شناسهٔ خبر: 73864156 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

متخصص رادیوآنکولوژی:

تماس با بیماری که پرتودرمانی انجام داده کاملاً بی‌خطر است

یک متخصص رادیوآنکولوژی با بیان اینکه رادیوتراپی اشعه‌زا نیست، گفت: اینکه گفته می‌شود باید از بیمارانی که تحت درمان رادیوتراپی هستند فاصله گرفت، یک باور اشتباه و آسیب زننده است.

صاحب‌خبر -

دکتر ملیحه دیانی با بیان اینکه رادیوتراپی و پرتودرمانی یکی از روش‌های موثر و پیشرفته درمان سرطان است، گفت: در این روش با استفاده از اشعه‌های پرانرژی، سلول‌های سرطانی را هدف قرار می‌دهند تا رشد و تکثیر آن‌ها را متوقف کند یا باعث از بین رفتنشان شود.

وی افزود: در رادیوتراپی خارجی - که رایج‌ترین نوع آن است- اشعه از دستگاهی مخصوص به‌طور دقیق به ناحیه‌ تومور تابیده می‌شود. این درمان کاملاً برنامه‌ریزی‌شده و تحت کنترل است و فقط در زمان حضور بیمار در اتاق پرتودرمانی انجام می‌گیرد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه یکی از سوالات رایج و مهم این است که ملاقات با بیمار بعد از رادیوتراپی خطر دارد، اظهار کرد: ملاقات با بیمار پس از رادیوتراپی هیچ خطری ندارد. درمان رادیوتراپی به گونه‌ای طراحی شده که فقط هنگام تابش فعال است. یعنی وقتی جلسه درمان تمام می‌شود، بدن بیمار هیچ اشعه‌ای در خود نگه نمی‌دارد و اشعه‌ای از او خارج نمی‌شود. بنابراین بیمار بعد از جلسه درمان می‌تواند به خانه برگردد، کنار عزیزانش باشد، با دیگران غذا بخورد، کودکان را در آغوش بگیرد و زندگی روزمره‌اش را ادامه دهد.

وی با تاکید بر اینکه تماس با بیماری که پرتودرمانی انجام داده کاملاً ایمن و بی‌خطر است، افزود: متأسفانه برخی افراد ناآگاهانه فکر می‌کنند که بدن بیمار پس از درمان، «اشعه‌زا» است و باید از دیگران فاصله بگیرد که این فقط یک باور غلط و آسیب‌زننده است و می‌تواند باعث ترس بی‌مورد و تنهایی بیماران شود.

این متخصص رادیوآنکلوژی ادامه داد: رادیوتراپی اشعه‌زا نیست و بیماری که تحت رادوتراپی قرار گرفته اشعه ندارد و بودن کنار او هیچ مشکلی برای اطرافیان ایجاد نمی‌کند. حتی اگر روزانه جلسات پرتودرمانی انجام شود، باز هم بدن فرد، اشعه‌ای ذخیره نمی‌کند.

وی با بیان اینکه حمایت روحی خانواده و اطرافیان بیمار در کنار درمان انجام شده نقش بسیار مهمی در روند بهبودی این بیماران دارد، گفت: این بیماران به حمایت اطرافیانشان نیاز دارند و نباید بخاطر برخی باورهای غلط از آنها فاصله گرفت.

دیانی در ادامه به بیمارانی که تحت درمان رادیوتراپی قرار می‌گیرند توصیه کرد: رعایت تغذیه سالم، مصرف آب کافی و استراحت منظم و توجه به توصیه‌های پزشک درمانگر حین درمان بسیار مهم است. خستگی خفیف یا حساسیت پوستی ممکن است در طول درمان تجربه شود، اما این عوارض موقتی و قابل کنترل است.

انتهای پیام