههای خود جهت عضویت در شورای نگهبان گفت: جا دارد از رئیس مجلس شورای اسلامی و نمایندگان و همچنین رئیس قوه قضاییه برای حسن اعتماد به بنده تقدیر و تشکر داشته باشم.
وی در تشریح سوابق فعالیت خود در دستگاه قضا گفت: بنده از اهالی دزفول و متولد سال ۱۳۳۸ هستم. از سال ۱۳۶۰ در دستگاه قضا مشغول به فعالیت شدم و در سال ۶۱ نیز حکم قضایی فعالیت بنده در ایلام صادر شد. پس از فعالیت در ایلام به دزفول منتقل شده و از سال ۶۱ تا ۶۷ جانشین دادستان دزفول بودم. پس از آن نیز به مسجد سلیمان منتقل و معاون دادستان شدم. همچنین از سال ۶۷ در دادگستری اهواز در خدمت آیت الله شفیعی و مسئول پروندههای مربوط به اصل ۴۹ شدم.
حقوقدان معرفی شده به صحن علنی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بنده از مرداد سال ۱۳۷۰ به عنوان دادیار دیوان عالی کشور منصوب شده و ۱۳ سال در سمت دادسرای دیوان در زمان ایت الله گیلانی به فعالیت پرداختم.
صابر با اشاره به مدارج تحصیلی خود در رشتههای همچون لیسانس علوم قضایی، حقوق خصوصی و اخذ مدرک دکترای در رشته حقوق تجارت بین المل، بیان کرد: همچنین بنده از جانبازان جنگ تحمیلی هستم و تالیفاتی نیز دارم. علاوه بر آن بنده در دانشگاه آزاد خوزستان و تهران تدریس کردم. بنده همچنین علاوه بر تدریس و همزمانی فعالیت در دیوان عالی کشور، ۳ دوره ریاست داوری بورس را برعهده داشتم و مسئول گزینش قضات بودم. همچنین نماینده دادستانی کل در ستاد مبارزه با مواد مخدر در کارنامه بنده وجود دارد.
وی تاکید کرد: به لحاظ شغل حساس قضایی هیچ گاه بر این اعتقاد نبودم که امیال شخصی و یا حزبی را در احکام صادره نیز در نظر بگیرم. همواره لطف خدواند مد نظر بنده بوده و بر این باور بودم که حق الناس باید اجرا شود چراکه خدواند هیچ گاه از این موضوع عبور نخواهد کرد.
صابر تصریح کرد: قطعا همکاری مجلس و شورای نگهبان در حقوق اساسی مردم موثر خواهد بود. حاکمیت قانون نیز ملاک عمل بنده بوده و بر این امر اصرار دارم.
خداییان: شورای نگهبان پاسدار اسلامیت و جمهوریت نظام است/ تایید صلاحیت افراد با دقت نظر انجام میشود
ذبیح الله خداییان در تشریح رزومه علمی و کاری و همچنین برنامههای خود جهت عضویت شورای نگهبان، گفت: اینجانب ذبیح الله خداییان چگنی دارای مدرک تحصیلی دکتری در رشته حقوق کیفری و جرم شناسی هستم، قبل از هر مسئولیتی قاضی بودهام و همه مناصب قضایی را یکی پس از دیگری به صورت پلکانی طی کردهام. از جمله این سوابق میتوانم به دادستانی مرکز استان و رئیس کل دادستانی استانهای فارس و لرستان، معاون حقوقی قوه قضائیه، رئیس ثبت اسناد و املاک، سخنگوی قوه قضائیه و اکنون رئیس سازمان بازرسی کل کشور و عضو هیات علمی دانشگاه اشاره کنم.
وی افزود: از نظر عملکردی در این دوره در سازمان بازرسی رویکرد جدیدی حاکم شده است، از جمله ارتقاء نظارت و بازرسی از شیوه سنتی به نوین و هوشمند به جای مچ گیری و تسریع در رسیدگی به انجام امور محوله رویکرد علمی و پیشگیرانه در پیش گرفته شد؛ بنابراین از جمله اقدامات پیشگیرانه تمرکز بر بسترها و گلوگاههای فساد به جای برخورد صرف با مفسد است؛ زیرا تا زمانی که ریشه فساد وجود دارد مبارزه با فساد نتیجهای نخواهد داشت و اساسیترین مبارزه با فساد ریشه کندن فساد است که همکاران ما در این دوره تاکیدشان بر این مهم بوده و برنامهها را نیز بر این اساس طراحی کردهاند. همچنین در این دوره هشدار به کارگزاران با جدیت در دستور کار بوده که در معرض تخلف از قانون یا سوء جریان قرار دارند که در این مدت و در راستای پیشگیری از تخلف از قانون بیش از ۱۴ هزار و یکصد و سی مورد هشدار به کارگزاران داده شده است و نسبت به مدت مشابه آن ۵ هزار و ۴۶۶ مورد بوده و در مجموع رشد ۲ برابری داشته است و مورد بعدی پیشنهاد اصلاح امور بوده که اصلاح فرآیندها و خدمت بهینه به مردم است که در دوره مدیریت جدید ۴۷ هزار و ۴۲۳ مورد پیشنهاد اصلاح امور به کارگزاران دادهایم که نسبت به مدت مشابه آن ۱۰ هزار و ۲۰۰ مورد بوده است و مجموعا رشد ۴ برابری داشته، همچنین میزان اثربخشی سازمان از نظر امور مالی و جلوگیری از تضییع اموال دولتی هم با جدیت دنبال شد که اثربخشی سازمان از ۷۵ همت به ۸۷۶ همت افزایش یافته است.
نامزد عضویت در شورای نگهبان در خصوص برنامههای کاری خود، گفت: شورای نگهبان پاسدار ۲ بال نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران یعنی اسلامیت و جمهوریت آن است. در اهمیت این شورا همین بس که مقام معظم رهبری فرمودهاند شورای نگهبان مطمئنترین دستگاه و ارگانی است که انقلاب به نظام بخشیده است، برای اینکه از سلامت نظام مطمئن باشید مهم ترین، رساترین، فعالترین و موثرترین مجموعه، شورای نگهبان است. حال سوالی که شما عزیزان دارید این بوده که اهمیت شورای نگهبان ناشی از چیست؟ بدون شک اهمیت شورای نگهبان به کارکردهای آن بستگی دارد، لذا تجربه کارکردها تطبیق مصوبات مجلس شورای اسلامی با اسلام و قانون اساسی است که بدین وسیله از اسلامیت نظام و قانون اساسی به عنوان عالیترین سند حقوقی کشور پاسداری میشود. بر اساس قانون اساسی، مجلس شورای اسلامی بدون شورای نگهبان اعتبار قانونی ندارد و کارکرد دوم این شورا تاکید صلاحیت مهمترین مقامات کشور است و تائید صلاحیت مهمترین مقام کشوری بعد از رهبر معظم انقلاب یعنی رئیس جمهور بر عهده این شورا بوده؛ بنابراین رئیس جمهور مقامی است که بیش از ۹۰ درصد امور اجرایی کشور را برعهده دارد و کوچکترین بی توجهی در این خصوص خسارتی جبران ناپذیر به دنبال خواهد داشت.
وی افزود: عدم صلاحیت افرادی که شایستگی لازم را دارند مردم را از خدمات آنها محروم میکند و تأیید صلاحیت افرادی که فاقد صلاحیت هستند کشور را به عقب میاندازد؛ چرا که تاثیر خدمات رئیس جمهور محدود به ۴ سال دوره ریاست جمهوری نبوده است، زیرا اگر رئیس جمهور توانایی لازم را نداشته باشد کشور را نه ۴ سال بلکه ۵۰ سال به عقب میاندازد. امروزه رشد کشورها به قدری سریع صورت میگیرد که اگر کشور عقب افتاد جبران آن مشکل خواهد بود، تائید صلاحیت نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز بر عهده شورای نگهبان است که حضرت امام (ره) فرمودند مجلس شورای اسلامی عصاره فضائل ملت بوده؛ بنابراین مجلس شورای اسلامی مظهر مردم سالاری دینی است که جایگاه و مسیر حرکت دولت و ملت را مشخص میکند، مجلس شورای اسلامی ریل گذاری مملکت را برعهده دارد، قانونی که مجلس تصویب میکند ممکن است تا قرنها از اعتبار لازم برخوردار باشد؛ لذا شورای نگهبان نقش بی بدیلی در این راستا خواهد داشت، اگر امروزه این مجلس را مجلس انقلابی بدانیم به لحاظ دقت نظر شورای نگهبان در تائید صلاحیت بهترینها است تا مردم قدرت انتخاب داشته باشند.
صارمی: مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان دو بال عدالت گستری هستند
محمدرضا صارمی در جریان بررسی صلاحیت کاندیدای حقوقی معرفی شده از سوی شورای نگهبان، در معرفی رزومه و سوابق خود گفت: شورای نگهبان چشم بینای نظام در مسئولیت محوله است، در پرتو وصیت جاودانه امام راحل که فرمودند اینجانب شورای نگهبان را دژی میدانم که اگر دیوارهایش با سربازان آگاه به فقه جعفری و حقوق اساسی مستحکم نشود، طوفانهای استکبار بنیانهای نظام را خواهد لرزاند از این رو شورای نگهبان دژ نگهبان اسلامیت و جمهوری نظام است.
وی ادامه داد: مجلس و شورا دو بال هم آواز پرواز نظام هستند، پیوند ناگسستنی تقنینی این دو کشتی نجات امت در اقیانوس پرتلاطم تحولات جهانی است؛ چنانچه طبق اصل ۹۴ قانون اساسی هیچ قانونی بدون همنوایی این دو رکن مشروعیت ندارد؛ هم نوایی و همکاری تنگاتنگ تحقق پذیر خواهد بود.
صارمی اضافه کرد: مجلس شورای اسلامی نیز به مانند شورای نگهبان از ارکان نظام است و امر تقنین را تمشیت میکند، مجلس شورای اسلامی حقیقتا تبلور اراده مردم در حاکمیت اسلامی و مظهر مردم سالاری دینی است، به جد معتقدم که مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان دو بال فرشته عدالت گستری هستند. مجلس و شورا از طلایه داران «لِیَقومَ النّاسُ بِالقِسطِ» هستند، مجلس و شورا میتوانند در عین عمل به موازین قانونی، با تعامل قوانینی را مصوب کنند که دال مرکزی آنها عدالت گستری است. قوانینی که از کوچکترین سویههای جناحی گری و صنفی گری برحذرند و منافع عامه و مصالح عمومی و عالیه نظام را مدنظر دارند.
این کاندیدای پیشنهادی بخش حقوقدان شورای نگهبان افزود: امروز که به برکت خون شهدای انقلاب و دفاع مقدس در سایه حکمت رهبری فرزانه که مجلس را مجلس انقلابی میخوانند، اینجانب با سجده شکر بر آستان خداوند متعال به خدمت شما آمدهام تا بار دیگر بر عهد خویش با امام راحل و شهیدان تجدید پیمان کنم، مجلس و شورای نگهبان میتوانند در امر خطیر تنقیح قوانین و زدودن قوانین زائد معاون و مباشر باشند.
وی با تأکید بر اینکه امروز با معضل تراکم قوانین منسوخ و مطرود مواجه هستیم، بیان کرد: باید دست در دست هم دهیم و قوانینی را به تصویب برسانیم که کامل، جامع، رافع و پاسخگو باشند، قوانینی که با گذشت زمان غبار انحلال و اظاله بر آن نمینشیند. قوانینی که کاربردی، اثربخش، قابل اجرا و راهگشا هستند و به سرعت و سهولت نصب و ابطال نمیشوند.
صارمی گفت: به منظور تحکیم اقتدار ملی نیازمند تصویب قوانین شایسته هستیم، باید در این عرصه مجاهدت کنیم، هم مجلس و هم شورای نگهبان در این جهات شریک هستند. امروز شما نمایندگان در خانه ملت از یک تمکن و استطاعت ویژه در قانونگذاری برخوردار هستید. قدر این تمکن را باید دانست و به واسطه آن بر اقتدار ملی افزود.
این کاندیدای پیشنهادی بخش حقوقی شورای نگهبان با بیان اینکه یکی از شئون افزودن بر اقتدار ملی، تصویب قوانین منطبق با شرع مقدس و مصالح عالی ملت است، اضافه کرد: با چنین قوانینی است که قوای مجریه و قضائیه میتوانند به مجرای صواب تمسک جویند و به وظایفشان جامه عمل بپوشاند، بلاشک اقتدار ملی از این معبر تحقق و عینیت مییابد. شورای نگهبان نیز در این عرصه شریک و همیار مجلس است.
وی افزود: شورای نگهبان تنها نهاد دوباله نظام است، بالی در نگهبانی از حریم شرع، و بال حقوقی در پاسداری از قانون اساسی. ایجانب قریب ۴۰ سال از عمر خود را در سمتهای مختلف قضایی سپری کردهام و مدارک را در عدلیه متعاقبا طی نمودم و با توشه از تجارب و تخصص قضایی و حقوقی و قرابت با مسائل و الزامات حکمرانی این آمادگی را دارم که به شرط اخذ رأی شما نمایندگان در بخش حقوقدانی شورای نگهبان در جمیع جهات محوله بالاخص تنقیح قوانین و ثبت و نسخ قوانین یاری رسان باشم.
صارمی بیان کرد: اینجانب تجاربی سه گانه حاصل از ۴ دهه خدمت را که عبارت از قضاوت در محاکم گوناگون، مدیریت کلان کشوری و تدریس و پژوهش در دانشگاههای مختلف کشور تقدیم میدارم تا در صیانت از حرمت قانون، حقوق شهروندی، آبرو و حیثیت اشخاص به کار آید و برای تحقق این همکاری پیشنهاد میکنم اجرای طرح نوین همنشینی پیش از تصویب، همکاری پیشینی در کنار نظارت پسینی، حضور مستمر اعضای شورا در کمیسیونهای تخصصی، ایجاد اتاق فکر مشترک برای قوانین راهبردی مانند برنامه توسعه، نهادینه سازی کارگروههای فوری برای مواقع اضطراری همچون شرایط کنونی کشور تشکیل شود.
این کاندیدای پیشنهادی بخش حقوقدان شورای نگهبان از دیگر مأموریتهای شورای نگهبان را نظارت بر سه انتخابات مهم در کشور دانست و گفت: از آنجا که اجرای قانون در همه زمینهها فصل الخطاب است، معتقدم برگزاری این امر مهم نیز با رعایت قوانین مربوطه صورت گیرد و چنانچه قانون ضعفی دارد برای رفع آن تلاش کنیم. معتقدم حرمت مومن بالاتر از حرمت کعبه است و بار اسقاط گزارشها برعهده نهاد گزارش دهنده است، اصل اولیه صحت و حسن ظن است.
وی افزود: با آگاهی از مکانیزمهای نظارتی حاصل از ۴ دهه قضاوت بر فضاهای سیاسی وقعی نخواهم گذاشت، شفافیت را سرلوحه کار خویش قرار میدهم، الزام به اعلام دقیق حقوقی مستند برای رد صلاحیت ها، پرهیز از اثرپذیری گروههای ذی نفوذ، رجحان قانون بر مصلحت اندیشی سلیقهای، اعتقاد به دورهای بودن مسئولیتها در هیأتهای نظارتی را در سرلوحه کار خود قرار خواهم داد.
صارمی افزود: با تکیه بر ۴۰ سال تجربه قضایی و مدیریت ارکان، شجاعت در تصمیم گیری، تواضع در پذیرش خطا، نوآوری در رویه ها، متعهدم که چراغی باشم که هم شریعت محمدی را پاس دارم و هم حقوق ملت. به خون شهدا به خدا عهد میبندم هیچ مصوبهای بدون استناد حقوقی مستند به منابع معتبر لغو نکنن، تلفن همراه برای پاسخگویی به نمایندگان روشن و گوش شنوای نمایندگان در دیدار و ملاقاتها باشم، حرمت خانه ملت را پاس دارم و قداست مجلس را نگهبان باشم، در نظارت بر انتخابات حقوق مردم را بر سلیقههای شخصی ترجیح دهم.
طحان نظیف: هرگونه تحول در حوزه انتخابات در گرو همکاری مجلس و شورای نگهبان است
هادی طحان نظیف در جریان بررسی کاندیدهای معرفی شده به مجلس از سوی رئیس قوه قضاییه به منظور انتخاب برای حضور در شورای نگهبان در تشریح سوابق و برنامههای خود، گفت: در ابتدای این صحبتها لازم میدانم ضمن تبریک و تسلیت شهادت جمعی از فرماندهان، دانشمندان و مردم مظلوم کشور در حملات جنایتکارانه رژیم صهیونیستی بر موضع قاطع و پاسخ مقتدرانه جمهوری اسلامی ایران در دفاع از کیان و عزت ملت مباهات کنم که منجر به پیروزی بر رژیم صهیونیستی شد.
وی ادامه داد: امروز جهانیان دریافتند که چنین تهاجماتی نه تنها ملت ما را از مسیر حق منحرف نمیسازد بلکه بر اتحاد ما از پاسداری، استقلال و عزت کشور میافزاید. وظیفه خود میدانم از اهتمام هیات رئیسه مجلس و شما امنای ملت در برگزاری منظم جلسات مجلس در آن روزها و شرایط جنگ قدردانی کنم.
طحان نظیف ضمن قدردانی از رئیس قوه قضاییه برای اعتماد مجدد به خود برای حضور در شورای نگهبان، عنوان کرد: این اعتماد نه تنها نشانه حسن ظن وی به اینجانب است بلکه تائیدی بر عزم ارکان نظام به جوان گرایی و تخصص محوری و تحول خواهی محسوب میشود. از رئیس مجلس، هیات رئیسه و نمایندگان به منظور ارائه مطالب تشکر میکنم.
وی گفت: ۶ سال پیش در این صحن شما امنای ملت فرصت ارزشمندی را به من دادید تا به عنوان اولین عضو متولد پس از پیروزی انقلاب و یکی از جوانترین اعضای شورای نگهبان خدمتگزاری کنم. از روز انتخاب تاکنون همواره این امانت را مغتنم شمرده و تلاش کردهام با تمام توان صرفا در مدار شرع و قانون وظایف خود را انجام دهم.
کاندید حضور در شورای نگهبان تصریح کرد: در این ۶ سال همواره بر ارتباط موثر و منظم با مجلس شورای اسلامی و نمایندگان اهتمام داشتم. همواره با حضور فعال در کمیسیونهای تخصصی مشاور و کمک کار مجلس در تصویب بسیاری از قوانین بودهام، این گفت وگوی مستمر با نمایندگان منجر گردید تا بسیاری از ایرادات مصوبات در فرآیند بررسی برطرف شود. در سایه این تعامل نزدیک امروز نگرانیها از برگشت مصوبات توسط شورای نگهبان کاهش یافته چرا که نگاه مشترکی میان مجلس و شورا به الزامات شرعی و حقوقی قانونگذاری شکل گرفته است.
مولابیگی: مجلس به عنوان قوه عاقله کشور مظهر اراده مردم و مردم سالاری دینی است
غلامرضا مولابیگی در جریان بررسی کاندیدهای معرفی شده به مجلس از سوی رئیس قوه قضاییه به منظور انتخاب برای حضور در شورای نگهبان در تشریح سوابق و برنامههای خود، گفت: بر خود واجب میدانم از نمایندگان و هیات رئیسه که شجاعانه و مقتدرانه در ایام جنگ تحمیلی با استمرار جلسات مجلس و حضور در جلسات پیگیر تصویب قوانین کارآمد بوده و پاسخ قاطعی به دشمنان دادند قدردانی کنم.
وی در ادامه با قدردانی از رئیس قوه قضاییه بابت اعتماد مجددشان به اینجانب، اظهار داشت: نزدیک به ۲ دهه فعالیت در حوزه قضایی که عمده آن در موضوعات قضایی بوده، فعالیتهای پژوهشی، تالیف کتب مختلف، تدریس در دانشگاهها امروز بخشی از رزومه کاری اینجانب است. در ۴ سال گذشته از هیات رئیسه و نمایندگان همین مجلس رأی اعتماد گرفتم امیدوارم اگر صلاح باشد در این جایگاه باقی بمانم تا در خدمت رسانی نقش موثری داشته باشم.
وی ادامه داد: تلاش میکنم با توجه به شأن و جایگاه والای شورای نگهبان در ساختار سیاسی ضمن حفظ وحدت و استقلال تصمیم گیریها در موضوعات حقوقی و تنقیح قوانین بهترین رویکرد را در همکاری با مجلس داشته باشم همچنین با اعتقاد بر اینکه مجلس به عنوان قوه عاقله کشور مظهر اراده مردم و مردم سالاری دینی است دارای صلاحیت تنقیحی منحصر به فردی بوده، از طرفی قانون اساسی اجازه نداده کشور یک روز بدون مجلس باقی بماند که این گویای اهمیت قوه مقننه است لذا تخریب این جایگاه مغایر با قانون اساسی محسوب میشود.
مولابیگی با تاکید بر اینکه همکاری مجلس و شورای نگهبان موجب تصویب قوانین موثر خواهد بود، گفت: همکاری شورای نگهبان و مجلس عاملی بر کاهش هزینه قانونگذاری میشود و با انتخاب اینجانب در این جایگاه به این رویه ادامه خواهم داد؛ نظارت شورای نگهبان بر تنقیح قوانین و رسیدگی به دغدغههای نمایندگان را از وظایف خود دانسته و در این راستا تلاش میکنم که همیشه در دسترس باشم.
ملابیگی با اشاره به ۶ اصل قانون اساسی، تاکید کرد: حفظ حرمت افراد، اصل مستند بر شفاف بودن انتخابات، اصل حاکمیت قانون و عمل به مر قانون، رعایت حق استماع و حق اعتراض داوطلبان و رعایت حق الناس در رأی مردم و همچنین پاسخگو بودن به نامزدها و داوطلبان را از وظایف اصلی خود میدانم.
انتهای پیام/