به گزارش ایرنا، به نقل از اداره کل حفاظت محیطزیست استان، محسن کریمی روز سهشنبه با اعلام این خبر افزود: این گونه پرنده توسط «کیامرث مولوی» مشاهده و ثبت شد.
به گفته وی، حواصیل هندی از نظر اندازه و شکل ظاهری شباهت زیادی با گونه حواصیل زرد دارد و این پرنده بومی ایران بوده و جمعیت اندکی دارد که بیشتر در جنگلهای حرا و سواحل جنوبی کشور، بهویژه در حوزه دریای عمان زیست میکند.
وی گفت: مشاهده این گونه در تالاب بینالمللی گندمان نشاندهنده ظرفیت زیستگاهی این منطقه و گسترش دامنه پراکنش گونههای نادر در استان است.
کریمی افزود: با ثبت این مشاهده شمار پرندگان شناساییشده در استان چهارمحال و بختیاری به ۳۰۶ گونه پرنده رسیده است.
وی اظهار داشت: استمرار پایش تخصصی زیستگاههای حساس از جمله تالاب گندمان، ارتقاء شاخصهای تنوع زیستی و تعامل با جوامع محلی و کارشناسان نقش تعیینکنندهای در حفاظت از گونههای ارزشمند و تقویت ظرفیتهای زیستمحیطی استان دارد.
به گزارش ایرنا، تالاب گندمان با حدود یکهزار و ۷۰ هکتار وسعت در فاصله ۶۰ کیلومتری مرکز استان در شهرستان بروجن قرار دارد و با توجه به برنامه احیای این تالاب که در سالهای گذشته انجام شده است، اکنون به عنوان یک زیستگاه و مامن خوب برای پرندگان مهاجر است.
هماکنون تالاب چغاخور و گندمان به عنوان پناهگاه حیات وحش مطرح است که تالاب بینالمللی چغاخور در سال ۸۹ به ثبت جهانی رسید و در کنوانسیون رامسر ثبت شد. تالاب گندمان نیز امسال در برنامه ثبت جهانی قرار دارد که برای ثبت آن، فرمهای لازم به دبیرخانه جهانی کنوانسیون رامسر ارسال شد.
این تالاب مهمترین زیستگاه جانوری کشور برای اسکان دائم پرندگان بومی و تخمگذاری پرندگان مهاجر به شمار میرود که در دفتر بینالمللی تحقیقات پرندگان آبزی(لندن-۱۳۵۲) به ثبت رسیده است.
شهرستان بروجن در ۶۰ کیلومتری مرکز چهارمحال و بختیاری واقع است.