شناسهٔ خبر: 73230150 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

لزوم بهره‌گیری از رسانه ملی برای بیان روایت‌های صحیح هسته‌ای

معاون رییس‌جمهور گفت: بهره‌گیری از رسانه ملی برای بیان روایت‌های صحیح هسته‌ای امری ضروری است و اگر این مهم به‌درستی محقق شود می‌توانیم با روایتگری‌های ظالمانه و تهاجم‌های سنگینی که علیه کشور وجود دارد به شکل جدی مقابله کنیم.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صداوسیما ؛ محمد اسلامی، معاون رییس‌جمهور و رییس سازمان انرژی اتمی در نشست صمیمانه با مدیران و برنامه‌سازان شبکه یک سیما ضمن قدردانی از زحمات برنامه‌سازان این شبکه گفت: شبکه یک، شبکه ملی است و برنامه‌سازان و مدیران آن باید در ساخت برنامه‌های حرفه‌ای و تاثیرگذار، پیشتاز باشند.

معاون رییس جمهور درنشست صمیمانه با جمعی از مدیران و برنامه‌سازان شبکه یک تصریح کرد: در سال‌های اخیر همواره سعی کرده‌ایم که دانش و فناوری هسته‌ای را از مرز تحقیقاتی عبور داده و به سمت صنعتی شدن و تجاری‌سازی سوق دهیم. اکنون شاهدیم که بسیاری از ایده‌ها از فاز تحقیقاتی عبور کرده و به عنوان دستاورد وارد مرحله صنعتی شده‌اند و توانسته‌ایم آن‌ها را گسترش دهیم.

اسلامی درباره پیش‌نیازهای باورپذیر شدن یک روایت توضیح داد: ایده‌ها و تحقیقات پس از ورود به فاز صنعتی باید استقرار یابند، عملکرد داشته باشند، تثبیت شوند و عملکرد تثبیت شده را می‌توان روایت کرد که این روایت در معنای حقیقی کلمه باورپذیر خواهد بود.

وی ادامه داد: در صنعت هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران انرژی فراوانی صرف شد تا بتوانیم سازمان انرژی اتمی ایران را در این مسیر قرار دهیم و اکنون به لطف الهی به جایگاه کنونی دست یافته‌ایم.

رییس سازمان انرژی اتمی ایران خاطرنشان کرد: نکته مهم این است که بر روی نخبگان کشور و نیز کسانی که از پایگاه اجتماعی برخوردارند، دارای قدرت ایجاد ظرفیت هستند و کنشگران موثر محسوب می‌شوند؛ بتوانیم تاثیر بگذاریم. این کار در سازمان انرژی اتمی ایران آغاز شده و این مسیر ادامه می‌یابد.

اسلامی با تاکید بر لزوم بهره‌گیری از رسانه ملی برای بیان روایت‌های صحیح هسته‌ای خطاب به مدیران و برنامه‌سازان شبکه یک سیما گفت: بازدید شما عزیزان از نمایشگاه آخرین دستاوردهای صنعت هسته‌ای و بخش‌های مختلف سازمان انرژی اتمی ایران را باید نقطه عطفی در بحث ارتباط با رسانه‌ها دانست؛ از این پس می‌توانیم این تعادل را ایجاد کنیم که هم از نگاه مردم به عنوان دریافت‌کننده خدمات فناورانه و هم از دیدگاه فعالان این حوزه و هم از نگاه صنعت هسته‌ای بتوانیم با روایتگری‌های ظالمانه و تهاجم‌های سنگینی که علیه کشور وجود دارد به شکل جدی مقابله کنیم.

اسلامی عنوان کرد: مهم است که اولویت‌ها را درست انتخاب کرده و به تناسب در مسیر توسعه حرکت کنیم.

معاون رییس‌جمهور تاکید کرد: موضوع انتخاب اولویت‌ها در صنعت هسته‌ای باید عاقلانه و مدبرانه مدیریت شود.

وی افزود: در فضای کنونی به لحاظ سیاسی شاهد بحث و مذاکرات با آمریکایی‌ها و نیز فشارهای آن‌ها هستیم. همچنین شاهد فعالیت‌های روانی و رسانه‌ای با هدف جنجال‌آفرینی هستیم. نباید اجازه دهیم این‌گونه تهاجم‌ها و اقدامات رسانه‌ای بر روی اذهان عمومی و مردم کشور تاثیر بگذارد. در شرایط عادی باید به‌صورت تعریف شده و سازمان یافته، موارد را دنبال و با آنها مقابله کنیم.

وی با تاکید بر لزوم تبیین اقدامات در زمینه ارایه روایت‌های صحیح از فعالیت‌های فناورانه هسته‌ای اظهار کرد: باید سرفصل‌های گوناگون فناوری هسته‌ای را با زبانی هنرمندانه به مردم معرفی کنیم و این موارد می‌تواند تبدیل به مستندهای کوتاه تلویزیونی برای آشنایی اقشظار مختلف جامعه با این حوزه شود.

اسلامی گفت: سند جامع راهبردی صنعت هسته‌ای در افق 20 ساله را داریم که در این مسیر ریل‌گذاری کرده‌ایم و در حال حرکت هستیم. کارها در این مسیر به‌خوبی پیش می‌رود و توانسته‌ایم با دانشگاه‌ها، مراکز علمی، تحقیقاتی و پژوهشی تعامل مناسبی داشته باشیم و نیز با شبکه‌سازی که با شرکت‌های دانش‌بنیان انجام داده‌ایم توانسته‌ایم جلوه‌های علمی و عملی «سیاست‌ درهای باز، نوآوری باز» را به تصویر بکشیم.

وی عنوان کرد: هر هفته همکاران ما در دانشگاه‌های گوناگون در قالب سخنرانی‌های علمی- ترویجی به ارایه مباحث فناوری هسته‌ای می‌پردازند که این نشست‌ها با استقبال بسیار خوب اساتید و دانشجویان مواجه شده است.

وی اظهار کرد: امروز را می‌توان نقطه عطفی در ارتباطات سازمان انرژی اتمی ایران با رسانه ملی و به‌ویژه شبکه یک سیما دانست. با توسعه تعاملات می‌توان اقدام به روایت‌های مختلف از این صنعت و فناوری هسته‌ای برای برنامه‌سازان کرد تا با روش های مختلف نسبت به تولید محتوا اقدام کنند و در شبکه‌های مختلف صدا و سیما و هم در فضای مجازی بتوان از آن‌ها استفاده کرد.

الزام شبکه یک سیما به معرفی هرچه بهتر صنعت و فناوری هسته‌ای کشور

میثم مرادی، مدیر شبکه یک سیما نیز در این نشست صمیمانه ضمن تقدیر از گشوده شدن درهای سازمان انرژی اتمی ایران بر روی فعالان حوزه رسانه‌، فرهنگ، کنشگران اجتماعی و ... اظهار کرد: بخشی از بازنمایی‌های مضاعف دستاوردهای فناورانه هسته‌ای مربوط به عملکرد و ایده‌های مهندس اسلامی، رییس سازمان انرژی اتمی ایران است.

وی افزود: تا پیش از این امکان تعامل با سازمان انرژی اتمی ایران در حد و اندازه فعلی وجود نداشت. خوشبختانه در سال‌های اخیر ریاست و مسوولان سازمان انرژی اتمی ایران  به خوبی توانسته‌اند از ظرفیت رسانه در این صنعت استفاده کنند.
 
وی با اشاره به بازدید مدیران و برنامه‌سازان شبکه یک سیما از نمایشگاه آخرین دستاوردهای صنعت هسته‌ای، راکتور تحقیقاتی تهران و نیز آزمایشگاه‌های رادیودارو گفت: امروز جمع موثری از طراحان، برنامه‌سازان و تصمیم‌سازان شبکه یک سیما از بخش‌های مختلف سازمان انرژی اتمی ایران بازدید کردند و در جریان آخرین دستاوردهای صنعت هسته‌ای قرار گرفتند. مدیران و برنامه‌سازان شبکه یک سیما می‌توانند نقش موثری در معرفی هرچه بهتر صنعت و فناوری هسته‌ای کشور داشته باشند.
 
مرادی عنوان کرد: خود را متعهد و ملزم می‌دانیم که در شبکه یک سیما روایتگر دستاوردهای حوزه هسته‌ای باشیم و همچنین قدردان زحمات شهدای هسته‌ای به عنوان افتخارات این عرصه اقتدارآفرین هستیم.
 
وی تصریح کرد: ملت ایران، ملتی اندیشمند، هوشمند و آگاه است و بر حفظ دستاوردهای فناوری هسته‌ای تاکید دارد. ما در رسانه ملی و شبکه یک سیما باید بتوانیم زبان علمی و فنی مورد استفاده در صنعت هسته‌ای را به زبانی نرم و قابل درک برای تمام اقشار جامعه تبدیل کنیم تا در مسیر تحقق دانش و فناوری هسته‌ای به نقطه مطلوب دست یابیم.
 
مدیر شبکه یک سیما عنوان کرد: خود را ملزم به ساخت برنامه‌های گوناگون برای معرفی هرچه بهتر فناوری هسته‌ای به اقشار مختلف جامعه می‌دانیم.
 
در ادامه این نشست برخی از مدیران و برنامه‌سازان مختلف شبکه یک سیما به طرح نظرات و پیشنهادات خود برای معرفی هرچه بهتر فناوری هسته‌ای به جامعه پرداختند.
گفتنی است صبح امروز (دوشنبه، دوازدهم خردادماه) مدیران و برنامه‌سازان شبکه یک سیما با حضور در سازمان انرژی اتمی ایران، از نمایشگاه جدیدترین دستاوردهای صنعت هسته‌ای بازدید کردند