شناسهٔ خبر: 73856990 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

مدیر منطقه ۳ اصفهان مطرح کرد

اتصال گذر کمرزرین به میدان امام علی(ع) در انتظار مجوز نهایی میراث

مدیر منطقه ۳ شهرداری اصفهان با اشاره به جزئیات پروژه گذر کمر زرین و روند اجرایی آن گفت:در صورتی که اداره‌کل میراث فرهنگی استان اصفهان مجوز ادامه عملیات عمرانی گذر کمرزرین را صادر کند، آمادگی کامل داریم در سریع‌ترین زمان ممکن این پروژه را به طرح‌های قبلی متصل و مسیر عبور و مرور مردم را بازگشایی کنیم.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا، روح‌الله ابوطالبی امروز _یکشنبه بیست‌ودوم تیر_ در جریان بازدید اعضای کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان از گذر کمر زرین با بیان اینکه سایت گذر کمر زرین از سال گذشته وارد فاز اجرایی شد، اظهار کرد: در این مدت، پس از دریافت مجوزهای قانونی لازم از مراجع ذی‌ربط، این سایت به‌عنوان یک سایت موزه تعریف شد و تمام هزینه‌های مربوط به اجرای سایت موزه، کاوش‌های باستان‌شناسی و اقدامات فنی و اجرایی مرتبط با این پروژه، به‌طور کامل از سوی مدیریت شهری و شهرداری اصفهان تأمین و پرداخت شده است.

وی افزود: پس از تکمیل مراحل نخست این پروژه، با هدف اتصال این گذر به پارکینگ جلوخان و میدان امام علی (ع) که از جمله بخش‌های اولیه طرح‌های قدیمی این میدان تاریخی به‌شمار می‌رفت، هماهنگی‌های لازم با اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اصفهان صورت گرفت.

مدیر منطقه ۳ شهرداری اصفهان تاکید کرد: کاوش‌های باستان‌شناسی متعددی در این محدوده انجام شد که طی آن، حفاری‌هایی تا عمق حدود چهار تا پنج متری سطح زمین انجام گرفت و کارشناسان میراث اعلام کردند در این عمق‌ها آثاری مشاهده نشده است، بنابراین مجوز ادامه کار صادر شد.

ابوطالبی گفت: پس از صدور مجوز، قرارداد لازم با پیمانکار مربوطه منعقد و عملیات عمرانی آغاز شد، البته در مجوز اداره کل میراث فرهنگی تصریح شده بود که عملیات اجرایی باید با استفاده از ابزارهای سبک و به‌صورت دستی انجام شود.

وی ادامه داد: در آغاز اجرای پروژه نیز ماشین‌آلات عمرانی سنگین با نظارت مستقیم باستان‌شناسان معرفی‌شده از سوی میراث، وارد پروژه شد؛ چهار باستان‌شناس از زیرمجموعه اداره‌کل میراث به‌طور رسمی معرفی و قرارداد همکاری با آن‌ها منعقد شد و این افراد به‌صورت مستمر و روزانه در محل پروژه حضور داشتند.

مدیر منطقه ۳ شهرداری اصفهان خاطرنشان کرد: روزهای ابتدایی بخشی از عملیات با استفاده از ماشین‌آلات سنگین انجام شد، اما پس از آن براساس نظر باستان‌شناسان، تصمیم بر این شد که ادامه کار به‌صورت دستی انجام گیرد.

ابوطالبی گفت: این تغییر در شیوه اجرا موجب بروز وقفه‌هایی در روند انجام پروژه شد و به‌دنبال آن، مشکلات متعددی برای شهروندان و ساکنان این محدوده به‌وجود آمد، چراکه عبور و مرور مردم در این گذر طی سال‌های گذشته به‌شدت با محدودیت روبه‌رو شده است.

وی با اشاره به تجربه موفق قبلی در پروژه مشابه در همان محدوده عنوان کرد: در سایت قبلی نیز که با مشکلات مشابهی روبه‌رو بود، با ورود دادستان و صدور دستورات لازم، روند اجرا سرعت گرفت و بخشی از پروژه با سرعت به سرانجام رسید؛ اگر ورود و پیگیری‌های دادستان در آن مقطع نبود، بعید بود که آن قسمت نیز در همان زمان کوتاه تکمیل شود.

مدیر منطقه ۳ شهرداری اصفهان تاکید کرد: پس از دستوراتی که دادستان خطاب به مدیرکل میراث فرهنگی و شهردار اصفهان صادر کرد، عملیات اجرایی در آن محدوده به‌طور کامل انجام شد و هم‌اکنون نیز پروژه رو به پایان است.

ابوطالبی گفت: پروژه فعلی نیز در ادامه همان مسیر تعریف شده و هدف اصلی آن، اتصال مستقیم گذر به میدان امام علی (ع) است؛ در حال حاضر در بخش‌هایی از سایت، خاک‌برداری به‌صورت مکانیکی انجام شده که عملیات عمرانی در حال پیشروی است.

وی اضافه کرد: پس از آغاز کار، بار دیگر از سوی میراث اعلام شد که احتمال وجود آثار تاریخی در لایه‌های پایین‌تر وجود دارد؛ در پاسخ به این نگرانی اعلام کردیم باستان‌شناسان میراث که به‌صورت تمام‌وقت در محل حاضر هستند، در صورت مشاهده هرگونه آثار تاریخی، می‌توانند بلافاصله دستور توقف عملیات را صادر کنند تا ادامه فعالیت‌ها به‌صورت دستی و تحت نظارت کامل انجام گیرد.

مدیر منطقه ۳ شهرداری اصفهان خاطرنشان کرد: ظاهراً باستان‌شناسان حاضر در محل، صورت‌جلسه‌ای را با پیمانکار پروژه تنظیم کرده‌اند که بر اساس آن، مقرر شد کار به‌صورت دستی ادامه یابد، اما در عین حال تاکید شد که ادامه کار نیازمند دریافت مجوز جدید از وزارت میراث فرهنگی در تهران است و به‌همین دلیل، پروژه متوقف شد.

ابوطالبی گفت: بر اساس بررسی‌های میدانی و داده‌های موجود، در عمق‌های یک تا دو متری از سطح زمین، هیچ‌گونه آثار تاریخی قابل شناسایی و مستندی وجود ندارد و مشاهدات عینی نشان می‌دهد که این منطقه در سال‌های گذشته (حدود دو دهه قبل) به‌طور کامل دچار تغییر شده و ساختار اصلی آن از بین رفته است؛ به‌نظر می‌رسد در گذشته خانه‌های قدیمی در این محدوده تخریب و زیر و رو شده و آثار ارزشمندی در لایه‌های زیرین باقی نمانده است.

وی ابراز امیدواری کرد: در صورتی که اداره‌کل میراث فرهنگی استان اصفهان مجوز ادامه عملیات عمرانی گذر کمرزرین را صادر کند، آمادگی کامل داریم که در سریع‌ترین زمان ممکن، این پروژه را به طرح‌های قبلی متصل و مسیر عبور و مرور مردم را به‌طور کامل بازگشایی کنیم.

مدیر منطقه ۳ شهرداری اصفهان تصریح کرد: در حال حاضر منتظر صدور مجوز نهایی از سوی اداره کل میراث فرهنگی هستیم و امیدواریم با موافقت این نهاد، بتوانیم روند پیشرفت پروژه را از سر بگیریم.