شناسهٔ خبر: 72184725 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: قدس آنلاین | لینک خبر

رمانی که مخاطبش را جادو می‌کند/ «قلب دوخته» یادآور صد سال تنهایی

رمان «قلب دوخته» نوشته کارول مارتینز با ترجمه کامران حسینی به تازگی توسط نشر آموت منتشر شده است. این رمان در ژانر درام و رئالیسم جادویی به موضوعات زنان، خانواده، جادو، سرنوشت و عشق می‌پردازد.

صاحب‌خبر -

«قلب دوخته» درباره فرسکیتا کاراسکو دختری است که در شانزده‌سالگی موهبتی جادویی می‌یابد. زنان خانواده او صاحب جعبه‌ای چوبی و اسرارآمیز هستند که از نسلی به نسل دیگر منتقل می‌شود. محتوای این جعبه برای هر دختری که طی مراسمی اسرارآمیز آن را دریافت می‌کند، متفاوت است.

وقتی نوبت به فرسکیتا می‌رسد تا این جعبه را از مخفیگاهش زیر درختان زیتون پیچ‌خورده بیرون بیاورد، تنها سوزن و نخ‌هایی ساده می‌یابد. اما همین ابزارها برای او کافی است تا جادوی خود را به کار بگیرد و سرنوشت خود و فرزندانش را رقم بزند. اما جادو همیشه آسان نیست. موهبت او، که گاهی شفابخش و گاه ویرانگر است، او را در برابر حسادت و طمع دیگران آسیب‌پذیر می‌کند.

کارول مارتینز در این رمان شگفت‌انگیز، مخاطب را به دنیایی می‌برد که افسانه و واقعیت در هم تنیده‌اند. این نویسنده با این اثر نشان داد که یکی از نویسندگان برجسته نسل خود است؛ رمانی که با هر صفحه‌اش جادو می‌کند.

کارول مارتینز، متولد ۱۹۶۶ است و معلم زبان فرانسه در دبیرستان است. این نویسنده‌ فرانسوی با نخستین رمان خود، «قلب دوخته»، دنیای ادبیات را شگفت‌زده کرد. او که پیش‌تر تجربه‌ بازیگری داشت، در سال ۲۰۰۵، هنگام مرخصی پس از به دنیا آمدن اولین فرزندش، تصمیم گرفت به رؤیای قدیمی‌اش جامه‌ عمل بپوشاند؛ نوشتن داستانی میان افسانه و واقعیت.

رمان «قلب دوخته‌»، موفق به دریافت نُه جایزه‌ ادبی از جمله بورسیه‌ استعداد پرنس پیر موناکو، بورسیه‌ تاید مونیِه، جایزه‌ امانوئل روبلس، و جایزه رنودو برای دانش‌آموزان دبیرستانی سال ۲۰۰۷ شده است.

نقدها و نظرات درباره این رمان

لوموند درباره این رمان نوشته است: «کارول مارتینز با نثری خیال‌انگیز، داستانی جادویی و فراموش‌نشدنی خلق کرده است که خواننده را مسحور می‌کند. سبک او سرشار از تصویرسازی‌های قدرتمند است. رمانی با نیروی احساس‌برانگیز عظیم و حقیقتی آزاردهنده.»

نشریه‌ ایندیپندِنت گفته است: «سبک روایی این کتاب ترکیبی است از واقع‌گرایی جادویی با نثری آهنگین و احساس‌برانگیز، یادآور آثار گابریل گارسیا مارکز است، به‌ویژه کتاب صد سال تنهایی.»