شناسهٔ خبر: 72401238 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

نرم‌افزار «سلاله» گام بلند اوقاف در مسیر حکمرانی هوشمند و دیجیتال است

قم - ایرنا- رییس اداره امور فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه نرم‌افزار «سلاله» گام بلند اوقاف در مسیر حکمرانی هوشمند و دیجیتال است، گفت: این نرم افزار سامانه جامع همه طرح‌ها و برنامه‌های جاری اوقاف است و از سردرگمی کاربران و مراجعان به پورتال جلوگیری می‌کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد محرابی روز جمعه در جریان برگزاری دوره آموزشی هیات امنا و خدام بقاع متبرکه که با محوریت آشنایی با نرم‌افزار سلاله در قم برگزار شد، از این سامانه به عنوان نقطه عطفی در مسیر حکمرانی الکترونیک در نهاد اوقاف یاد کرد.

رییس اداره امور فرهنگی سازمان اوقاف با بیان اینکه خلأ یک سامانه مکانیزه و یکپارچه برای مدیریت فعالیت‌های بقاع متبرکه و ادارات اوقاف، سال‌ها یکی از دغدغه‌های جدی در این حوزه بوده است، گفت:با توجه به اهمیت فضای مجازی و ضرورت بهره‌گیری بهینه از ظرفیت پورتال‌ها و بسترهای آنلاین، اجرای پروژه‌ای مانند سلاله ضرورتی انکارناپذیر بود؛ چرا که در گذشته، پراکندگی و فعالیت‌های جزیره‌ای موجب سردرگمی مخاطبان و کاهش اثربخشی برنامه‌ها می‌شد.

محرابی با تأکید بر اینکه نرم‌افزار سلاله پاسخی منسجم به این نیاز انباشته است، عنوان کرد: این سامانه با تجمیع زیرسیستم‌های پیشین و ارائه بستری یکپارچه، گامی مؤثر در انسجام‌بخشی و ارتقاء عملکرد داخلی سازمان اوقاف و ارتباط با ذی‌نفعان محسوب می‌شود.

وی در ادامه با اشاره به ویژگی‌های برجسته سلاله گفت: این سامانه ۲ رویکرد کلیدی را دنبال می‌کند؛ نخست، تسهیل تعامل و ارتباط مؤثر با مخاطبان و دوم، انسجام‌بخشی به همه طرح‌ها و فعالیت‌های جاری سازمان.

بقاع متبرکه، پایگاه نشر معارف قرآن، نهج‌البلاغه و صحیفه سجادیه شوند

مدیرکل اوقاف و امور خیریه قم نیز گفت: بقاع متبرکه باید به محورهای فعال فرهنگی در عرصه ترویج معارف قرآن، نهج‌البلاغه و صحیفه سجادیه تبدیل شوند تا جایگاه خود را در مسیر تحقق مطالبه مقام معظم رهبری مبنی بر تبدیل این اماکن مقدس به قطب فرهنگی، تثبیت کنند.

حجت‌الاسلام والمسلمین عباس اسکندری با اشاره به اهمیت نقش‌آفرینی هیأت امنا در برنامه‌های فرهنگی افزود: خدمت به آستان مقدس اهل‌بیت(ع) افتخاری بزرگ است اما این مسئولیت، نیازمند صرف وقت و اندیشه بیشتر از سوی اعضای هیأت امناست؛ چرا که هر چه اندیشه در این مسیر عمیق‌تر باشد، عملکرد پخته‌تر و اثرگذارتر خواهد بود.

وی با تأکید بر جایگاه راهبردی بقاع متبرکه در پیشبرد اهداف فرهنگی نظام اسلامی، افزود:یکی از مهم‌ترین مأموریت‌های این اماکن مقدس، ترویج آموزه‌های نورانی قرآن کریم، نهج‌البلاغه و صحیفه سجادیه است؛ بنابراین برنامه‌ریزی مستمر و هدفمند برای تبدیل بقاع متبرکه به پایگاه آموزش و تبلیغ این سه منبع گرانسنگ، ضرورتی اجتناب‌ناپذیر به شمار می‌رود.

وی خاطرنشان کرد:در کنار برنامه‌های فرهنگی، بخش مهمی از مأموریت بقاع متبرکه، انجام خدمات اجتماعی است؛ در شرایط امروز کشور، این مراکز می‌توانند با بهره‌گیری از منابع و ظرفیت‌های وقف، بخشی از مشکلات معیشتی و نیازهای اجتماعی مردم را پاسخ دهند و در کنار نقش معنوی خود، گره‌گشای دغدغه‌های جامعه باشند.