به گزارش خبرگزاری ایمنا، محمدعلی کاظمی امروز دوشنبه بیستسوم تیر در نشست کارگروه کاهش آلودگی هوا و مقابله با گردوغبار استان با اشاره به گسترش پدیده بیابانزایی به ویژه در مناطق غرب و جنوب اصفهان، اظهار کرد: اصفهان در اجرای طرحهای بیابانزدایی پیشرو است، اما بهرهمندی از ظرفیتهای مسئولیت اجتماعی به ویژه در حوزه معادن و صنایع، میتواند اثربخشی طرحها را افزایش دهد.
وی با بیان اینکه طی سالهای گذشته شهرستانهای شهرضا و گلپایگان در جنوب و شمال غرب اصفهان جزو مناطق بیابانی ثبت نشده بود، افزود: برای نمونه خشکی تالاب شور و شرایط اقلیمی در گلپایگان سبب ایجاد کانون گرد و غبار در مناطق این شهرستان شده، از اینرو ضرورت اجرای طرحهای بیابانزدایی امری ضروری است. البته به دلیل مجاورت با مناطق بیابانی و توسعه بیابانها بخشی از شهرضا نیز تحت تأثیر شنهای روان و گرد و غبار است.
مدیرکل منابع طبیعی استان اصفهان کانونهای گرد و غبار در استان را شامل دو دسته درون استانی و بین استانی دانست و گفت: در حال حاضر چهار استان هممرز با اصفهان با چالشهای مشابه روبهرو است.
کاظمی با اشاره به اینکه عملیات مقابله با بیابانزایی در حاشیه شهرها، روستاها، شهرکهای صنعتی، پادگانهای نظامی و جادههای اصلی معطوف است، گفت: تاکنون طرحهای مقابله با بیابانزایی از جمله اقدامات جنگلکاری و تثبیت خاک برای جلوگیری از حرکت شنهای روان در مسیرهای جاده اصفهان به خراسان جنوبی در مناطق نائین و خوروبیابانک با تمرکز بر شعاع پنج کیلومتری جادهها اجرایی شده است.
وی ادامه داد: براساس تحقیقات و مطالعات در مناطق شرق اصفهان به ویژه در دشت سگزی، اطراف شهرکهای صنعتی و فرودگاه، شنهای روان خسارات قابل توجهی به زیرساختها، جادهها و مناطق مسکونی وارد کرده است.
مدیرکل منابع طبیعی استان اصفهان با تاکید بر لزوم استفاده از ظرفیت مسئولیت اجتماعی معادن و صنایع در طرحهای مقابله با بیابانزایی عنوان کرد: برای مثال در بخش صنایع آلاینده، کورههای آجرپزی مستقر در اراضی ملی، پیشنهاد شد که تمدید اجاره یا انتقال سند واحدها مشروط به نوسازی یا انتقال به مکانهای مناسب اجرایی شود، چراکه چنین اقداماتی میتواند اثرات زیستمحیطی این صنایع را کاهش دهد.
کاظمی با اشاره به اینکه اراضی کشاورزی بایر و معادن متروکه گچ و خاک را جزو کانون گردوغبار در اطراف اصفهان خاطرنشان کرد: بر اساس مصوبات شورای برنامهریزی، معدنداران موظف به احیای مناطق استخراج شده هستند، از اینرو مذاکراتی با سازمان صنعت، معدن و تجارت انجام شد و بعضی معدنداران برای مشارکت در طرحهای احیای محیطزیست اعلام آمادگی کردند.