شناسهٔ خبر: 72480114 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: جام‌جم آنلاین | لینک خبر

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی یاسوج؛

علوم پزشکی در مسیر تحول

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی یاسوج با وعده شفافیت در مدیریت و انتصابات به چالش‌های جدی این دانشگاه از کمبود امکانات تا بدهی‌ها و سهم‌خواهی‌های سیاسی اشاره کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش جام‌جم‌آنلاین از تسنیم، رقیه پناهی، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی یاسوج در جمع خبرنگاران با وعده شفافیت در مدیریت و انتصابات تخصصی به چالش‌های جدی این دانشگاه از کمبود امکانات تا بدهی‌ها و سهم‌خواهی‌های سیاسی اشاره کرد و مسیر تحول را میان «اتاق شیشه‌ای» و «گوشت قربانی شدن» دانشگاه ترسیم کرد.

وی بر اهمیت عدالت در سلامت به عنوان سیاست اصلی دولت و وزارت بهداشت تأکید کرد و افزود: پیشگیری بر درمان مقدم بوده و باید در مسیری حرکت کنیم که بیماری‌ها کمتر اتفاق بیفتد و نیازی به ورود به مرحله درمان نداشته باشیم و البته نقش رسانه‌ها در ارتقای سلامت اجتماعی و روانی جامعه بسیار مهم بوده و خواهان همکاری رسانه‌ها در افزایش سواد سلامت مردم هستیم.

پناهی با اشاره به اینکه از نظر استعداد‌های نیروی انسانی جزء استان‌های پیشرفته هستیم، ولی به لحاظ امکانات جزء استان‌های محروم محسوب می‌شویم، عنوان کرد: برگزاری مراسم زنگ سلامت، همایش‌های استانی و شهرستانی، تقدیر از فعالان عرصه سلامت، عیادت از بیماران، برپایی چادر سلامت، سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه، پیاده‌روی پرسنل، سخنرانی کارشناسان بهداشتی در مدارس، افتتاح پروژه‌ها و ورزش صبحگاهی کارکنان دانشگاه از جمله برخی برنامه‌های پیش بینی شده هفته سلامت است.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد همچنین به شیوع بیماری‌های قلبی عروقی و سرطانی در استان اشاره کرد و تغییر سبک زندگی، ورزش و کاهش استرس را در کاهش این بیماری‌ها مؤثر دانست.

پناهی خاطرنشان کرد: شعار هفته سلامت «شروعی سالم؛ آینده‌ای‌امیدبخش» اعلام شده و روزشمار این هفته شامل عناوین «عدالت در سلامت با پزشکی خانواده و نظام ارجاع»، «محیط سالم و جامعه سالم با مشارکت مردم»، «سواد سلامت مادر، جوانی جمعیت و نسل توانمند»، «فرهنگ، هنر، رسانه و سلامت»، «ورزش همگانی، سلامت همگانی»، «مراقبت از جنین، سلامت نوزاد، آینده‌امیدبخش» و «نه به تصادف، آری به زندگی» است.

شفاف و صادقانه با خبرنگاران

 پناهی در پاسخ به سؤالات خبرنگاران در خصوص استفاده مازاد از منازل سازمانی بهداشت و درمان، گفت: این موضوع از جمله دغدغه‌های شخص بنده است و برنامه داریم که کمیته مسکن تشکیل دهیم و بر اساس قانون کسانی که از حق خود استفاده کرده‌اند یا مازاد بر حق خود استفاده کرده‌اند باید منزل سازمانی را تخلیه کنند.

 وی در خصوص سهم‌خواهی‌های سیاسی در حوزه‌های مدیریتی و معاونتی دانشگاه تأکید کرد: مگر دانشگاه گوشت قربانی است؟ بر اساس تخصص، انگیزه و دانش افراد بکار گرفته می‌شوند و در درجه آخر افرادی که همراه با سیاست‌های دولت چهاردهم باشند.

 پناهی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره استفاده از معاون اسبق دانشگاه (همسر سرپرست فعلی) بیان کرد: رویکرد ما استفاده از خرد جمعی است و از آقای دکتر سبز هم مثل دیگران کمک فکری خواهیم گرفت.

 کمبود‌ها و چالش‌ها

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به کمبود متخصص بیهوشی، داخلی، طب اورژانس و... بیان کرد: اعتقاد دارم که نیروی انسانی باید تأمین باشد و برای آوردن متخصصان تلاش خواهیم کرد و معمولاً ترجیح متخصصان این بوده که در کلان شهر‌ها و در رفاه و امکانات بیشتر و زندگی لاکچری داشته باشند، ولی در مناطق محروم باید تأمین معیشت مادی و معنوی داشته باشند.

پناهی به کمبود جراح قلب و فوق تخصص جراحی قلب، مستعمل شدن تجهیزات پزشکی، کمبود آمبولانس، بدهی‌های دانشگاه و قرارداد‌های غیررسمی و بلاتصدی بودن ۲۷ و نیم درصد از پست‌های دانشگاه اشاره کرد و تصریح کرد: از محل اعتبارات توازن دو، برای بهسازی بیمارستان دهدشت اعتبار لازم اختصاص یافته و موافقت اخذ ماده ۲۳ بیمارستان دهدشت گرفته شده است.

وی  ابراز امیدواری کرد که اخبار به صورت منصفانه و عادلانه منعکس شوند و مدیریت در اتاق شیشه‌ای انجام بگیرد و برای قضاوت یک دوره مدیریتی باید کمی صبر و حوصله ببیشتری داشت.