شناسهٔ خبر: 73855703 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

تبریک استاد دانشگاه میشیگان برای ثبت جهانی غارهای پارینه‌سنگی خرم‌آباد

خرم‌آباد - ایرنا - پروفسور جان اسپت، استاد دانشگاه میشیگان آمریکا، انسان‌شناس برجسته و کاوشگر غار کُنجی خرم‌آباد، ثبت جهانی غارهای پارینه‌سنگی دره خرم‌آباد در فهرست میراث جهانی یونسکو را اتفاقی شگفت‌انگیز و غرورآفرین خواند و با تبریک این مهم از نقش کاوش‌های خود در این موفقیت ابراز خرسندی کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش روز یکشنبه ایرنا از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان، پس از ثبت مجموعه غارهای پارینه‌سنگی دره خرم‌آباد در فهرست میراث جهانی یونسکو، پروفسور جان اسپت، استاد بازنشسته انسان‌شناسی دانشگاه میشیگان، با ابراز خوشحالی از این رویداد، آن را گامی بزرگ در شناخت و پاسداشت میراث کهن بشری دانست.

وی با اشاره به کاوش‌های باستان‌شناسی خود از غار کنجی خرم آباد در سال ۱۹۶۹، تاکید کرد: یافته‌های به‌دست‌آمده از این غار، مدارک ارزشمندی از دوره پارینه‌سنگی میانه، تدفین‌های دوره مس‌سنگی و آثار عصر مفرغ را در اختیار پژوهشگران قرار داده است.

وی گفت: برای من افتخار بزرگی است که تحقیقات ما در غار کنجی، بخشی از روندی بوده که در نهایت به ثبت جهانی این مجموعه انجامیده و اینکه این غار اکنون به عنوان بخشی از نخستین مجموعه پارینه‌سنگی ایران به رسمیت شناخته شده، مایه غرور است.

تبریک استاد دانشگاه میشیگان برای ثبت جهانی غارهای پارینه‌سنگی خرم‌آباد

وی با یادآوری خاطرات خود از دره خرم‌آباد، اظهار داشت: این رویداد مهم، خاطرات ارزشمند من از دره باشکوه خرم‌آباد و مهمان‌نوازی بی‌نظیر مردم لر را که بیش از ۵۰ سال پیش از ما استقبال کردند زنده می‌کند.

پروفسور اسپت که کاوش غار کنجی را در چارچوب رساله دکتری خود انجام داده بود، تاکنون چندین مقاله علمی درباره یافته‌های این غار منتشر کرده است همچنین پژوهش‌های او، هم به بقایای دوره پارینه‌سنگی میانه و هم به تدفین‌های دوره‌های بعدی می‌پردازد.

او همچنین آثار متعددی در زمینه تکامل رژیم غذایی، راهبردهای معیشتی و فناوری‌های فرآوری غذا در جوامع شکارگر-گردآورنده کهن و معاصر منتشر کرده است و از چهره‌های شناخته‌شده در حوزه انسان‌شناسی زیستی و باستان‌شناسی پیشاتاریخ به شمار می‌رود.

۲۰ تیرماه جاری با ثبت جهانی مکان‌های پیش از تاریخ دره خرم‌آباد از جمله پنج غار باستانی و یک پناهگاه صخره ای در چهل‌وهفتمین اجلاس کمیته میراث جهانی یونسکو به میزبانی پاریس موافقت شد.