شناسهٔ خبر: 72469394 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: سازمان بهزیستی | لینک خبر

همکاری بهزیستی و UNDP وارد فاز جدید می‌شود / سالمندی، توانمندسازی زنان و تحول دیجیتال اولویت‌ها امسال

«توسعه انسانی، فقرزدایی و ارتقای تاب‌آوری» محورهای اصلی همکاری میان سازمان بهزیستی و دفتر UNDP سازمان ملل است که به گفته مسئولان این سازمان، در دوره جدید مدیریت با تمرکز بر موضوعاتی چون سالمندی، توانمندسازی زنان و تحول دیجیتال ادامه خواهد یافت.

صاحب‌خبر -

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل، دکتر سید حسن موسوی چلک، معاون سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی کشور گفت: موضوعاتی که UNDP (برنامه توسعه سازمان ملل) یا سایر سازمان‌های بین‌المللی بر روی آن‌ها فعالیت می‌کنند، موضوعاتی فرامرزی هستند؛ به‌طور مثال فقر، سالمندی و معلولیت، خاص یک کشور یا یک منطقه خاص نیستند، بلکه ماهیتی فراتر از مرزها دارند. 

وی افزود: هوشمندی کشورها در تعامل با یکدیگر باعث می‌شود بتوانند در این حوزه‌ها مدیریت بهتری داشته باشند.

معاون سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی بیان کرد: مدیریت بهتر این موضوعات به این برمی‌گردد که ما فرصت‌هایی برای دانش‌افزایی و به اشتراک‌گذاری تجارب چه در حوزه سیاست‌گذاری و چه در حوزه‌های اجرایی داشته باشیم. 

وی تأکید کرد: معتقدیم که تعاملات بین‌المللی، فارغ از منابع مالی و تجهیزاتی که ممکن است از طریق آن‌ها حمایت شود، به دلیل انتقال دانش و تجربه‌ای که از طریق آن‌ها صورت می‌گیرد، باعث می‌شود ما در کشور خود بتوانیم عملکرد بهتری داشته باشیم. برنامه کاهش آسیبی که اکنون در ایران اجرا می‌شود، اگر دانش و تجارب جهانی در اختیارمان نبود، شاید این میزان از تغییر نگاه در سیاست‌گذاری‌ها به این سرعت اتفاق نمی‌افتاد.

معاون سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی گفت: بازدیدهای میدانی، فرصت‌هایی برای انتقال تجربه هستند و حتی می‌توان از بسترهای مجازی نیز برای انتقال دانش و تجارب جهانی استفاده کرد. ما در چارچوب تفاهم‌نامه‌ای که میان وزارت امور خارجه و نهادهای بین‌المللی امضا می‌شود، خود را به عنوان یک بخش تخصصی و یک سازمان اجتماعی بزرگ، ملزم می‌دانیم تا بر اساس اولویت‌های سازمان بهزیستی، چارچوب وظایف قانونی و ظرفیت‌های موجود، در این همکاری‌ها مشارکت داشته باشیم.

موسوی چلک افزود: علاقه‌مند هستیم که حوزه‌های جدیدی برای همکاری تعریف شود؛ چه بسا حوزه‌ای باشد که برای نخستین‌بار از ایران آغاز شود. ما ضمن استقبال از الگوها و مدل‌هایی که سایر کشورها اجرا کرده‌اند و در اختیار ما قرار می‌دهند، آن‌ها را با زیست‌بوم خود بومی‌سازی کرده و اجرایی می‌کنیم.

وی تأکید کرد: این علاقه‌مندی وجود دارد که در ایران پروژه‌هایی را اجرا کنیم که نقطه شروع آن‌ها از همین‌جا باشد. پروژه مادر و کودک یکی از پروژه‌هایی بود که از ایران آغاز شد و نمونه‌ای موفق از همین رویکرد است.

محمدرضا اسدی، مدیر دفتر ریاست سازمان بهزیستی گفت: برنامه‌های خوبی را با دفتر توسعه سازمان ملل (UNDP) داشتیم که امیدواریم امسال با تکیه بر تجربیات گذشته، بتوانیم خروجی ملموس‌تری را برای جامعه هدف مشترکمان رقم بزنیم.

وی افزود: با توجه به مأموریت‌های اصلی برنامه توسعه سازمان ملل (UNDP) در کشور ما که در توسعه انسانی، فقرزدایی، ارتقای تاب‌آوری و تقویت مهارت‌های اجتماعی خلاصه می‌شود، و نیز با در نظر داشتن پروژه‌های مشترکی که در سال‌های گذشته اجرا کردیم، امیدواریم امسال بتوانیم افق‌ها و دریچه‌های روشنی را در حوزه مسائلی که تاکنون به‌صورت نهادینه به آن‌ها نپرداخته‌ایم، بگشاییم.

اسدی گفت: در اهدافی که از دوره جدید مدیریت بهزیستی از سال گذشته و امسال با جدیت دنبال می‌کنیم، مسائل جامعه‌محور مورد تأکید قرار دارند. در این میان، حوزه سالمندی، توانمندسازی زنان سرپرست خانوار و تحول دیجیتال در خدمات اجتماعی از اولویت‌های اصلی ما هستند و امیدواریم با همکاری مشترک بتوانیم به دستاوردهایی بهتر و ملموس‌تر در این حوزه‌ها برسیم.

وی با اشاره به ظرفیت‌های ساختاری سازمان بهزیستی عنوان کذد: سازمان بهزیستی با شبکه‌ای از کارمندان شامل ۱۷ هزار نفر در ۳۱ استان کشور و بیش از ۵۰۰ شهر، به صورت اداری و شبکه‌ای فعالیت می‌کند. این شبکه با بهره‌مندی از شرکای کاری ما یعنی ۲۵ هزار سازمان مردم‌نهاد و موسساتی که از ما مجوز گرفته‌اند، به حدود هشت و نیم میلیون ایرانی خدمات مستقیم ارائه می‌دهد.

مدیر دفتر ریاست سازمان بهزیستی گفت: بر اساس آمار سازمان جهانی بهداشت، حدود ۱۵ درصد جمعیت هر کشور دارای نوعی از محدودیت هستند. در سازمان بهزیستی نیز به حدود نیمی از جمعیت کشور ایران به شکل غیرمستقیم خدمات ارائه می‌شود.

وی افزود: ظرفیت‌های متعددی نیز خارج از چارچوب ۲۵ هزار نهاد دارای مجوز وجود دارد، از جمله ظرفیت‌هایی که در محلات و جوامع کوچک محلی موجود است. با توجه به تجربیات سازمان بهزیستی در فعالیت‌های جامعه‌محور، از جمله اقدامات در مناطق روستایی، حاشیه شهرها و سکونتگاه‌های غیررسمی، این سه سطح از همکاری، ظرفیت‌های بالقوه و نهادینه‌ای هستند که می‌توانند بستری مناسب برای همکاری‌های مشترک فراهم کنند.

اسدی تأکید کرد: طبق سیاست‌هایی که در دوره جدید مدیریت سازمان بهزیستی در نظر گرفته شده، بیشترین همکاری برای ادامه فعالیت‌های مشترک در حوزه سالمندی، تحول دیجیتال و خدمات اجتماعی خواهد بود.

وی در پایان گفت: درخواست ما از سازمان شما این است که سازمان بهزیستی بتواند از تجربیات دیگر کشورها در حوزه مأموریت‌های UNDP بهره‌مند شود و همچنین تجربیاتی که در فعالیت‌های سازمان به دست می‌آورد، به شکلی خوب و قابل ارائه به کشورهای دیگر منعکس کنید.

همچنین سعید خادمی، مشاور فرابخشی و امور روابط عمومی و بین‌الملل سازمان بهزیستی گفت: آنچه سال گذشته در ارتباط بین ما و برنامه توسعه سازمان ملل (UNDP) گذشته، تجربه‌ای ارزشمند و قابل اتکا بود.

وی با اشاره به همکاری‌های صورت‌گرفته در سال گذشته گفت: ما از خدمات برنامه توسعه سازمان ملل در زمینه دریافت 17 دستگاه ون بهره‌مند شدیم که این ون‌ها بسیار کارآمد بودند و در تاریخ ۳۰ آبان ۱۴۰۳ رونمایی شدند. همچنین، خرید ۷۰ دستگاه کانکس از دیگر اقدامات مشترک بود که ۶ دستگاه از آن‌ها در سال ۱۴۰۳ مورد استفاده قرار گرفت.

خادمی بیان کرد: برگزاری کارگاه‌های آموزشی و توزیع اقلام بهداشتی از جمله مهم‌ترین خدمات ارائه‌شده در این همکاری‌ها بود. در سازمان بهزیستی بر توسعه روابط بین‌الملل تأکید ویژه‌ای داریم و این مسیر را با جدیت ادامه خواهیم داد.