شناسهٔ خبر: 73523998 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

ایرنا در گزارشی بررسی کرد:

تنور داغ نانوایی‌های قزوین/ مدیریت هوشمندانه استان در شرایط بحران

قزوین - ایرنا - افزایش چشمگیر حضور مسافران در قزوین و صف‌های طولانی نانوایی‌ها طی روزهای گذشته، در یک اقدام هوشمندانه و با تدابیر سریع و موثر مدیریت استان در نهایت به آرامش در بازار نان منجر شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا، حمله 10 روز پیش رژیم غاصب صهیونیستی به کشورمان و موج سفر گسترده مردم به برخی از استان‌ها، از جمله قزوین برای مدت کوتاه تا ۲ تا سه روز موجب صف‌های طولانی مقابل نانوایی‌ها شد، تا جایی که بسیاری از خانواده‌ها به‌ دلیل میزبانی از بستگان و آشنایان، نیاز بیشتری به نان داشتند و این مساله فشار مضاعفی بر شبکه نانوایی‌های این استان وارد کرد.

با این حال، آنچه در قزوین اتفاق افتاد، نمونه‌ای موفق از مدیریت هماهنگ و آینده‌نگر در حوزه تامین مایحتاج عمومی بود، تا جایی که مسوولان ارشد استان، با تشکیل نشست‌های فوری ستاد تنظیم بازار و اتخاذ تصمیمات عملیاتی، از وضعیت پیش آمده جلوگیری کرده و زمینه آرام‌سازی بازار را فراهم کردند.

محمد نوذری، استاندار قزوین در نشست ستاد تنظیم بازار استان قزوین، با اشاره به اهمیت موضوع نان، اظهار کرده بود: تامین نان یکی از اولویت‌های اصلی دولت است، بر همین اساس فرمانداران باید برروی این مساله تمرکز ویژه داشته باشند تا بتوانیم به نحو مطلوب آن را مدیریت کنیم.

وی تصریح کرد: مردم باید در آرامش زندگی کنند و ما وظیفه داریم که در حوزه‌های تامین کالاهای اساسی، به ویژه نان از مدیریت هوشمند و یکپارچه با هدف تسهیل خدمات استفاده کنیم.

استاندار قزوین خاطرنشان کرد که آرد باید به نانوایانی تخصیص داده شود که فعال هستند، ما بایستی نظارت بر کیفیت و تعداد پخت نان را با دقت بیشتری پیگیری کنیم تا رضایت عمومی در این حوزه حفظ شود.

تنور داغ نانوایی‌های قزوین/ مدیریت هوشمندانه استان در شرایط بحران

روایت سه نانوا از ثبات بازار نان در قزوین

اکبر باجلان، نانوای لواش‌پز در محله جانبازان قزوین در این رابطه یادآور شد: هم اکنون خوشبختانه هیچ مشکلی در تامین نان در قزوین وجود ندارد و از زمانی که ساعت کاری نانوایی‌ها افزایش پیدا کرد، توانسته‌ایم پاسخگوی حجم بیشتری از مشتریان خود باشیم.

وی ادامه داد: هم اکنون آرد به‌ موقع به دسنمان می‌رسد و صف‌ها نیز به روال طبیعی گذشته خود بازگشته، مردم نیز با آرامش نان مورد نیاز خود را می‌خرند و شرایط مثل روزهای قبل از بحران شده است.

محمد دودانگه، سنگک‌پز شهر اقبالیه نیز می‌گوید: با مدیریت دقیق و نظمی که در توزیع آرد برقرار شده، همه نانوایان شرایط خوبی پیدا کرده‌اند، چون تولید نان سنگک به اندازه نیاز مردم انجام می‌شود و مواد اولیه نیز سر موقع به دستمان می‌رسد.

وی با بیان اینکه مشتری‌ها رضایت دارند و صف‌ها نیز کوتاه شده، تاکید کرد: اقدامات صورت گرفته طی روزهای گذشته بیانگر آن است که تدابیر اندیشیده شده موثر بوده و فقط امیدوارم مشکل سامانه اینترنتی هم زودتر حل شود تا کارهای بانکی نیز راحت‌تر صورت پذیرد.

سعید مافی، متصدی نان بربری در محله غیاث آباد قزوین نیز گفت: هفته گذشته با کمک اتحادیه و افزایش سهمیه آرد، توانستیم تولید را بالا ببریم و هم اکنون نیز بدون مشکل خاصی کار می‌کنیم، همچنین میزان پخت نان بربری به‌ خوبی پاسخگوی تقاضا بوده و حتی در ساعات شلوغ هم، دیگر صف طولانی دیده نمی‌شود.

مافی ادامه داد: کیفیت نان بربری را نیز افزایش داده‌ایم و این مطالبه که نان بربری کیفیت ندارد، در بین نانوایی‌ها دیده نمی‌شود.

تنور داغ نانوایی‌های قزوین/ مدیریت هوشمندانه استان در شرایط بحران

۷۰ واحد نانوایی قزوین 2 شیفته شدند/افزایش سهمیه آرد برای ۱۱۳ نانوایی

عباس بهرامی، رییس اتحادیه نانوایان قزوین نیز در این رابطه به خبرنگار ایرنا گفت: هم اکنون از بین ۷۶۰ واحد نانوایی فعال در سطح استان، ساعت کاری ۷۰ واحد نانوایی لواش افزایش یافته و این واحدها علاوه بر صبح، در نوبت عصر، از ساعت ۱۶ تا ۲۰ نیز فعال هستند تا نان مورد نیاز مردم را تامین کنند.

وی افزود: در سایر واحدهای نانوایی نیز، ۱۱۳ واحد از جمله سنگک و بربری، سهمیه آردشان را افزایش داده‌ایم و روزانه تا پنج کیسه آرد بیشتر برای تامین تقاضا، دریافت می‌کنند.

بهرامی همچنین با اشاره به تصمیمات ساختاری در حوزه نان روستاها، اظهار کرد: مدیریت آرد روستایی براساس تصمیمات ستاد تنظیم بازار استان به بخشداران سپرده شده تا متناسب با شرایط محلی تصمیم‌گیری کنند.

وی با تاکید بر اینکه صف‌ نانوایی‌ها ها به وضعیت عادی خود بازگشته‌، تصریح کرد: حجم سفر در پی حوادث به وقوع پیوسته و حمله رژیم صهیونیستی به خاک کشورمان طی روزهای گذشته باعث افزایش حدود 300 هزار جمعیت در این استان شده و همین مساله در روزهای نخست باعث افزایش مشتری در نانوایی های این استان شده بود تا جای که هر فرد روزانه به طور متوسط 20 تا 30 عدد نان لواش خریداری می‌کرد.

بهرامی: افزایش مهمانان استان به میزان حدود ۳۰۰ هزار نفر طی یک هفته اخیر، عامل اصلی شلوغی نانوایی‌ها بود.

برهمین اساس و در ادامه روند تثبیت بازار، رییس اتحادیه نانوایان استان از آمادگی کامل برای راه‌اندازی نانوایی‌های سیار در استان خبر داد و خاطرنشان کرد: یک دستگاه نانوایی سیار آماده‌سازی شده تا در صورت نیاز، در هر نقطه از شهر نان اقدام به عرضه نان کند.

وی به برخی مشکلات فنی نیز اشاره کرد و یادآور شد: قطع ارتباط بانک سپه و سامانه آرد که تحت وب است، باعث شد تا نانوایان در تسویه حساب با مشکل روبرو شوند و بخشی از هزینه‌های کارگری و بیمه را از جیب بپردازند که انتظار می‌رود وزارت ارتباطات در این زمینه برنامه‌ریزی‌های لازم را به عمل آورد.

تنور داغ نانوایی‌های قزوین/ مدیریت هوشمندانه استان در شرایط بحران

مصطفی طاهرخانی، سرپرست دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری قزوین نیز در این رابطه، اظهار کرد: میزان سهمیه آرد در هر شهرستان استان طی هفته‌ گذشته نشان داد که کدام نانوایی‌ها فعال می باشند و کدام نیز غیرفعال هستند.

وی اضافه کرد: شهرستان آبیک چهار درصد، آوج هشت، البرز ۲ و تاکستان نیز یک درصد افزایش سهمیه آرد داشتند و هماهنگی‌های لازم به عمل آمد تا ما بتوانیم براساس جمعیت مناطق مختلف استان، نان مورد نیاز را تولید و به دست مشتریان برسانیم.

طاهرخانی در خصوص تخصیص آرد روستایی نیز یادآور شد: شهرستان قزوین با ۳۴ درصد، بویین زهرا ۲۰، تاکستان ۱۸، آوج ۱۰، البرز ۶ و آبیک ۹ درصد جمعیت روستایی استان قزوین را در اختیار دارند که بایستی براساس جمعیت مستقر در مناطق خود، آرد تحویل بگیرند.

نیم نگاه:

بازگشت آرامش به بازار نان استان قزوین در شرایط خاص امنیتی و اجتماعی اخیر، نتیجه هماهنگی بی‌درنگ میان مدیریت اجرایی استان، اتحادیه‌های صنفی و نهادهای تصمیم‌گیر بود، این تجربه نشان داد که در سایه برنامه‌ریزی هدفمند و مشارکت فعال بخش خصوصی، می‌توان حتی در اوج التهاب، ثبات و اطمینان را به جامعه بازگرداند.