شناسهٔ خبر: 73897672 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

سه عضو حقوقدان شورای نگهبان با رأی مجلس انتخاب شدند

تهران - ایرنا - نمایندگان مجلس شورای اسلامی، سه عضو حقوقدان شورای نگهبان را پس از بررسی برنامه‌ها و صلاحیت آنها انتخاب کردند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، در جلسه امروز چهارشنبه(۲۵ تیرماه)، صحن علنی مجلس شورای اسلامی، بررسی صلاحیت حقوقدانان پیشنهادی و معرفی شده از سوی شورای نگهبان به مجلس، در دستور کار نمایندگان قرار گرفت تا از بین «سید بهزاد پورسید»، «ذبیح الله خدائیان»، «هادی طحان نظیف»، «محمدرضا صارمی»، «غلام‌رضا مولابیگی» و «محمدرضا صابر»، سه نفر با رأی نمایندگان به عنوان عضو حقوقدان شورای نگهبان در دوره جدید انتخاب شوند.

پس از بیان سابقه و برنامه‌های این ۶ حقوقدان در صحن علنی مجلس، رأی گیری به صورت کاغذی انجام شد که بر اساس رأی نمایندگان مجلس، هادی طحان نظیف(۲۵۷ رأی)، غلام‌رضا مولابیگی(۲۲۶ رأی) و سید بهزاد پورسید(۱۷۸ رأی) از ۲۶۹ نماینده حاضر در مجلس را کسب و به عنوان سه عضو حقوقدان شورای نگهبان انتخاب شدند.

 


همکاری شورای نگهبان با مجلس موجب تصویب قوانین کارآمد برای رفع مشکلات مردم می‌شود

پیش از رأی گیری، سیدبهزاد پورسید در تشریح روزمه علمی و کاری خود، گفت: به لحاظ تحصیلات علمی فارغ التحصیل لیسانس و فوق لیسانس دانشگاه شهید بهشتی هستم، در دانشگاه حقوق ادامه تحصیل دادم و دارای مدرک دکترا هستم. به لحاظ سابقه کاری از سال ۱۳۷۳ در مرکز پژوهش‌های مجلس به عنوان مدیر کل پژوهشی مشغول به فعالیت بودم. در سال ۱۳۹۱ به عنوان قاضیِ در قوه قضائیه مشغول به فعالیت شدم. در پژوهشگاه‌های حقوقی نیز فعالیت داشته‌ام و به مدت سه سال با نظر دکتر قالیباف در معاونت قوانین فعالیت می‌کردم.

وی یادآور شد: در سال گذشته به قوه قضائیه بازگشته و ادامه فعالیت دادم و بییش از ۱۵ الی ۱۶ سال در مجلس و ۱۳ الی ۱۴ سال در قوه قضائیه حضور داشته‌ام.

پورسید با بیان اینکه شورای نگهبان نقش اساسی در رفع ایرادات قوانین مجلس شورای اسلامی دارد، اظهار کرد: انطباق مصوبات با قانون اساسی و شرع دارای حساسیت ویژه ای است، این جایگاه خطیری محسوب می شود، فعالیت در شورای نگهبان به صورت جمعی است و برنامه یک نفر اهمیت زیادی ندارد. اما به جهت اینکه اعتقاد دارم قانون اساسی شأن مجلس شورای اسلامی را بسیار بالا درنظر گرفته است و انحصار قانونگذاری برعهده مجلس شورای اسلامی است، ارتباط قوه مقننه با شورای نگهبان باید به صورت دوسویه باشد.

وی تاکید کرد: هرچه به ارتقاء مجلس توجه کنیم، ارکان نظام جمهوری اسلامی را تقویت خواهیم کرد. حضور در شورای نگهبان دارای اهمیت ویژه‌ای است، آشنایی با موازین و قوانین و نمایندگان می‌تواند کمک کننده رفع ابهامات مصوبات مجلس باشد.

این حقوقدان با بیان اینکه آنچه در نظام جمهوری اسلامی اهمیت دارد، همکاری سه قوه است که قطعا در تصویب قوانین موثر خواهد بود، گفت: بی تردید شورای نگهبان در قانون‌گذاری نقش موثری را خواهد داشت و همکاری شورای نگهبان با مجلس شورای اسلامی موجب تصویب قوانین کارآمد برای رفع مشکلات مردم خواهد شد.

حضور در شورای نگهبان نه یک موقعیت سیاسی بلکه امانتی الهی است

هادی طحان نظیف نیز در تشریح سوابق و برنامه‌های خود، گفت:  ۶ سال پیش در این صحن شما امنای ملت فرصت ارزشمندی را به من دادید تا به عنوان اولین عضو متولد پس از پیروزی انقلاب و یکی از جوان‌ترین اعضای شورای نگهبان خدمتگزاری کنم. از روز انتخاب تاکنون همواره این امانت را مغتنم شمرده و تلاش کرده‌ام با تمام توان صرفا در مدار شرع و قانون وظایف خود را انجام دهم.

وی با بیان اینکه در این ۶ سال همواره بر ارتباط موثر و منظم با مجلس شورای اسلامی و نمایندگان اهتمام داشتم، افزود: همواره با حضور فعال در کمیسیون‌های تخصصی، مشاور و کمک کار مجلس در تصویب بسیاری از قوانین بوده‌ام، این گفت‌وگوی مستمر با نمایندگان منجر شد تا بسیاری از ایرادات مصوبات در فرآیند بررسی برطرف شود. در سایه این تعامل نزدیک امروز نگرانی‌ها از برگشت مصوبات توسط شورای نگهبان کاهش یافته، چرا که نگاه مشترکی میان مجلس و شورا به الزامات شرعی و حقوقی قانونگذاری شکل گرفته است.

استاد دانشگاه تهران افزود: امیدوارم با اعتماد مجدد شما امکان ادامه مسیر طی شده هموار شود و بیش از گذشته به تحقق سیاست‌های قانونگذاری نزدیک شویم. همواره تلاش کرده‌ایم شأن بالای مجلس به فرموده امام خمینی (ره) حفظ شود. این احترام نه تعارفی سیاسی بلکه تعهدی عمیق برای من است.

طحان‌نظیف تاکید کرد: مقام معظم رهبری نیز در دیدار اخیر خود بر این شأن ویژه تاکید داشتند و این تقارن دیدگاه، برای اینجانب الهام بخش است. به عنوان سخنگوی شورای نگهبان جایگاه سخنگویی را محدود به بیان مواضع ندانستم بلکه آن را مسئولیتی برای پاسخگویی و اغنا افکار عمومی و ارتباط مستمر با رسانه‌ها دانسته‌ام.

 

وی یادآور شد: موضوعی که شما به عنوان رابط اصلی بین مردم و حاکمیت بر اهمیت آن واقف هستید و در جایگاه سخنگویی تلاش کرده‌ام ضمن تبیین مسائل از ورود به مجادلات بی ثمر اجتناب کنم و تمام تلاش خود را کرده‌ام در راستای حفظ منافع ملی گام بردارم، همواره در این ۴ سال که سخنگویی را برعهده داشتم پاسخگویی به مردم را وظیفه خود دانسته و در قالب ۱۲۹ گزارش به مردم و صفحات شخصی و صدها مصاحبه و حضور مکرر در جلسات دانشگاهی و غیر دانشگاهی مردم را در جریان امور قرار دادم.

این حقوقدان اضافه کرد: در این سال‌ها همواره در دسترس بوده‌ام و نماینده ای نیست که بگوید نتوانسته با من ارتباط برقرار کند، سعی کرده‌ام از ظرفیت گفت‌وگوی مستقیم بهره بگیرم تا ابهامات برطرف شود.

طحان نظیف گفت: در کنار امور مطرح شده فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی را نیز دنبال کرده‌ام، تخصص اینجانب در عرصه حقوق عمومی به عنوان مرتبط ترین دانش در حوزه قانونگذاری است و ده‌ها مقاله و کتاب در حوزه‌های مختلف حقوقی از جمله حقوق برنامه، بودجه، انتخابات و سیاست‌های کلی نظام تدوین کرده‌ام.

وی با بیان اینکه اعتقاد دارم نگاه تخصصی به وظایف شورای نگهبان نیازمند ارتباط با دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی است، اظهار کرد: تجربه همکاری من با مرکز پژوهش‌های مجلس من را  به این باور رسانده که کیفیت قانونگذاری زمانی ارتقا می‌یابد که بدنه کارشناسی ورودی و علمی بر روند تقنین داشته باشد.

استاد دانشگاه تهران تصریح کرد: با کمال صداقت می‌گویم حضور در شورای نگهبان را صرفا یک موقعیت سیاسی تلقی نکرده‌ام بلکه آن را امانتی الهی دانسته ام. خود را نه تنها عضوی از شورای نگهبان بلکه فرزند مجلس می‌دانم زیرا آغاز مسیر حرفه‌ای‌ام در هیات تطبیق مصوبات بوده است. چنانچه بار دیگر مورد اعتماد نمایندگان نائل شوم با تکیه بر تجربه گذشته و انگیزه مضاعف در مسیر پاسداری از شأن قانون اساسی و ارتقا جایگاه مجلس و شورای نگهبان به عنوان ارکان قوه مقننه نظام جمهوری اسلامی ایران بیش از گذشته کوشا خواهم بود.

تصویب قوانین جامع انتخابات می‌تواند خلاهای موجود را کاهش دهد

غلامرضا مولابیگی نیز در تشریح سوابق و برنامه‌های خود، گفت: نزدیک به ۲ دهه فعالیت در حوزه قضایی که عمده آن در موضوعات قضایی بوده، فعالیت‌های پژوهشی، تالیف کتب مختلف، تدریس در دانشگاه‌ها، بخشی از رزومه کاری اینجانب است. در ۴ سال گذشته از هیات رئیسه و نمایندگان همین مجلس رأی اعتماد گرفتم و امیدوارم اگر صلاح باشد در این جایگاه باقی بمانم تا در خدمت رسانی نقش موثری داشته باشم.

وی افزود: تلاش می‌کنم با توجه به شأن و جایگاه والای شورای نگهبان در ساختار سیاسی ضمن حفظ وحدت و استقلال تصمیم گیری‌ها در موضوعات حقوقی و تنقیح قوانین، بهترین رویکرد را در همکاری با مجلس داشته باشم.

این حقوقدان با یادآوری اینکه قانونگذاری در شأن مجلس شورای اسلامی است و رعایت حقوق آن از اولویت‌ها محسوب می شود، اظهار کرد: شورای نگهبان وظیفه نظارت بر مصوبات و قانونگذاری را دارد، این نظارت به منزله دخالت در قانونگذاری و تشخیص کارشناسی نمایندگان نیست.

مولابیگی تاکید کرد: حضور در کمیسیون‌ها در تحقق هم افزایی و ارائه نظارت شورای نگهبان، همچنین استناد به نظرات کارشناسی نمایندگان، انتقال آن‌ها به شورای نگهبان را مغتنم می‌شمارم و تلاش می‌کنم با عضویت در شورای نگهبان مطابق با این رویه عمل کرده و بر آن استوار بمانم.

 

وی با تاکید بر اینکه همکاری مجلس و شورای نگهبان موجب تصویب قوانین موثر خواهد بود، گفت: همکاری شورای نگهبان و مجلس عاملی بر کاهش هزینه قانونگذاری می‌شود و با اگر در این جایگاه باز قرار بگیریم، به این رویه ادامه خواهم داد. نظارت شورای نگهبان بر تنقیح قوانین و رسیدگی به دغدغه‌های نمایندگان را از وظایف خود دانسته و در این راستا تلاش می‌کنم که همیشه در دسترس باشم.

این حقوقدان با اشاره به ۶ اصل قانون اساسی، تاکید کرد: حفظ حرمت افراد، اصل مستند بر شفاف بودن انتخابات، اصل حاکمیت قانون و عمل به مُر قانون، رعایت حق استماع و حق اعتراض داوطلبان و رعایت حق الناس در رأی مردم و همچنین پاسخگو بودن به نامزدها و داوطلبان را از وظایف اصلی خود می‌دانم.

وی گفت: نظارت بر انتخابات عاملی بر تضمین انتخابات خواهد بود در همین راستا همکاری مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان موجب ارتقای لازم در قوانین خواهد بود، تصویب قوانین جامع انتخابات می‌تواند خلاهای موجود را کاهش دهد.