شناسهٔ خبر: 73888583 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: قدس آنلاین | لینک خبر

جابه‌جایی ۶هزار مددجو به مکان‌های امن در جنگ ۱۲روزه

رئیس سازمان بهزیستی با اشاره به اینکه ۶۲درصد مشاغل ایجادشده برای معلولان در حوزه خدمات است، گفت: در جریان جنگ ۱۲ روزه ۶هزار مددجو از مراکز به مکان‌های امن منتقل شدند.

صاحب‌خبر -

سید جواد حسینی، رئیس سازمان بهزیستی کشور، امروز، سه‌شنبه، در نشست خبری به‌مناسبت آغاز هفته بهزیستی با اشاره به تقارن این هفته با ماه محرم و جنگ تحمیلی ۱۲روزه اظهار کرد: ۲۵ تیر، آغاز هفته بهزیستی است؛ هفته‌ای که امسال با ماه محرم و همچنین جنگ تحمیلی ۱۲روزه هم‌زمان شده است.

وی افزود: این جنگ با دفاع مقدس مردم و نیروهای نظامی همراه شد و به صلح تحمیلی انجامید؛ شعار وفاق اجتماعی در این ۱۲ روز و پس از آن به‌خوبی تجلی یافت.

وی با بیان اینکه "در این مدت دو نوع فعالیت عمده توسط سازمان انجام شد."، گفت: نخست، حمایت از جامعه هدف بهزیستی بود؛ تنها در تهران ۳۰ هزار نفر از جامعه هدف به‌ صورت شبانه‌روزی نگهداری شدند تا از آسیب مصون بمانند.

وی ادامه داد: با بهره‌گیری از ظرفیت‌هایی مانند فرزندخواندگی، خانواده میزبان و طرح حامی، توانستیم ۶ هزار نفر از مددجویان را به نقاط امن منتقل کنیم؛ در تهران ۴۲ مرکز جابه‌جا شد، به‌عنوان مثال، حوالی شیرخوارگاه آمنه با ۶۰ کودک تنها نیم‌ساعت پس از انتقال، مورد اصابت قرار گرفت و آسیب دید.

حسینی با اشاره به تدارک اسکان اضطراری تصریح کرد: مرخصی کودکان و معلولان، جابه‌جایی مراکز و تأمین نان موردنیاز، بخشی از اقدامات ما بود. با همکاری ۲۵ مؤسسه خیریه، ۲۰ هزار اسکان اضطراری طراحی شد و خوشبختانه با تمهیدات انجام‌شده، خللی در خدمت‌رسانی ایجاد نشد.

وی گفت: در قصرشیرین نیز یکی از مراکز بهزیستی هدف اصابت موشک قرار گرفت که متأسفانه منجر به شهادت یک نفر شد.

حسینی با تأکید بر اینکه خدمات بهزیستی محدود به جامعه هدف نیست، خاطرنشان کرد: ما خدمات پیشگیری، مشاوره، غربالگری، ژنتیک و توانمندسازی را به کل جامعه ارائه می‌دهیم. سامانه ۱۴۸۰ به‌صورت شبانه‌روزی فعال شد و بیش از ۲۰ هزار تماس مرتبط با آثار جنگ و اضطراب پاسخ داده شد. همچنین سامانه ۱۲۳ خدمات محله‌محور مبتنی بر تاب‌آوری ارائه کرد و طرح «محله تاب‌آور» را طراحی کرده‌ایم.

وی با اشاره به برنامه‌های هفته بهزیستی افزود: «در این هفته، ۱۰ هزار و ۵۶۹ پروژه افتتاح می‌شود که ۷۷ درصد آن‌ها اشتغال‌زا، ۲۱ درصد مسکن و ۲ درصد پروژه‌های اجتماعی و توانبخشی است. ارزش ریالی این پروژه‌ها ۵۲ هزار میلیارد ریال برآورد شده است.»

رئیس سازمان بهزیستی گفت: بیشترین تعداد پروژه در استان‌های کرمان، لرستان، قزوین و کرمانشاه اجرا می‌شود و استان‌های مرکزی، خراسان رضوی، کردستان و کرمان بیشترین ارزش مالی پروژه‌ها را به خود اختصاص داده‌اند.

وی ادامه داد: نظام جامع برنامه‌ریزی را در سازمان طراحی کرده‌ایم و برنامه‌ها را با بازنگری در سیاست‌های دولت در حوزه رفاه اجتماعی، به‌روزرسانی کرده‌ایم. در زمان حاضر، یک برنامه راهبردی شامل ۲۳ راهبرد و ۱۱۴ فعالیت اجرایی داریم که ۹ محور آن به حوزه‌هایی مانند سلامت اجتماعی، استعدادیابی، توسعه اورژانس اجتماعی، گسترش مددکاری و حمایت از کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست اختصاص دارد.

حسینی درباره اعتبارات سازمان گفت: در دولت سیزدهم، شاخص بودجه‌ای سازمان نسبت به بودجه عمومی کشور به بالاترین سطح یعنی ۲.۴ درصد رسید که رشد ۵۶ درصدی را نشان می‌دهد.

وی اعلام کرد: برای نوسازی و تکمیل نیروی انسانی، ۲ هزار نیروی جدید جذب کرده‌ایم. آزمون استخدامی سهمیه سه ‌درصدی قانون اشتغال معلولان برگزار شد و در ۴۶ دستگاه اجرایی حدود ۵ هزار نفر از معلولان استخدام شدند.

رئیس سازمان بهزیستی تأکید کرد: ما توانستیم تعداد مستمری‌بگیران پشت‌ نوبت را که ۸۰ هزار نفر بودند، به صفر برسانیم و اکنون در تلاشیم با توانمندسازی مددجویان، از تعداد مستمری‌بگیران کاسته شود.

وی اضافه کرد: یارانه مستمری‌بگیران ۴۰ درصد و یارانه فرزندان شبه‌خانواده نیز ۸۰ درصد افزایش یافته است.

حسینی با بیان اینکه "نگاه ما به توانبخشی مبتنی بر استفاده از هنر است."، گفت: تاکنون ۱۶۱۰ مرکز توانبخشی به خانه و اتاق هنر مجهز شده است و ۶۰ هزار مددجو از این خدمات بهره‌مند شده‌اند، همچنین ۱۳۰ پایگاه هنری روستایی راه‌اندازی شده است و به‌زودی بزرگ‌ترین خانه هنر ویژه افراد دارای معلولیت در تهران افتتاح می‌شود.

وی افزود: کمک‌هزینه کاشت حلزون شنوایی برای ۳ هزار نفر در نظر گرفته شده است که نسبت به گذشته رشد ۲۰درصدی دارد، همچنین برای کاهش فشار روانی خانواده‌های دارای کودک اوتیسم، مراکزی ایجاد شده است تا امکان نگهداری موقت کودکان به‌مدت چند روز فراهم شود و والدین بتوانند به امور شخصی مانند سفر یا درمان خود بپردازند.

حسینی اظهار کرد: اهمیت اورژانس اجتماعی در جنگ ۱۲روزه کاملاً آشکار شد. تعداد واحدهای اورژانس از ۳۷۵ در سال ۱۴۰۳ به ۳۷۶ افزایش یافته است و در سال ۱۴۰۴ نیز ۲۹ واحد دیگر به آن اضافه خواهد شد. توسعه این واحدها اکنون محدود به مراکز استان‌ها نیست و ۳۷۵ شهرستان نیز دارای ساختار اداری اورژانس اجتماعی شده‌اند.

وی درباره اقدامات بهداشتی گفت: برای نخستین‌بار در کشور، غربالگری بیماری‌های شایع زنان سرپرست خانوار در ۷ استان آغاز شد و همه زنان سرپرست خانوار روستایی و عشایری تحت پوشش بیمه قرار گرفتند.

او اضافه کرد: سال گذشته ۱۴ هزار واحد مسکونی به معلولان اختصاص یافت و ۴۵ هزار و ۹۶۶ واحد دیگر در دست احداث است، در هفته بهزیستی جاری نیز ۱۹۴۲ واحد مسکونی به معلولان واگذار خواهد شد.

رئیس سازمان بهزیستی از راه‌اندازی صندوق حمایت از فرصت‌های شغلی افراد دارای معلولیت خبر داد و گفت: تاکنون ۲۰۰ هزار مددجو از طریق خدمات سازمان صاحب شغل شده‌اند که تنها در سال گذشته ۷۱ هزار فرصت شغلی ایجاد شده است.

وی در پایان اظهار داشت: ۱۲ درصد اشتغال ایجادشده در حوزه صنعت، ۲۵ درصد در کشاورزی و دامپروری، و ۶۲ درصد در بخش خدمات بوده است. سال گذشته با کمک مؤسسات خیریه، ۵ هزار میلیارد تومان جذب شد. اکنون ۱۱ هزار گروه اجتماعی فعال در کشور داریم و در جنگ ۱۲روزه نیز پویش «ایران همدل» را راه‌اندازی کردیم که در آن ۱۳ هزار پزشک، روان‌شناس و مددکار برای همکاری داوطلبانه اعلام آمادگی کردند.