شناسهٔ خبر: 72215110 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

ادعای ترامپ: آمریکا در حال مذاکره مستقیم با ایران در مورد برنامه هسته‌ای است

در حالی که جمهوری اسلامی ایران هرگونه مذاکرات مستقیم با آمریکا را به سبب سابقه بدعهدی و عدم پایبندی به توافق بین المللی برجام رد کرده است، رئیس جمهور آمریکا مدعی انجام مذاکرات مستقیم با تهران شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا، دونالد ترامپ امروز، دوشنبه به وقت محلی و هم‌زمان با دیدار با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل در کاخ سفید در کاخ سفید به خبرنگاران اظهار کرد: ما در حال گفت‌وگوهای مستقیم با ایران هستیم.

رئیس‌جمهور آمریکا با تکرار ادعاها مدعی شد: همه موافق هستند که انجام یک توافق بر انجام امور بدیهی ارجحیت دارد و بدیهی است، امری نیست که من بخواهم از آن استفاده کنم، ما وارد مرحله بسیار خطرناکی شده‌ایم.

ترامپ که در کنار بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل در کاخ سفید صحبت می‌کرد، گفت که یک نشست بسیار بزرگ روز شنبه برگزار خواهد شد اما تاکید کرد که تهران نمی‌تواند به سلاح هسته‌ای دست یابد.

رئیس جمهوری آمریکا ابراز خوش‌بینی کرد که مذاکرات در متقاعد کردن ایران به دست کشیدن از برنامه هسته‌ای خود که تهران اصرار دارد برای اهداف صلح‌آمیز است، موفقیت‌آمیز باشد.

ترامپ گفت: امیدوارم که این گفتگوها موفقیت‌آمیز باشد. از نظر من موفقیت این مذاکرات به نفع ایران خواهد بود. ما امیدواریم که این اتفاق رخ دهد.

رئیس جمهوری آمریکا با بیان اینکه با نتانیاهو درباره ایران و مسائل تجاری میان آمریکا و اسرائیل گفتگوی خوبی داشته است، تصریح کرد: ما می‌خواهیم اسرائیل در هر توافقی درباره ایران مشارکت داشته باشد، اما در عین حال به‌دنبال جلوگیری از هرگونه تنش و درگیری هستیم.

ترامپ با بیان اینکه همه موافق هستند، رسیدن به توافق بهتر از گزینه‌های دیگر است، گفت: خواهیم دید چه چیزی ممکن است رخ دهد.

رئیس جمهوری آمریکا در پاسخ به این سوال که اگر بخواهید بر سر یک توافق جدید با ایران مذاکره کنید، می‌توانید توضیح دهید که چگونه این توافق بیشتر از برجام متفاوت است؟ گفت: واقعاً نمی‌توانم این را بگویم توافق در دست مذاکره، متفاوت با برجام خواهد بود. ولی توافقی قوی‌تری خواهد بود.

رئیس جمهوری آمریکا همچنین گفت: جنگ غزه در آینده نه چندان دور پایان خواهد یافت.

بنیامین نتانیاهو نیز با بیان اینکه با ترامپ درباره شرایط سوریه و ترکیه گفتگو کرده است، مدعی شد: ما درباره ایران گفتگو کردیم که هرگز به سلاح اتمی دست نیابد، اگر بشود که از راه دیپلماتیک شبیه آنچه درباره لیبی بود، صورت بگیرد.

نتانیاهو درحالیکه پیش از دیدار با ترامپ با نماینده ویژه او در امور خاورمیانه دیدار و گفتگو کرد، با قدردانی از رئیس جمهوری آمریکا گفت: استیو ویتکاف نماینده توانمند ترامپ است و ما می‌خواهیم که کشورهای همسایه پایگاه حمله به اسرائیل نشود.

نخست وزیر رژیم صهیونیستی همچنین گفت: ما فقط درباره گروگان‌ها گفتگو نکردیم، بلکه درباره غزه نیز گفتگو کردیم.

رئیس جمهوری آمریکا که در دور دوم ریاست جمهوری خود بارها برای رسیدن به توافق با ایران ابراز امیدواری کرده است، ۴ فوریه ۲۰۲۵ برابر با شانزدهم بهمن ۱۴۰۳ با امضای یادداشتی برای تداوم سیاست فشار حداکثری علیه جمهوری اسلامی ایران ادعا کرد که آماده گفتگو با رئیس جمهوری ایران است. او با بیان این ادعا که برای امضای این یادداشت «دچار تردید» بوده است، مدعی شد: «این برای ایران خیلی سخت است. امیدوارم مجبور نباشیم خیلی از آن استفاده کنیم.» باید دید آیا می‌توانیم به توافقی با ایران برسیم؟

رئیس جمهوری آمریکا به رغم امضای یادداشت اعمال سیاست فشار حداکثری علیه تهران، هفتم مارس ۲۰۲۵ (۱۷ اسفند ماه ۱۴۰۳) در مصاحبه‌ای با شبکه خبری فاکس بیزینس این کشور اعلام کرد که نامه‌ای به رهبر عالی ایران ارسال کرده و درخواست مذاکره داده است.

انور قرقاش، مشاور دیپلماتیک رئیس امارات متحده عربی عصر ۲۲ اسفند ۱۴۰۳ در رأس هیأتی رسمی وارد تهران شد و با سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه دیدار و گفت وگو کرد. قرقاش در این دیدار متن نامه ارسال شده از سوی دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده خطاب به رهبر انقلاب را به وزیر خارجه ایران تحویل داد.

وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران هفتم فروردین ماه ۱۴۰۴ گفت: پاسخ رسمی ایران به نامه ترامپ دیروز (چهارشنبه ۶ فروردین ماه ۱۴۰۴) به طور مقتضی و از طریق کشور عمان ارسال شد. این پاسخ رسمی شامل نامه‌ای است که در آن نقطه‌نظرات ما در رابطه با وضعیت جاری و نامه آقای ترامپ به طور کامل تشریح شده و به اطلاع طرف مقابل رسانده شده است.

وزیر خارجه ایران تاکید کرد: سیاست ما همچنان بر عدم مذاکره مستقیم در شرایط فشار حداکثری و تهدیدات نظامی قرار دارد اما مذاکرات غیرمستقیم، همان‌طور که در گذشته نیز وجود داشته است، می‌تواند ادامه یابد. مذاکرات غیرمستقیم هم توسط دولت جناب آقای روحانی و هم توسط دولت شهید رئیسی صورت گرفته بود.

مقامات دولت آمریکا همچنان اظهارات متناقض خود علیه برنامه هسته‌ای ایران را تکرار و ضمن تهدید به اقدام نظامی، جمهوری اسلامی را به مذاکره مستقیم دعوت می‌کنند.