به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از نمناک، معمولا غذاهای ساده به دلیل ماهیت ساده بودنی که دارند مورد علاقه اکثرا مجردها و خانمهای شاغل میباشد. کوکو سیب زمینی جزو آن دسته از غذاهای پرطرفدار میان کودکان میباشد، زیرا طعم ترد و دلچسبی دارد. شما میتوانید کوکو را مانند ساندویچ سرو کنید تا کودکانتان بیشتر لذت ببرند.
مواد مورد نیاز برای درست کردن کوکو سیب زمینی خوشمزه
سیب زمینی | 5 عدد |
تخم مرغ | 3 عدد |
بکینگ پودر |
1 قاشق مرباخوری |
نمک و فلفل | به مقدار کافی |
زردچوبه | 1 قاشق غذاخوری |
روغن | به میزان لازم |
طرز درست کردن کوکو سیب زمینی
مرحله اول :آمادهسازی مواد اولیه
در این مرحله از آموزش کوکو سیب زمینی ابتدا باید سیب زمینی را بپزید سپس پوست گرفته و با کمک رنده ریز رنده کنید.
سپس تخم مرغها را روی مواد سیب زمینی شکسته و ادویهها که شامل (کمی نمک و فلفل و بکینگ پودر) میشود را داخل ظرف حاوی سیب زمینی بریزید و بعد شروع به هم زدن کنید تا مواد یکدست شود.
مرحله دوم:سرخ کردن مواد کوکو سیب زمینی
در تابه به مقدار نیاز برای سرخ شدن مواد روغن بریزید و صبر کنید تا روغن گرم شود.
پس از گرم شدن روغن قالب را در تابه قرار دهید حدود یک قاشق پر از مواد را درون قالب بریزید و با کمک گرفتن از پشت قاشق مایه را درون قالب صاف کنید. اگر نمیخواهید که کوکو را در قالب تهیه کنید میتوانید مواد را به طور کامل کف تابه پخش کنید و با پشت قاشق روی آن را صاف کنید.
مرحله سوم:برش و برگرداندن کوکوها
در تابه را بگذارید و اجازه دهید تا کوکوها با حرارت خیلی کم به پخت برسند بعد از بسته شدن کوکو آنها را برگردانید تا طرف دیگرش نیز سرخ شود. اگر از قالب استفاده نکردید، کوکو را در تابه باید به شکل بعلاوه ببرید و بعد با دو چنگال قطعات کوکو را برگردانید و باز هر قطعه را دو نیم کنید در این صورت هشت قطعه کوکو خواهید داشت برگردانید و بگذارید تا دو طرف کوکو سرخ شود.
مرحله نهایی:سرو کوکو سیب زمینی
بعد در ظرف مناسبی قطعات کوکو را بچینید و اطراف آن را با حلقههای گوجه فرنگی، فلفل دلمهای و لیمو تزیین کنید.
نکته پخت
دو طعم شیرین و شور برای پخت این غذا انتخاب میشود به طوری که برخی به نوع تهیه شده با سیب زمینی پخته شده شهد و برخی به نوع تهیه شده با سیب زمینی خام نمک میزنند.
معمولا کوکوهایی که با سیب زمینی پخته تهیه میشود، با موادی مانند هل، دارچین و مغز گردو یا گوشت چرخ کرده یا حتی قارچ سرخ شده هم پر میکنند.
در زیر نکات ریز تهیه کوکوها و رمز و راز و فوت و فن تهیه آن تعریف شده و همچنین طرز تهیه انواع کوکوی سیب زمینی لینک داده شده است.
نکات پخت کوکو سیب زمینی به سبک اصفهانیها
اصفهانیها به این غذا کوکو قندی میگویند و روی آن شهد میریزند برای آمادهسازی و پخت این غذا باید نکتههایی را در نظر گرفت که به ترتیب عبارتند از:
اگر کوکو را با سیب زمینی خام تهیه میکنید، میتوانید به آن مرغ پخته ریش ریش شده یا سبزیهای معطر اضافه کنید، اما افزودن این مواد به مایه کوکو تهیه شده با سیب زمینی پخته توصیه نمیشود.
خیلی وقتها کوکو پس از پخت ترک برمیدارد و در هنگام جابجا کردن میشکند. علت این اتفاق مقدار کم تخم مرغ است، اما باید مراقب باشید بیش از اندازه هم تخم مرغ استفاده نکنید، زیرا در این صورت، بافت کوکو از میان میرود و شکل اسفنجی و کف آلود پیدا میکند.
خیلیها به کوکو سیب زمینی، پیاز خام میزنند. پیشنهاد میکنم در هنگام افزودن این سبزی، آب آن را بگیرید، زیرا باعث شل شدن کوکو و از بین رفتن بافت منسجم آن میشود. به علاوه، در مصرف پیاز نیز زیاده روی نکنید، زیرا باعث وارفتن کوکو میشود.
ضخامت مناسبی که برای این کوکو توصیه میشود، بین ۵/۰ تا ۲ سانتیمتر است که بر حسب ذائقه میتوانید آن را تغییر دهید. فراموش نکنید ضخامت زیاد، باعث نپختن کوکو و نازک بودن بیش از حد، باعث خشکی و حتی سوختن آن میشود.
به غیر از نعناع یا گشنیزی که در دستور پخت این غذا وجود دارد، شما میتوانید از نعناع تازه به تنهایی یا ریحان تازه و حتی آویشن خشک استفاده کنید. به این ترتیب طعم کوکو منحصربهفرد خواهد شد.
اگر مایه کوکو بر اثر افزودن تخم مرغها یا پیاز شل شد، بهتر است به آن کمی آرد سیب زمینی به آن اضافه کنید تا قوام لازم را پیدا کند.
ادویه مناسبی که برای پخت این غذا نباید فراموش کرد، در کوکوی شیرین فقط زعفران و در کوکو نمک دار زعفران و زردچوبه است.
نکات تکمیلی در مورد کوکو سیب زمینی
.و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۱ ساعت میباشد.
.کوکو سیب زمینی را میتوانید در وعده نهار - شام - پیش غذا - سرو کنید.
.همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد.
.توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۴ نفر مناسب میباشد.